Låna 200 000 kr

Behöver du låna 200 000 kr? Hitta ett lån med bra villkor genom att jämföra långivares ränta och övriga avgifter. Ingen säkerhet behöver ställas för lånet vilket gör att du har en stor frihet. 

Advisa logga
Jämför mellan 40 långivare

1. Advisa

100%
Advisa förmedlar privatlån upp till 600 000 kr med en maximal återbetalningstid…
UpplysningUC
Låna600 000 kr
Ränta2,95 - 25,95 %

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 160000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.75 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 6.96 %. Totalt belopp att betala: 233880 kr. Månadskostnad: 1624 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 37 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Lendo logga
Sveriges största låneförmedlare

2. Lendo

99%
Lendo är Sveriges största låneförmedlare. När du är ute efter det bästa…
UpplysningUC
Låna600 000 kr
Ränta2,95 - 29,95 %

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2021-10-15. Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Zmarta logga
Användarvänlig jämförelsetjänst

3. Zmarta

98%
Zmarta är en låneförmedlare som erbjuder en enkel ansökningsprocess där det endast…
UpplysningUC
Låna600 000 kr
Ränta2,95 - 29,95 %

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 5.95% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.11%, tot. belopp 239 262:-, kostnad 1 994:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2021-02-15. Individuell ränta 2.95–27.0% (effektiv ränta 2.99–29.90%). Återbet. tid 1-20 år.

Sambla logga
Jämför flest lån

4. Sambla

76%
Sambla är en jämförelsetjänst av privatlån. Låna upp till 600 000 kr.…
UpplysningUC
Låna upp till600 000 kr
Ränta2,95 - 29,95 %

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 12 år, nom. ränta 6,4%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 6,59%. Totalkostnad: 215 282 kr eller 1 495 kr/månad (144 avbet.). Återbet. tid 1-20 år. Eff. ränta 3,01%-29,95%. Uppdaterat 2021-05-18.

Du kan använda lånet till vad du vill

När du lånar 200 000 kr i form av ett privatlån kan du använda lånet till vad du vill. Detta eftersom du inte behöver sätta något i säkerhet för lånet. Privatlån är en alltså en låneform som ger dig en stor frihet. 

Många väljer att ansöka om privatlån för att renovera, resa, köpa bil eller att använda till ren konsumtion. Du kan alltså använda ditt privatlån där det behövs som mest, oavsett vart det är. 

Så mycket kostar det att låna 200 000

Hur mycket det kostar att låna 200 000 beror på långivare och din nuvarande ekonomiska situation. Långivare ger personliga låneerbjudanden som de dels baserar på din kreditvärdighet. 

Hos Kreditval tillåts du jämföra olika långivare och låneförmedlare och bland annat se dess ränta, löptid och övriga avgifter. 

Avgifter för ett privatlån

Även fast avgifterna skiljer sig beroende på långivare finns det ett spann de brukar hålla sig inom. Ränta, uppläggningsavgift och aviavgift brukar hålla sig inom nedan: 

Ränta: 2,95 – 29,99 % 

Uppläggningsavgift: 0 – 500 kr
Aviavgift: 0 – 60 kr 

Uppläggningsavgiften är en engångskostnad medan räntan och aviavgiften är något du betalar löpande. Lika lång som återbetalningstiden är betalar du även de löpande avgifterna. Därför blir totalkostnaden för lånet lägre ju kortare löptid du har på lånet. 

Ser du att en långivare erbjuder dig en väldigt låg ränta, se till att titta noggrant på de övriga kostnaderna. Ofta är de övriga avgifterna såsom uppläggningsavgift och aviavgift höga om räntan är låg. 

Detta baserar långivare sitt låneerbjudande på

När långivare ger dig ett låneerbjudande är det baserat på din kreditvärdighet där de bedömer din kreditrisk. Alla långivare gör en individuell bedömning. Du behöver därför skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta du kommer bli erbjuden. 

När långivare bedömer din kreditrisk tittar de främst på din/dina: 

 • Inkomst
 • Anställningsform
 • Boendesituation
 • Nuvarande skulder
 • Eventuella betalningsanmärkningar
 • Kreditupplysningar

Alla ovanstående faktorer spelar in och avgör vilket låneerbjudande du får. 

Du behöver uppfylla vissa villkor när du vill låna 200 000

Långivare och låneförmedlare har olika krav för att du ska kunna få en ansökan om privatlån beviljad. Ofta behöver du:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha ett svenskt personnummer
 • Ha en fast inkomst
 • Ha en årsinkomst på 100 000 kr före skatt
 • Vara skuldfri hos Kronofogden de senaste sex månaderna

Kraven skiljer sig från långivare till långivare. Uppfyller du inte något av följande krav kan du jämföra olika långivares villkor och se vart du kan ha möjlighet att låna. Ansök tillsammans med en medsökande för att få bättre lånevillkor. 

Tänk på detta för att få bästa möjliga villkor 

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på för att få bästa möjliga villkor på ditt lån. Här nedanför ger vi dig våra allra bästa tips. 

Låna med UC

Många föredrar att låna 200 000 utan UC för att inte försämra sin kreditvärdighet eftersom långivare ser negativt på för många kreditupplysningar under en period. 

Att låna utan UC kan dock göra att du får sämre villkor på ditt lån. Ofta kommer lån där kreditupplysningen är gjord av UC med bättre villkor. Om du inte redan har väldigt låg kreditvärdighet, var inte rädd att ansöka om att låna 200 000 kr med UC. 

Jämför med låneförmedlare

En låneförmedlare samarbetar med flertalet långivare och banker. Här tillåts du med en ansökan och kreditupplysning få låneerbjudanden från samtliga långivare. Det gör att du enklare kan jämföra olika lån och fatta ett mer välgrundat beslut. 

Det sparar dig också tid då du ansöker hos flera långivare på ett ställe istället för att skicka in en enskild ansökan hos vardera långivare.

Ansök med en medsökande

För att få bättre villkor på ditt lån är det smart att ansöka tillsammans med en medsökande. Det gör långivaren mer säker i att låna ut pengar till dig då din medsökande är återbetalningsskyldig om du inte kan betala tillbaka lånet. 

Din medsökande kan vara vem som helst, exempelvis en god vän eller familjemedlem. Välj en medsökande du vet har god kreditvärdighet. Det är exempelvis bra om personen har en hög, fast inkomst och saknar betalningsanmärkningar. 

Titta på totalkostnaden för lånet

Det är vanligt att man bara tittar på den nominella räntan på lånet när man jämför låneerbjudanden. Det finns dock fler avgifter som är viktiga att ta i beaktning. Det handlar exempelvis om uppläggningsavgift och aviavgift. Jämför den effektiva räntan eller totalkostnaden för lånet för att räkna in alla avgifter när du gör din jämförelse. 

Välj en så kort återbetalningstid som möjligt 

När du tar ett privatlån betalar du både ränta och aviavgift löpande för lånet. Det betalar du alltså varje månad. Ju fler månader du betalar av lånet desto större blir kostnaden för ränta och fakturor. Totalkostnaden för lånet sänks om du väljer en kortare återbetalningstid. 

Välj en så kort återbetalningstid som möjligt, men inte för kort tid då det kan göra att du får svårt att betala fakturan varje månad. Du ska självklart inte ta ett lån med ett upplägg som gör att du inte har råd att betala räkningen varje månad.

Låna 200 000 – så går det till

Det går snabbt att låna 200 000. Ofta tar hela processen inte mer än ett par dagar. Här nedanför vägleder vi dig genom processen i fyra enkla steg.

 • Jämför långivare och låneförmedlare

Detta är ett väldigt viktigt steg i processen. Välj inte första bästa långivare, gör en ordentlig jämförelse. Vill du spara tid är det en god idé att använda en låneförmedlare där du kan ansöka hos flertalet långivare med en och samma ansökan. Dessutom tas enbart en kreditupplysning.

 • Ansök hos den du valt och invänta låneerbjudanden

När du valt långivare eller förmedlare att ansöka hos tar du dig till deras webbsida och skickar in din ansökan. Du behöver ofta fylla i önskat lånebelopp, återbetalningstid, dina personuppgifter och signera med BankID. Processen tar bara ett par minuter.

 • Gå igenom erbjudanden och välj om du vill låna

Invänta ditt eller dina låneerbjudanden. Titta noggrant på villkor och extra noga på totalkostnaden för lånet för att säkerställa hur mycket du kommer betala för lånet totalt. Säkerställ också att du verkligen har råd att betala fakturans belopp varje månad. Blir det för dyr månadskostnad, se om du kan förlänga löptiden.

Acceptera erbjudandet och invänta utbetalning

Lever låneerbjudandet upp till dina förväntningar, tacka ja och invänta utbetalningen. Hur snabbt du får lånet utbetalt beror på långivare men generellt tar det inte mer än en till tre dagar för ett privatlån att betalas ut.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Långivare ger personliga låneerbjudanden som baseras på din kreditvärdighet. Räntan på ett privatlån ligger generellt mellan 2,95 - 29,99 %. Utöver det tillkommer uppläggningsavgift på 0 till 500 kr och aviavgift på 0 till 60 kr.

Hur mycket du får låna beror på din kreditvärdighet, det är den långivare utgår från när de ger dig ett låneerbjudande. Ju bättre kreditvärdighet du har desto mer får du låna. Du kan ofta få låna mer om du ansöker tillsammans med en medsökande.

I regel tar det mellan en till tre dagar att få ett privatlån på 200 000 kr utbetalt.

Du behöver inte ställa någon säkerhet för att låna 200 000 genom ett privatlån. Du kan därför använda lånet till vad du vill.
This site uses cookies to enhance user experience.