Viiga lån

Viiga lån

Viiga lån är ett privatlån utan säkerhet där du kan låna upp till 40 000 kr med en ränta på 6,84 – 21,60 %.

Du väljer själv din återbetalningstid på lånet, mellan 12 – 84 månader. Ansökan är mycket smidig och du får svar på din ansökan inom en timme.

74% Vårt betyg
Viiga lån

Upplysning

UC

Besök
Representativt exempel: Om du lånar 10 000:- i 84 månader så betalar du 246:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 15:-/mån vid autogiro). Totalt betalar du 21 889:-, baserat på fast ränta 21,60%, effektiv ränta 29,62% (2021-04-01), uppläggningsavgift 595:- (som läggs till lånet) och autogiro. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs.

Featured in

Viiga lån Fakta

Låna40 000 kr
Ränta6,84 - 21,60 %

Viiga lån – ett privatlån

Hos Viiga lån kan privatpersoner ansöka om privatlån på mellan 10 000 – 40 000 kr med en valbar återbetalningstid på 12 – 84 månader, alltså 1 – 7 år.

Ansökningen sker snabbt och enkelt via ansökningsformuläret på Viigas hemsida och du verifierar dig därefter med BankID, inget säkerhet krävs.

Vid inskickad låneansökan till Viiga lån genomförs en individuell kreditprövning via UC som sedan ligger till grund för vilken ränta du kommer bli erbjuden på ditt privatlån.

Nominella årsräntan ligger på 6,84 – 21,60 % och den effektiva räntan kan ligga mellan 13,86 – 29,99 % eftersom det tillkommer uppläggningsavgift och månatlig administrationsavgift på lånet.

När du har signerat låneavtalet kommer utbetalningen ske kort därefter. Det är inte ovanligt att pengarna når ditt bankkonto samma dag, men senast dagen efter. Detta beror på vilken tid på dygnet du signerar ditt låneavtal.

Vilka är Viiga lån?

Det är Thorn Svenska AB som står bakom Viiga lån, som också erbjuder privatlån men upp till 100 000 kr.

Thorn Svenska AB har funnits på den svenska marknaden sedan många år tillbaka. De grundades 1969 och var förr i tiden Sveriges största leverantör inom uthyrning och finansiering av konsumentelektronik.

När du ansöker om lån hos Viiga lån kan du bli uppringd, då är det inte ovanligt att bli erbjuden att köpa hemelektronik som görs i samband med att du tar ett privatlån.

Viiga lån och systersidorna har generellt sett lägre krav än många andra långivare. Detta innebär att det är fler som beviljas lån, även om du har betalningsanmärkning eller låg kreditvärdighet. 

Vad krävs för att kunna låna hos Viiga lån?

Viiga lån ställer lägre krav än många andra banker och långivare på marknaden. Här nedan kan du se grundkraven som måste uppfyllas för att kunna ansöka om ett privatlån:

 • Du måste vara 20 år gammal
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden
 • Du har svenskt personnummer och har bott i Sverige senaste två åren
 • Du har ett svenskt bankkonto
 • Du har en aktiv e-post adress

Utöver ovanstående finns det inga krav på vilken typ av anställning du har, eller något uttalat inkomstkrav.

När din ansökan skickas in genomförs en kreditupplysning på dig via UC som bestämmer vilken ränta du får på ditt lån. Varje låneansökan behandlas individuellt.

Det kan finnas möjlighet att få ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Har du dock skulder hos Kronofogden så kommer din låneansökan nekas.

Vad kostar ett Privatlån hos Viiga lån?

Kostnaden för ett privatlån hos Viiga lån varierar beroende på din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet kommer bestämma vilken ränta du får på ditt lån.

Den lägsta möjliga räntan du kan få är 6,84 %, vilket är en ganska hög lägsta ränta jämfört med andra långivare på marknaden.

När du går vidare till ansökningsformuläret hos Viiga lån kan du skriva in önskat lånebelopp och återbetalningstid för att se på en exempelsnurra vad kostnaden på lånet kan komma att bli.

Räntan bestäms som tidigare nämnt individuellt, därför visas den möjliga kostnaden för ett lån på exempelvis 40 000 kr (40 mån avbet) på 1027 – 1271 kr i månaden.

Vid signering och godkännande av låneavtal hos Viiga lån läggs det på en uppläggningsavgift på 595 kr, detta adderas till lånets totala kostnad.

Utöver uppläggningsavgiften tillkommer det en administrationsavgift på 15 kr som läggs på varje månads autogiro betalning. 

Så ansöker du om lån hos Viiga Lån

Det är enkelt att ansöka om ett Viiga lån, börja med att klicka dig vidare till ansökningsformuläret.

I nästa steg väljer du ditt önskade lånebelopp och anger sedan hur länge du vill ha på dig att betala tillbaka lånet, du kan välja mellan 12 till 84 månader.

Fyll sedan i ditt fullständiga namn, e-post, telefonnummer och bankuppgifter. Klicka nu på Ansök med BankID och verifiera dig.

Svara på eventuella frågor som dyker upp och skicka in din ansökan, därefter får du svar på din ansökan inom en timme.

Om din låneansökan beviljas skickas det ut en signering länk till dig som du kan använda för att godkänna låneavtalet.

Du kan räkna med att bli uppringd av en handläggare som går igenom din ansökan med dig och möjligtvis även erbjuder dig att köpa hemelektronik, som du förstås kan tacka nej till om du vill.

Viiga lån UC

Tar Viiga lån UC? Svaret är ja. När du genomför verifiering av din låneansökan med BankID tas den en kreditupplysning på dig via upplysningscentralen.

Vid alla låneansökningar, oavsett lånebelopp, tas det en kreditupplysning som används för att bedöma din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet.

Om du är intresserad av lån utan UC kan du klicka på länken.

Viiga lån omdöme

När vi recenserar långivare har vi för vana att kolla deras betyg på Trustpilot och se vad kunder tycker om bolaget och dess lånetjänst.

Viiga lån finns dessvärre inte hos Trustpilot. Men vi kan se att Thorn Svenska AB finns som en listad aktör på sidan vilket är bolaget som står bakom Viiga lån.

Thorns Trustpilot sida visar att över 50 kunder har lämnat goda betyg, där recensioner pratar om att de är nöjda med lånet och att allting har fungerat smidigt.

Bra och dåligt med Viiga lån

Du som söker ett mindre privatlån och har svårt att få lån hos andra långivare kan finna Viiga lån att vara en bra och passande långivare, när det gäller lån upp till maximalt 40 000 kr.

Låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder när du ansöker om ett Privatlån hos Viiga lån.

Det bästa med Viiga lån är att ansökan är mycket enkel och att utbetalningen sker relativt snabbt jämfört med många andra banker. Du har ofta pengarna samma dag.

Största nackdelen med Viiga lån är att den lägsta möjliga effektiva räntan du kan få på ditt låneerbjudande är 9,84 %. Det är med andra ord ett dyrt lån.

Fördelar

 • Godkänner många låneansökningar
 • Ansökan är enkel och snabb med BankID
 • Lånet utbetalas ofta samma dag, senast nästa dag
 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • Du kan eventuellt ha möjlighet att höja ditt lån senare

Nackdelar

 • Tar en uppläggningsavgift på 595 kr när du godkänner låneavtalet
 • Hög ränta, den maximala effektiva räntan kan bli så hög som 29,99 %
 • Tar ut en månatlig adminavgift på 15 kr
 • Kräver 20 års åldersgräns

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Löptiden bestämmer du själv när du ansöker om ett privatlån hos Viiga lån. Du kan välja att återbetala lånet på 12 till 84 månader. Dessutom kan du lösa ditt lån när du vill under löptiden, utan extra kostnad.

Ja, en upplysning via UC tas på dig när du skickar in låneansökan och verifierar dig med mobilt BankID.

Nej. Aktiva skulder hos kronofogden är inte accepterar för att kunna bli beviljad ett Viiga lån. Däremot kan det vara okej om du har ett historiskt skuldsaldo som du betalat av. Varje ansökan behandlas individuellt.
This site uses cookies to enhance user experience.