Thorn

Thorn logga

Thorn erbjuder privatlån till svenska kunder i form av olika låneprodukter som skiljer sig något.

Privatlån Plus, Trygglån och Pauslån kallas låneprodukterna som vi förklarar här nedan.

85% Vårt betyg
Thorn logga

Upplysning

UC

Besök
Representativt exempel: Om du lånar 10 000:- i 84 månader så betalar du 246:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 15:-/mån vid autogiro). Totalt betalar du 21 889:-, baserat på fast ränta 21,60%, effektiv ränta 29,62% (2021-04-01), uppläggningsavgift 595:- (som läggs till lånet) och autogiro. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs.

Featured in

Thorn Fakta

Låna100 000 kr
Ränta6,84 - 21,60 %

Hur lånar man pengar hos Thorn?

Thorn erbjuder privatlån utan säkerhet upp till 100 000 kr med en valbar återbetalningstid på 12 – 84 månader.

Du kan via Thorns hemsida enkelt ansöka om ett privatlån genom att först välja vilket lån du vill ha och därefter fylla i ansökan på deras hemsida.

Besked lämnas vanligtvis inom en timme via e-post eller telefon, därefter har du pengarna på ditt konto redan samma dag eller som mest efter en arbetsdag.

Ett lån hos Thorn kan du förtidslösa när som helst utan extra kostnader, du kan kontakta kundtjänsten för att ta reda räntan och hur mycket du ska betala in.

När du skickar in en låneansökan hos Thorn tas det en kreditupplysning på dig via UC.

Av denna anledning kan det vara smart att istället ansöka om ett lån via en låneförmedlare, eftersom Thorn samarbetar med de flesta stora låneförmedlarna.

Då kan du ansöka om Thorn och många andra svenska banker och långivare på endast en kreditupplysning, vilket inte påverkar din kreditvärdighet som om du ansöker om lån hos flera enskilda banker.

Vilka är Thorn?

Thorn logo

Thorn Svenska AB ägs av den danska koncernen 3C Retail A/S som är verksamma i Sverige, Danmark och Norge.

Koncernen står som ägare till flertalet långivare på den svenska marknaden, som L’EASY, Klicklån, Spargo Finans och Viiga lån.

Kanske känner du igen Thorn från reklam på TV som gick för 10 – 20 år sedan, de har nämligen varit med i branschen sedan 1970 vilket gör de till en av de äldsta aktörerna på marknaden inom snabblån.

Utöver att erbjuda lån till privatpersoner bedriver de även försäljning av hemelektronik och vitvaror, vilket är något du kan bli erbjuden då Thorn ringer upp dig vid en låneansökan.

Vilka typer av lån erbjuder Thorn?

Som tidigare nämnt erbjuder Thorn privatlån utan säkerhet. De har dock valt att kategorisera privatlånet som olika produkter baserat på vad du är ute efter med ditt lån.

Här nedan kan du läsa om de olika lånetyperna.

Privatlån Plus

Privatlån Plus är ett privatlån utan säkerhet, du kan ansöka om lånebelopp mellan 10 000 – 100 000 kr med en återbetalningstid på 12 – 84 månader.

Räntan ligger mellan 9,84 % – 21,60 % och den bestäms baserat på din kreditvärdighet och nuvarande ekonomiska situation.

Om du blir beviljad ett lån blir du alltså erbjuden en fast ränta som kan ligga mellan räntespannet ovan.

Beviljas ditt lån innan klockan 13 får du pengarna på ditt bankkonto samma dag innan klockan 17.

Thorn Pauslån

Thorns Pauslån fungerar likadant som Privatlån Plus med skillnaden att du kan pausa ditt lån.

Detta innebär att du kan utnyttja två betalningsfria månader när du vill under återbetalningstiden.

Du kan dock bara pausa ditt lån en gång per år, om behovet uppstår.

Precis som med Privatlån Plus kan du förtidslösa ditt lån när du vill utan extra kostnad, då kontaktar du Thorns kundtjänst och frågar om det exakta beloppet som ska betalas in.

Thorn Trygglån

Thorns Trygglån fungerar lite annorlunda mot de andra lånetyperna där du kan välja ett lånebelopp mellan 10 000 – 50 000 kr med en återbetalningstid på 12 – 84 månader.

Räntan på lånet är individuell och baseras på din ekonomiska situation och kreditvärdighet, som bedöms genom den kreditupplysning som görs via UC.

Den stora skillnaden på Thorns Trygglån är att det ingår ett betalskydd som ska täcka upp din månadsbetalning om du skulle bli sjuk eller förlora din inkomst.

Betalskyddet är en försäkring som täcker upp till 12 månadsbetalningar. För att skyddet ska gälla måste du uppfylla vissa villkor, som att du exempelvis blir uppsagd eller långvarigt sjuk.

Betalskyddet gäller även vid bortgång, då täcker skyddet hela lånets kostnader. 

Hur fungerar ansökan om privatlån hos Thorn?

Påbörja ansökan hos Thorn

Det är enkelt att ansöka om ett lån hos Thorn, du börjar med att klicka dig vidare till deras hemsida och väljer den lånetyp du är intresserad av.

Därefter följer du stegen enligt nedan.

Steg 1 – Välj lånebelopp och återbetalningstid

Välj ditt önskade lånebelopp och hur länge du vill ha på dig att betala tillbaka lånet, du kan därefter se vad din månadskostnad kommer ligga på.

Fyll därefter i dina personuppgifter som namn, telefon, e-post och dina bankkontouppgifter.

Godkänn villkoren och påbörja din ansökan med BankID.

Steg 2 – Fyll i resterande information

I nästa steg får du fylla i information om din inkomst, dina utgifter, lånets syfte och annan information som civilstånd och om du har några barn.

Steg 3 – Vänta på besked

Du får vanligtvis svar på din låneansökan inom en timme via e-post eller genom att Thorn ringer upp dig för att slutföra ansökan.

Steg 4 – Utbetalning

Om ditt lån beviljas innan klockan 13 har du pengarna på kontot samma dag, om lånet beviljas efter klockan 13 har du pengarna på förmiddagen nästa dag.

Vad kostar ett lån hos Thorn?

Thorns privatlån har en fast nominell årsränta som ligger mellan 9,84 % – 21,60 %, vilken ränta du får på ditt lån bestäms på den individuella kreditbedömning som görs på dig.

Generellt sett ligger räntan bra till när det gäller lånebelopp upp till 30 000 kr, jämfört mot den övriga marknaden där snabblån är främst förekommande när det gäller dessa belopp.

För lån över 30 000 kr kan det dock vara möjligt att hitta andra långivare som erbjuder en lägre ränta, det kan då vara bra att överväga om att ansöka om lån via en låneförmedlare istället.

Utöver räntan tillkommer det andra kostnader som gör att den effektiva räntan på lånet kommer vara högre än den nominella räntan.

Det tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrationsavgift på 19 kr per månad, eller 39 kr per månad om du inte betalar lånet via autogiro.

Uppläggningsavgiften är dyr jämfört med andra långivare, speciellt när det gäller lånebelopp under 15 000 kronor.

För dig som söker ett lån utan avgifter som kommer till så finns det bättre alternativ på långivare, kolla då in vår lista för lån utan avgifter.

Här kan du se ett kostnadsexempel på ett lån hos Thorn:

Lånebelopp – 50 000 kr

Återbetalningstid – 4 år

Ränta – 15,90 %

Effektiv ränta – 18,75 %

Uppläggningsavgift – 595 kr

Aviavgift – 19 kr

Månadsbetalning – 1434 kr

Lånets kostnad: 19 401 kr (totalt att återbetala 69 401 kr)

Vilka krav gäller för att låna hos Thorn?

Innan du ansöker om ett lån hos Thorn kan det vara en bra idé att se till så du uppfyller deras grundkrav för att inte få ett automatiskt avslag på din ansökan.

Dessa krav måste uppfyllas för att kunna ansöka om ett lån hos Thorn:

  • Du är minst 20 år gammal
  • Du är folkbokförd i Sverige sedan 24 månader tillbaka
  • Du har någon form av inkomst
  • Du har inte ett skuldsaldo hos Kronofogden

Uppfyller du dessa krav är det fritt fram att ansöka om ett lån. Thorn kräver inte att du har fast anställning och det behöver inte vara någon hinder att få lån om du har betalningsanmärkningar.

Hur återbetalas ett lån hos Thorn?

Som lånekund hos Thorn har du möjlighet att välja hur du vill återbetala ditt lån, där kostnaderna varierar beroende på betalsätt.

Det billigaste alternativet är att betala ditt lån via autogiro, där aviavgiften ligger på 19 kr per månad.

Du kan också välja att få en betalningsavi i brevlådan eller E-faktura, men då stiger aviavgiften till 39 kr.

Därför rekommenderar vi att du väljer att återbetala ditt lån via autogiro som är det billigaste alternativet.

Omdöme om Thorn

Thorn är en väletablerad långivare som har funnits på marknaden under många år.

Thorn är långivaren som säger ja där många andra säger nej, vilket främst beror på deras sätt att bedöma din återbetalningsförmåga.

De kollar främst på din nuvarande ekonomiska situation och din möjlighet till att betala av ett lån, där många andra kollar bakåt i tiden och direkt nekar dig om du har en betalningsanmärkning.

Gällande ränta och tillkommande avgifter är Thorn ganska dyra, med undantag för lånebelopp upp till 30 000 kr, där de ofta kan ligga ganska bra till.

Den digitala ansökningsprocessen är enkel och smidig, men vi tycker hemsidan skulle kunna innehålla mer information gällande krav och andra frågeställningar man kan ha.

Kundtjänst

Thorn kundtjänst har öppet för lånehandläggning mellan 08:00 – 18:00 på måndagar och tisdagar, mellan onsdag – fredag 08:00 – 17:00.

Kundservice som gäller allmänna frågor och om din skuld eller betalningar har öppet mån-fre mellan 08:00 – 18:00.

Du kan nå kundtjänsten genom att ringa in eller skicka ett e-postmeddelande.

Du kan även hitta information om de olika låneprodukterna samt vanliga frågor och svar på Thorns hemsida.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Ja, för att kunna bedöma din kreditvärdighet och godkänna lån tar Thorn en kreditupplysning via UC.

Tänk på att Thorn samarbetar med de flesta låneförmedlare vilket gör att du lika gärna kan ansöka om lån hos Thorn via dessa, där du samtidigt kan få erbjudanden av andra långivare.

När du ansöker om ett lån hos Thorn kan du få en nominell ränta som ligger i spannet 9,84 % - 21,60 %. Räntan bestäms individuellt baserat på din kreditvärdighet.

Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrationsavgift på 19 kr/mån.

Ja, i vissa fall kan Thorn bevilja sökande som har betalningsanmärkningar. Det som främst avgör om du blir beviljad eller inte är din framtida betalningsförmåga.

Helheten av din ekonomiska situation är det som har mest betydelse för om du blir beviljad eller inte, där många andra långivare direkt säger nej om du har en betalningsanmärkning.

Ja, när du ansöker om deras PausLån har du möjlighet att utnyttja två betalningsfria månader under din återbetalningstid.

Du kan dock endast utnyttja en betalningsfri månad per år.

This site uses cookies to enhance user experience.