Låna 1000 kr

Behöver du låna 1000 kronor är det fullt möjligt. Det räknas som ett snabblån eller smålån då det är ett lån på ett lågt belopp med snabb utbetalning. Här nedanför listar vi långivare där du kan låna 1000 kr snabbt.

Vad är ett lån på 1000 kr?

Ett lån på 1000 kr faller inom ramen för ett så kallat snabblån eller smslån. Det är ett lån utan säkerhet som går att ansöka om online via en långivare eller låneförmedlare. 

Ett snabblån kommer ofta med höga räntor och korta återbetalningstider. Du kan använda lånet till vad du vill. Ofta används det till konsumtion eller för att betala oförutsedda utgifter. 

Vad kännetecknar ett lån på 1000 kr?

Det finns ett par välkända saker som kännetecknar ett lån på 1000 kr, det vill säga ett snabblån. 

Det största kännetecknet är att ett snabblån ofta är en högkostnadskredit vilket betyder att lånet kommer med hög ränta och kort återbetalningstid. Det är även detta som är nackdelarna med lånet. 

Samtidigt kännetecknas också ett lån på 1000 kr med snabb utbetalning vilket är förmånligt för de som behöver pengar snabbt.

En del långivare har också mindre krav på dig som låntagare när det handlar lån på mindre belopp. Även detta kan ses som en fördel med snabblån. 

Ett snabblån är ett lån utan säkerhet. Det gör att du kan använda lånet till vad du vill. Däremot innebär ett lån utan säkerhet en större risk för dig som lånar pengar. 

Betalar du inte lånet i tid kommer du drabbas av extra avgifter vilket kan göra att du behöver ta nya snabblån vilket snabbt kan bli bli en ond cirkel. Därför rekommenderar vi enbart att du tar ett snabblån om du verkligen behöver det och har möjlighet att betala av lånet varje månad. 

Vilka krav gäller för att låna 1000 kr?

Det finns vissa krav du som låntagare behöver uppfylla för att få låna 1000 kr. Dessa krav kan skilja sig mellan olika långivare och låneförmedlare men de generella kraven för att bli beviljad ett snabblån är att:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal (vissa kräver att du behöver vara minst 20 eller 21 år)
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige
 • Du behöver ha ett svenskt personnummer
 • Du behöver ha en inkomst som varierar beroende på långivare, ofta mellan 2 000 kronor och 10 000 kronor (från exempelvis arbete, pension eller försäkringskassa)
 • Du får generellt inte ha några skulder hos Kronofogden (vissa långivare godkänner dock detta)

Hur ansöker man om att låna 1000 kr snabbt?

Det är väldigt enkelt att ansöka om att låna 1000 kr. Ansökan görs online där du identifierar dig med BankID. Här nedanför går vi igenom hur du ansöker om ett snabblån i fem enkla steg. 

 1. Använd en jämförelsetjänst såsom kreditval.se. Detta för att jämföra olika långivare och låneförmedlare och hitta den som passar dig och ditt behov allra bäst. 
 1. Välj en långivare eller låneförmedlare att ansöka hos. Det finns flertalet fördelar med att välja en låneförmedlare. Dels görs bara en enda kreditupplysning och du får många erbjudanden på en och samma gång. Har du valt att gå via en låneförmedlare är det bra att vänta in alla erbjudanden innan du tar ditt beslut. Detta eftersom du då har möjlighet att jämföra samtliga sinsemellan för att sedan välja det bästa. 
 1. Genomför din ansökan hos den utvalda långivaren eller förmedlaren. Du kommer få skriva in uppgifter såsom hur mycket du önskar låna tillsammans med personliga uppgifter och skickar därefter enkelt in din ansökan med BankID. 
 1. Du får svar och därefter lånet utbetalt vid beviljad ansökan. Får du en beviljad låneansökan och accepterar erbjudandet får du ofta pengarna utbetalda redan samma dag eller senast nästkommande arbetsdag.  

Vanliga anledningar till att låna 1000 kr

Det finns många anledningar till att låna 1000 kr. Den allra vanligaste anledningen är att lösa oförutsedda utgifter snabbt eller finansiera konsumtion. 

Med hjälp av ett snabblån kan du låna 1000 kr snabbt. Du kan till och med få pengarna utbetalda samma dag. Har du inte tillräckligt med pengar på kontot när du vill konsumera eller behöver betala för en oförutsedd utgift kan ett snabblån kännas mycket lockande och en enkel väg att ta. 

Det är dock viktigt att komma ihåg riskerna som finns med att ta snabblån. Ett snabblån är en högkostnadskredit vilket innebär att det är dyrt och kan bli svårt att betala tillbaka. Du riskerar betalningsanmärkningar och i värsta fall ett ärende hos Inkasso eller Kronofogden om du inte betalar tillbaka lånet i tid.

Du kan låna 1000 kr trots Kronofogden tidigare varit ett problem för dig vilket gör det till en ännu större risk med att ta snabblån. Det kan helt enkelt sluta i en ond cirkel. 

Så hittar du det bästa lånet för dig när du vill låna 1000 kr

Det är viktigt att hitta ett lån med bra villkor när du vill låna 1000 kr. Här nedanför avslöjar vi våra bästa tips för att hitta det allra bästa lånet. 

 • Gå genom en låneförmedlare

Det är viktigt att jämföra olika långivare innan du bestämmer dig för vem du vill låna från. Det gör du enklast via en låneförmedlare som med en enda kreditupplysning och ansökan ger dig erbjudanden från upp till 40 långivare på en och samma gång. Det är både fördelaktigt och tidseffektivt. 

Oavsett vilken lånetyp du ansöker om kommer långivaren göra en kreditupplysning för att undersöka hur din ekonomi, kreditvärdighet och betalningsförmåga ser ut. Se därför till att ansöka om lån smart genom att gå genom en låneförmedlare för att enbart få en kreditupplysning gjord och inte flera.

 • Undvik att skaffa dig för många kreditupplysningar 

Antalet kreditupplysningar i ditt namn spelar roll för din kreditvärdighet. Ju fler kreditupplysningar gjorda i ditt namn desto sämre kreditvärdighet får du. Det kan till och med bli svårt att bli beviljad lån med för många kreditupplysningar. 

Anledningen till att långivare ser det som negativt att du har flera kreditupplysningar i ditt namn är att de då ser det som att du planerar att skaffa dig flera krediter under den kommande tiden eller har många krediter just nu. 

 • Samla dina lån

Har du flera lån är det bra att se över om du kan samla dessa till ett samlingslån. Det förbättrar din kreditvärdighet då långivare ser att du enbart har ett lån istället för flera. Genom att samla lån kan du dessutom få bättre villkor och därmed betala mindre för dina nuvarande lån. 

 • Titta på totalkostnaden för lånet

Det är vanligt att låntagare stirrar sig blint på räntan för lånet och enbart tittar på denna när de jämför olika lån och långivare. 

Men det allra bästa att jämföra är totalkostnaden för lånet, eller den effektiva räntan, för att även räkna in andra avgifter utöver räntan såsom uppläggningsavgifter och aviavgifter. 

Det ger en mer rättvis bild av vad lånet kommer kosta dig i slutändan. Det är också viktigt att titta på totalkostnaden för så kallade räntefria lån som inte behöver innebära att lånet är kostnadsfritt. Andra avgifter kan tillkomma utöver räntan. 

 • Ansök tillsammans med en medsökande

Genom att ansöka tillsammans med en medsökande tas inte bara din kreditvärdighet i beaktning utan också din medsökandes. Det möjliggör både bättre villkor och ökad chans att få din låneansökan beviljad. 

Låna 1000 kr utan UC 

Det är möjligt att låna 1000 kr utan UC. Många föredrar att låna pengar utan UC för att undvika för många kreditupplysningar från Upplysningscentralen i sitt namn. 

Det kommer fortfarande genomföras en kreditupplysning men den kommer istället genomföras via ett alternativt bolag till UC såsom Creditsafe eller Bisnode. 

Det innebär att kreditupplysningen inte sparas i UC:s register och påverkar inte din kreditvärdighet negativt.

Låna 1000 kr utan ränta

Det finns långivare som låter dig som ny kund låna en mindre summa pengar med kort löptid utan att betala någon ränta. På det sättet behöver du inte betala någon avgift för ditt lån mer än eventuella uppläggnings- och aviavgifter. 

Om du planerar att låna 1000 kr utan ränta är det viktigt att du noggrant ser över vilka extra kostnader som tillkommer, det kan bli billigare att välja en långivare som erbjuder dig ett lån med ränta men lägre avgifter än en långivare som låter dig låna utan ränta. 

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Ett snabblån på 1000 kr räknas som en högkostnadskredit eftersom kostnaden är hög. Den effektiva räntan på ett snabblån ligger ofta 30 % högre än referensräntan vilket gör att det klassas som en högkostnadskredit.

Ja, du kan ansöka om att låna 1000 kr även om du har betalningsanmärkningar. Det finns långivare som beviljar lån trots det. Du kan dock få sämre lånevillkor eftersom långivaren tar en större risk att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar.

Det är svårt att låna pengar helt utan inkomst. Inkomsten behöver dock inte komma från arbete, det kan också komma från exempelvis pension eller försäkringskassa. Det finns dock långivare som har väldigt små gränser vad gäller inkomst. Det kan vara möjligt att låna utan inkomst tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet.

Ja, vissa långivare beviljar lån trots du har skulder sedan tidigare. Chansen att bli beviljad ett lån med skulder är dock högre om du ansöker tillsammans med en medsökande.
This site uses cookies to enhance user experience.