Klicklån

Klicklån logga

Klicklån erbjuder lån till privatpersoner upp till 40 000 kr, lånet är ett privatlån utan säkerhet vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill.

Klicklån har en hög lägsta ränta på 9,84 %. Här kan dock de som har svårt att få lån ha större chans att bli beviljad lån än hos många andra långivare.

79% Vårt betyg
Klicklån logga

Upplysning

UC

Besök
Låna upp till 40 000 kr Enkel online-ansökan Effektivt godkännande av lånet – du kan välja att skriva under med e-signering Fast årlig ränta och valfri avbetalningstid på 12 – 84 månader Du behöver ingen säkerhet för lånet och du kan använda pengarna till vad du vill Fyll i formuläret och få svar. Skriv under ditt avtal med e-signering. Pengarna sätts in på ditt konto samma dag som du e-signerar ditt låneavtal, eller senast 1 vardag efter. Representativt exempel: Om du lånar 10 000:- i 84 månader så betalar du 246:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 15:-/mån vid autogiro). Totalt betalar du 21 889:-, baserat på fast ränta 21,60%, effektiv ränta 29,62% (2021-04-01), uppläggningsavgift 595:- (som läggs till lånet) och autogiro. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs.

Featured in

Klicklån Fakta

Låna40 000 kr
Ränta9,84 - 21,60 %

Klicklån Privatlån

Hos Klicklån kan privatpersoner ansöka om att låna upp till 40 000 kr med en återbetalningstid på 12 – 84 månader (1 – 7 år).

Du behöver ingen säkerhet för lånet och du ansöker snabbt och enkelt via deras ansökningsformulär och verifierar din ansökan med BankID.

När du ansöker om lån hos Klicklån sker en individuell kreditprövning som bestämmer vilken ränta du blir erbjuden på ditt lån. Räntespannet ligger mellan 9,84 – 21,60 %.

Den effektiva räntan kan ligga mellan 13,86 – 29,99 %, vilket beror på att Klicklån tar ut en uppläggningsavgift på 595 kr och en månatlig administrationsavgift på 15 kr.

Utbetalning av lånet sker kort tid efter att du signerat ditt låneavtal. Pengarna når ditt bankkonto samma eller nästa dag, beroende på vilken tid på dygnet du signerar avtalet.

Vilka är Klicklån?

Bakom Klicklån står Thorn Svenska AB som också erbjuder privatlån via deras egna sajt. De står även bakom Viiga lån.

Thorn Svenska AB har funnits ända sedan 1969 och i Norge sedan 1975. Innan Thorn sysslade med privatlån var de en av Sveriges största leverantörer inom finansiering och uthyrning av konsumentelektronik.

Även idag kan du köpa hemelektronik i samband med att du tar ett privatlån hos någon av de långivare som Thorn Svenska AB står bakom.

Klicklån likt deras systersidor är kända för att ställa lägre krav och godkänna många låneansökningar, även om du har betalningsanmärkningar eller sämre kreditvärdighet.

Vad krävs för att kunna låna hos Klicklån?

Som vi tidigare nämnt har Klicklån ganska låga krav för att kunna bli beviljad ett privatlån. Följande grundkrav måste uppfyllas för att kunna ansöka om ett Klicklån:

 • Du har fyllt 20 år
 • Du har inga skulder hos Kronofogden

Det finns inga specifika krav på vilken typ av anställning du har. Inte heller finns det något uttalat inkomstkrav för att kunna bli erbjuden ett lån.

När du skickar in din ansökan görs en individuell bedömning på den kreditupplysning som tas via UC i samband med de uppgifter du har angett i ansökan.

Det behöver inte vara ett hinder att få lån om du har betalningsanmärkningar. Du kommer dock inte kunna få ett lån om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Vad kostar Klicklån?

Klicklån är inte vad man brukar kalla en långivare som erbjuder lån med låg ränta. Istället har de faktiskt höga räntor jämfört med den övriga marknaden, men godkänner samtidigt fler sökande eftersom de ställer lägre krav.

När du klickar dig vidare till Klicklåns ansökningsformulär kan du ange ditt önskade lånebelopp och återbetalningstid för att se vad ditt månadsbelopp blir.

Eftersom räntan bestäms individuellt får du se ett möjligt spann på vad ditt månadsbelopp kan bli. Ett lån på 40 000 kr med en återbetalningstid på 40 månader kan alltså kosta mellan 1027 – 1271 kr i månaden.

Den individuella räntan ligger mellan 9,84 – 21,60 % och den effektiva räntan ligger mellan 13,06 – 29,99 %.

När du signerar ett låneavtal hos Klicklån tas det ut en uppläggningsavgift på 595 kr som läggs på lånets totala kostnad. Klicklån tar dessutom ut en administrationsavgift på 15 kr varje månad när du betalar tillbaka lånet med autogiro.

Hur ansöker jag om ett lån hos Klicklån?

Det är väldigt enkelt att ansöka om att låna pengar hos Klicklån. Du börjar med att klicka dig vidare till ansökningsformuläret hos Klicklån.

Därefter anger du ditt önskade lånebelopp och under hur många månader du vill betala av lånet (12 – 84 månader).

Fyll i ditt namn, telefonnummer, e-post, clearing och bankkontonummer. Klicka sedan på “Ansök med BankID nu” och starta din BankID app.

Du kommer få svar på din ansökan inom kort och kan därefter använda signeringslänken som skickas ut till dig för att godkänna låneavtalet.

Det är ganska vanligt att du först blir uppringd av en handläggare hos Klicklån som går igenom ansökan med dig och eventuellt erbjuder dig köpa hemelektronik utöver ditt privatlån.

Kan jag låna hos Klicklån utan UC?

När du skickar in och godkänner din låneansökan med BankID tas det en kreditupplysning på dig via UC.

Det spelar ingen roll vilket lånebelopp du ansöker om hos Klicklån. Samtliga ansökande genomgår en kreditprövning hos UC när du ansöker om att låna pengar.

Du kan klicka här för att se långivare som erbjuder lån utan uc.

Klicklån omdöme

Det är svårt att ta reda på Klicklåns omdöme bland kunderna, vilket beror på att det inte finns hos Trustpilot som är den tjänst vi brukar använda för att kolla betyg och recensioner.

Dock kan vi se att Thorn Svenska AB har en sida vilket är bolaget som står bakom tjänsten och långivaren Klicklån.

Där ser vi att 50 kunder har lämnat betyg och recensioner som landar på 4,5 av 5 möjliga. I överlag är de flesta kunder nöjda med att de har blivit erbjuden ett lån och att allt har fungerat smidigt.

Vi har även testat ringa in till kundtjänsten för Klicklån och upplever att vi får bra svar på våra frågor om tjänsten och att det går fort att komma fram i telefon.

Bra och dåligt med Klicklån

Klicklån kan vara en bra långivare för den som söker ett mindre privatlån på upp till 40 000 kr, och som har svårt att få lån hos andra långivare.

Om du har låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar kan det här finnas en chans att få låna pengar.

Den främsta fördelen är det ovanstående samt att ansökan är enkel, pengarna betalas dessutom ut snabbare än hos många andra banker och långivare.

Den främsta nackdelen är att den lägsta möjliga räntan du kan få på ditt lån är 9,84 %, vilket är att anse som en hög ränta och ett dyrt lån.

Fördelar

 • Snabbt och enkel ansökan med BankID
 • Godkänner många ansökningar
 • Lånet betalas ofta ut samma dag
 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • Finns möjlighet att höja lån

Nackdelar

 • Hög nominell ränta på 9,84 – 21,60 %.
 • Tar ut en uppläggningsavgift på 595 kr om du accepterar låneerbjudandet
 • Tar ut en administrationsavgift på 15 kr per månad
 • Du måste vara 20 år för att ansöka (många andra långivare har 18 år som gräns)

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Du bestämmer själv löptiden för ditt privatlån. Du kan välja mellan 12 - 84 månader. Det går även att lösa lånet närsomhelst under löptiden utan extra kostnad.

Ja, när du skickar in din låneansökan och verifierar dig med BankID tas det en kreditupplysning på dig via UC.

Nej, du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden när du söker lån hos Klicklån. Ett historiskt skuldsaldo (skulder du betalat av) kan dock vara okej. Det är den individuella kreditbedömningen som avgör om du får låna eller inte.
This site uses cookies to enhance user experience.