Låna 10 000 kr

Vill du låna 10 000 kronor är det ett snabblån du vill ansöka om. Ett snabblån är ett mindre lån på summor mellan 1 000 och 20 000 kr. Nedan listar vi de långivare som erbjuder snabblån på 10 000 kr som alla har snabb utbetalning.

Vad är ett lån på 10 000 kr? 

Ett mindre lån på 10 000 kr benämner man ofta som ett snabblån eller smslån. Ett snabblån på 10 000 kr är ett lån utan säkerhet som du kan ansöka om online hos en enskild långivare eller genom en låneförmedlare. 

Vissa låneförmedlare erbjuder även privatlån på så låga summor som 10 000 kr men oftast hamnar lån på belopp under 20 000 kr inom ramen för snabblån. 

Vad kännetecknar ett lån på 10000? 

Det finns flera saker som kännetecknar ett snabblån på 10 000 kr. Dels har det snabb utbetalning men också hög ränta. 

Ett snabblån oavsett summa är en högkostnadskredit vilket innebär att lånet naturligt har en högre ränta och ofta kort återbetalningstid. Av den anledningen rekommenderar vi att du enbart tar denna typen av lån om du verkligen behöver det. 

Ett snabblån är ett lån utan säkerhet vilket i sin tur innebär en större risk för dig som låntagare. Betalas inte lånet av i tid kan höga räntor och avgifter snabbt bli överväldigande vilket kan leda till att nya snabblån tas. Det kan tillslut bli en ond cirkel.

Vilka krav gäller för lån på 10 000 kr?

Det finns vissa krav du som låntagare behöver uppfylla för att få låna 10 000 kr. 

Kraven för att ta ett snabblån och låna 10000 kr kan dock komma att skilja sig något beroende på vilken långivare eller låneförmedlare du väljer att ansöka hos. 

Nedan presenterar vi de generella kraven de flesta långivare kräver att du som låntagare behöver uppfylla när du ansöker om lån på 10 000 kr. 

För att ansöka om snabblån på 10 000 kr ska du: 

  • Vara minst 18 år gammal (en del långivare kräver att du är över 20 år) 
  • Vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer
  • Ha en fast inkomst från exempelvis arbete, pension eller försäkringskassa på minst 5 000 till 10 000 kr efter skatt
  • Inte ha några skulder hos Kronofogden (en del långivare godkänner dock betalningsanmärkningar och ett historiskt skuldsaldo) 

Hur ansöker man om att låna 10000 snabbt? 

Att ansöka om att låna 10000 snabbt är generellt väldigt enkelt då ansökan kan göras online med hjälp av BankID. Nedan går vi igenom hur du går tillväga för att ansöka om ett snabblån på 10 000 kr. 

  1. Jämför långivare hos kreditval.se. Oavsett vilket lån du planerar att ta så är det alltid bra att först och främst jämföra långivare och låneförmedlare sinsemellan. 

På Kreditval kan du enkelt hitta information och jämföra de främsta långivarna och låneförmedlarna som finns just nu. 

  1. Välj en långivare eller låneförmedlare som passar dig. Fördelen med att välja en låneförmedlare är att du genom en enstaka kreditupplysning kan ansöka om att låna 10000 hos upp till 40 långivare samtidigt. 
  1. Klicka dig in till din valda låneförmedlare och skicka in en ansökan. Att skicka in en ansökan om att låna 10000 kr genom ett snabblån är väldigt enkelt. 

Ansökan sker online och allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter, önskat lånebelopp och sedan godkänna med hjälp av BankID. 

  1. Invänta svar från samtliga långivare. Innan du väljer långivare rekommenderar vi alltid att du inväntar svar från samtliga långivare eftersom du då har chans att jämföra samtliga erbjudanden. 
  1. Välj ett erbjudande som passar dig och få dina pengar utbetalda snabbt. Hos de allra flesta långivare får du svar inom bara ett par timmar. Väljer du att acceptera erbjudandet får du ofta pengarna utbetalda redan samma dag eller nästkommande arbetsdag.        

Vanliga anledningar till att låna 10 000 kr

Det finns en mängd anledningar till att det kan kännas lockande att ta ett snabblån och låna 10 000 kr. Den vanligaste anledningen är för att lösa oförutsägbara händelser snabbt. 

Ett snabblån har nämligen i regel alltid snabb utbetalning vilket är betryggande om man behöver pengarna snabbt. 

En del ansöker också om att låna 10000 kr för att finansiera konsumtion eller för att lyxa till vardagen med exempelvis en resa. Även detta är fullt möjligt med ett snabblån eftersom det är ett lån utan säkerhet vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. 

Samtidigt som det kan ses som en fördel är det dock viktigt att komma ihåg att det finns flera risker med att ansöka om snabblån även om det handlar om en mindre summa på 10 000 kr. 

Ett snabblån är en högkostnadskredit och ett riskfyllt lån att ta. Detta eftersom räntan på denna typ av lån ofta är hög vilket gör det till ett dyrt lån att ansöka om. Får du svårt att betala tillbaka ditt lån i tid riskerar du betalningsanmärkningar och i värsta fall kan Inkasso och slutligen Kronofogden bli tillkallade. 

Så hittar du det bästa lånet för dig när du vill låna 10000

Planerar du att ansöka om att låna 10000 vill du självklart hitta ett lån som är billigt och passar dig så bra som möjligt. 

Generellt har lån på 10 000 kr en hög ränta eftersom det benämns som ett snabblån. Det finns dock ett par tips kring hur du kan gå tillväga för att hitta ett så billigt och bra lån som möjligt. Nedan ger vi dig våra bästa tips.

Försök att undvika för många kreditupplysningar 

Oavsett vilket lån du ansöker om så kommer långivaren alltid göra en kreditupplysning på dig för att undersöka hur din ekonomi, kreditvärdighet och betalningsförmåga ser ut. 

För många kreditupplysningar försämrar dock din kreditvärdighet avsevärt. Har du för många UC i ditt namn kan du till och med ha svårt att få ett lån överhuvudtaget. 

För att du ska hitta ett så bra och billigt lån som möjligt är det bra att försöka undvika att för många kreditupplysningar tas i ditt namn. 

Välj en låneförmedlare framför att ansöka hos enskilda långivare 

När du planerar att ansöka om ett lån på 10 000 kr är det alltid bättre att göra detta via en låneförmedlare framför en enskild långivare. 

Detta av flera anledningar där den främsta är att du via en låneförmedlare kan ansöka om lån hos flera långivare samtidigt men med en enstaka kreditupplysning. När du ansöker om lån från flera långivare samtidigt kan du jämföra erbjudanden sinsemellan och sedan välja den långivare som passar dig bäst. 

Väljer du att ansöka hos flera enskilda långivare kommer din kreditvärdighet försämras avsevärt eftersom alla långivare gör en ny kreditupplysning i ditt namn. 

Undvik att ha för många aktiva krediter 

För att du ska hitta ett så bra låneerbjudande som möjligt när du ansöker om att låna 10 000 kr är det fördelaktigt om du inte har för många pågående krediter sedan tidigare. 

Ju fler lån du har i ditt namn desto sämre blir din kreditvärdighet. Om möjligt är det därför bra att samla dina befintliga lån innan du ansöker om ett nytt. 

Låna 10000 utan UC 

Det är vanligt att man vill ansöka om att låna 10000 utan UC. Detta eftersom man ska undvika att skaffa sig för många kreditupplysningar i sitt namn. 

Det finns idag långivare som kan erbjuda dig att låna 10000 utan UC men detta innebär dock inte att någon kreditupplysning görs alls. 

När en långivare erbjuder lån utan UC innebär det att kreditupplysningen inte görs vid den traditionella Upplysningscentralen. Istället görs kreditupplysningen via ett alternativt kreditupplysningsföretag.

Några av de mest populära bolagen som utför kreditupplysningar utöver UC AB är Bisnode och Creditsafe. 

Fördelen med att ansöka om snabblån på 10 000 kr där kreditupplysningen görs av ett alternativt kreditupplysningsföretag såsom Bisnode eller Creditsafe är främst att upplysningen inte syns eller sparas i Upplysningscentralens register. Därmed påverkar det inte din kreditvärdighet.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Ja. Vissa långivare erbjuder lån på mindre summor när du ansöker om privatlån men ofta klassificeras ett lån på 10 000 kr som ett snabblån.

Att ett mindre snabblån på 10 000 kr klassas som en högkostnadskredit beror på att räntan på denna typ av lån är hög.

Ja. För mindre snabblån på 10000 kr är kraven ofta små på dig som låntagare och många långivare kan godkänna dig ett lån trots att du sedan tidigare har betalningsanmärkningar.

Dessvärre riskerar du att få en högre ränta och ett sämre låneerbjudande om du ansöker med betalningsanmärkningar. Detta eftersom långivaren tar en större risk att låna ut pengar till dig om du sedan tidigare visat att du har betalningssvårigheter.

This site uses cookies to enhance user experience.