Tryggkredit

Tryggkredit logga

Tryggkredit erbjuder lån i form av en kontokredit, du som ny kund kan ansöka om att låna upp till 30 000 kr.

Existerande kunder kan sedan ansöka om att höja sin kreditgräns upp till maximalt 60 000 kr.

87% Vårt betyg
Tryggkredit logga

Upplysning

Bisnode

Besök
Exempel (beräknat 2022-01-01): Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 15 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 24,97 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 22,5 %, per år. Månads­kostnaden är 1 407,5 kr och totalt att betala tillbaka blir 16 890 kr inkl. avgifter.

Featured in

Tryggkredit Fakta

Låna60 000 kr
Ränta22,5 %

Tryggkredit lån

Tryggkredit är en kontokredit med direktutbetalning till de svenska storbankerna.

Du kan ansöka om lån upp till 30 000 kr, om du blir beviljad kan du få en lägre kreditgräns än vad du ansökte om. Detta beror på hur din ekonomiska situation och kreditvärdighet ser ut.

Ett Tryggkredit lån är inget privatlån, utan fungerar mer som ett kreditkort utan själva kortet, med en enkel ansökningsprocess och snabba utbetalningar.

Det är dock ingen högkostnadskredit, som de flesta snabblånen är, eftersom den effektiva årsräntan aldrig överstiger 25 % hos Tryggkredit.

Ett lån hos Tryggkredit är därför billigare än de flesta snabblånen på marknaden.

När du ansöker om att låna pengar hos Tryggkredit tas det en kreditupplysning på dig via Bisnode. Detta påverkar inte din kreditvärdighet hos UC.

Vilka är Tryggkredit?

Tryggkredit logo

Bakom varumärket Tryggkredit står Bliq AB som etablerades år 2005.

De har erbjudit konsumentkrediter mot den svenska marknaden sedan 2011, vilket gör dem till ett företag med långvarig erfarenhet i branschen om privatlån och kontokrediter.

Bliq AB driver även andra varumärken på den svenska marknaden, som Mobillån, Säkerfinans och Snabbfinans.

Av dessa 4 olika varumärken är Tryggkredit det billigaste alternativet. De erbjuder även flexibel återbetalning, lättillgänglig kundtjänst och rapporterar inga lån till UC.

Vem får låna hos Tryggkredit?

Jämfört med andra kontokrediter och snabblån ställer Tryggkredit lite högre krav på låntagaren för att bevilja ett lån.

Det finns några grundkrav du måste uppfylla för att kunna bli beviljad en kredit, dessa är:

 • Du har fyllt 20 år
 • Du har varit folkbokförd i Sverige 3 år tillbaka
 • Du har inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
 • Din taxerade årsinkomst är minst 150 000 kr före skatt

Om du uppfyller ovanstående krav har du goda chanser på att bli beviljad en kontokredit. Vilket kreditutrymme du blir beviljad beror på bedömningen av din kreditvärdighet.

Ju högre årsinkomst du har desto större chans har du på att bli beviljad en högre kreditgräns och vice versa.

Hur ansöker man om lån hos Tryggkredit?

Såhär ansöker du om lån hos Tryggkredit

Det är mycket enkelt att ansöka om ett Tryggkredit lån. För att kunna ansöka om ett lån hos Tryggkredit måste du ha Mobilt BankID tillgängligt.

Här kan du se hur man gör för att ansöka, steg-för-steg:

 • Klicka här för att komma till ansökningsformuläret hos Tryggkredit
 • Fyll i personnummer och mobilnummer, välj sedan önskad lånesumma
 • Fyll i kontaktuppgifter till dig och bankuppgifter för utbetalning
 • Svara på frågor gällande din ekonomi, som inkomster och utgifter du har varje månad
 • Skicka in ansökan genom att verifiera dig via din internetbank med BankID
 • Du får vanligtvis svar på din ansökan på SMS och mail inom en timme

Vad kostar ett lån hos Tryggkredit?

Ett Tryggkredit lån har en rörlig ränta på 22,5 % vilket gör dem billigare än de flesta andra snabblånen och kontokrediterna på marknaden.

Tryggkredit tar inte ut någon uppläggningsavgift eller aviseringsavgift när du tar ett lån vilket gör att den effektiva årsräntan inte överstiger 25 %.

Utöver räntan är den enda avgiften som tillkommer en uttagsavgift på 145 kr, för varje uttag du gör inom din beviljade kreditgräns.

Detta innebär att det kan bli en kostsam kontokredit om du har tänkt göra flera mindre uttag varje månad.

Här kan du se ett kostnadexempel på vad ett lån från Tryggkredit kan kosta:

 • Lånebelopp: 15 000 kr
 • Lånetid: 12 månader
 • Ränta: 22,5 %
 • Effektiv ränta: 24,97 %
 • Månadskostnad: 1407,5 kr
 • Total kostnad: 16 890 kr

Tryggkredit utbetalning

Tryggkredit betalar ut pengar till ditt bankkonto samma dag som du skickar in din ansökan.

Hur snabbt du får pengarna på ditt konto beror på vilken bank du har, samt vilken tid på dygnet du skickar in din ansökan.

Vanligtvis tar det inte mer än en timme att få svar på din ansökan. Ansökningar behandlas dock endast under kundtjänstens öppettider.

Om du har någon av de svenska storbankerna får du pengarna till ditt bankkonto direkt efter att lånet beviljats. De svenska storbankerna är följande:

 • Swedbank
 • Nordea
 • SEB
 • Handelsbanken
 • Danske Bank

Om du har någon annan bank kan du fortfarande få pengarna samma dag som du ansöker eller senast nästkommande bankdag.

Tryggkredit kreditbedömning

När du ansöker om ett Tryggkredit lån tas en kreditupplysning på dig via Bisnode.

Tryggkredit gör därefter en kreditbedömning på dig som avgör din betalningsförmåga baserat på ett flertal aspekter, som din inkomst och den information du anger i ansökan gällande dina utgifter.

Utöver kreditupplysningen som tas används även en tjänst för att hämta dina kontoutdrag för att bland annat säkerställa din inkomst, denna tjänst heter Instantor.

Du använder Mobilt BankID för att godkänna och verifiera att Instantor får tillåtelse att hämta dina kontoutdrag, detta är numera en vanlig företeelse hos svenska långivare för snabblån och kontokrediter.

All information som skickats in till Tryggkredit används för att göra en analys av dina kostnader varje månad se till så att du har möjlighet att betala av kontokrediten.

Varje ansökan behandlas manuellt hos Tryggkredit, där en handläggare går igenom all information för att avgöra om din ansökan ska beviljas eller inte.

Återbetalning av ett Tryggkredit lån

När du beviljats ett lån hos Tryggkredit skickas den första fakturan ut till dig via både post och till din mailadress. Därefter skickas samtliga fakturor endast till din mailadress.

Den faktura som skickas ut kommer alltid ha ett lägsta belopp på hur mycket du måste betala varje månad, där en del går till amortering och en del till ränta.

Du kan närsomhelst betala in extra på ditt lån hos Tryggkredit, och du kan alltid förtidslösa hela din kredit utan extra kostnad.

När du amorterar av din kredit kommer du ha möjlighet att göra uttag enligt ditt kreditutrymme igen, efter det att betalningen har registrerats av systemet.

Kom ihåg att du alltid har 14 dagars ångerrätt på lån i Sverige. Du kan alltså betala tillbaka hela lånesumman och endast betala ränta till den dagen du betalar tillbaka lånet.

Tryggkredit mina sidor

Som kund hos Tryggkredit kan du logga in på Mina sidor genom att besöka Tryggkredits hemsida och klicka på Logga in

Därefter skriver in ditt personnummer och verifierar dig med BankID för att logga in.

Mina sidor används för att göra uttag, ansöka om att höja din kreditgräns, överblicka din betalningshistorik eller förändra din amorteringsplan.

Det är endast möjligt att logga in på Mina sidor med Mobilt BankID, vilket alltså gör det till ett krav för att kunna ta ett lån hos Tryggkredit.

Tryggkredit omdöme

Tyvärr finns inte Tryggkredit på Trustpilot, vilket gör det lite svårt att veta vad kunder tycker om långivaren.

Vårt eget omdöme av Tryggkredit är att det är en seriös och pålitlig långivare som har långvarig erfarenhet av branschen.

Vi gillar att de inte tar ut någon uppläggningsavgift eller aviavgift, vilket de flesta långivare för snabblån och kontokrediter gör.

De erbjuder en lägre ränta än många andra kontokrediter på marknaden och samtliga snabblån på marknaden, dock är 22,5 % i ränta fortfarande en hög ränta som ligger på gränsen till att vara en högkostnadskredit.

Tryggkredit är tydliga med sina priser och gör det enkelt att ansöka om lån och därefter göra uttag och hantera sitt lån via Mina sidor.

Tryggkredit kundtjänst

Du kan kontakta kundtjänsten hos Tryggkredit via telefon eller e-post.

Öppettiderna för telefon är vardagar 10:00 – 17:00 och lördagar 10:00 – 15:00.

Mail besvaras även under öppettiderna. Tyvärr erbjuder Tryggkredit ingen kundtjänst via livechat.

Precis som de flesta andra långivarna för snabblån och kontokrediter kan du hitta en sektion med vanliga frågor och svar för att få snabb hjälp gällande de vanligaste frågeställningarna.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Nej, Tryggkredit tar varken UC eller rapporterar att du har ett lån hos dem till UC. Tryggkredit använder Bisnode som kreditupplysningsföretag.

En kreditupplysning via Bisnode påverkar inte din kreditvärdighet hos UC, dock kan det påverka möjligheten att ta lån via andra långivare som använder Bisnode.

Ja, du kan få upp till två betalningsfria månader varje år. När du utnyttjar en betalningsfri månad måste du istället betala det uteblivna beloppet nästa månad.

Nej, de har tidigare erbjudit privatlån till svenska kunder men har valt att ta bort denna produkt. Idag kan du endast ansöka om att låna pengar i form av en kontokredit.

Nej, Tryggkredit godkänner inte betalningsanmärkningar. Om du har betalningsanmärkningar kan du istället kolla i vår lista för lån med betalningsanmärkningar.
This site uses cookies to enhance user experience.