SevenDay

Sevenday logga

SevenDay är en bank som erbjuder privatlån upp till 500 000 kronor med flexibel återbetalning.

Hos SevenDay kan du ansöka om ett lån på mellan 50 000 och 500 000 kronor. Räntan hos SevenDay Bank är individuell, mellan 3,45 % – 12,95 %.

93% Vårt betyg
Sevenday logga

Upplysning

UC

Besök
Räntan är individuell f n 3,45% – 12,95% (1 november 2018) och bestäms efter kreditprövning. Effektivräntan enligt lag vid 125 000 kr och 12 år är 5,14 % beräknad på exempelränta 4,95 % och max effektivränta är 14,60 %. Återbetalningstid 1 - 12 år.

Featured in

SevenDay Fakta

Låna500 000 kr
Ränta3,45 - 12,95 %

SevenDay lån

SevenDay erbjuder privatpersoner flera olika typer av lån. Det vanligaste lånet är ett privatlån men SevenDay erbjuder även billån och flera olika betallösningar.

När du skickat in en låneansökan och signerat skuldebrevet med hjälp av BankID får du besked direkt. Pengarna betalas sedan med automatik ut till ditt bankkonto.

SevenDay har relativt låg ränta jämfört med andra långivare på marknaden. Exakt vilken ränta du får beror på flera olika faktorer, men det är inte alls ovanligt att räntan hamnar omkring 3,45 %.

Månadskostnaden med denna ränta kan ändå bli hög. Om du lånar maxbeloppet 500 000 kronor och väljer längsta möjliga avbetalning, vilket är på tolv år, blir månadskostnaden 4250 kronor i månaden.

SevenDay fungerar därför bäst för den som vill ta ett medelstort lån och lägger upp det på längsta möjliga avbetalningstid, helst tio år eller fler.

SevenDay Lån

Vilka är SevenDay Bank?

SevenDay Logo

SevenDay Bank grundades 2007. De är en del av den franska koncernen BNP Paribas Personal Finance som har över 19 000 anställda i fler än 30 länder.

 Flaggskeppet är BNP Paribas som är en av europas absolut största banker. 

SevenDay Bank är en svensk filial med 72 anställda som håller till i Kista.

SevenDay specialiserar sig på privatlån utan säkerhet och sparande. Affärsidén är att erbjuda enkla och prisvärda spar- och låneprodukter till privatpersoner.

En sak som sticker ut hos SevenDay är deras prisgaranti. 

Om en kund skulle beviljas ett bättre totalpris av någon annan långivare som är verksam i Sverige, så lovar SevenDay att matcha deras erbjudande. Denna garanti är populär bland låntagarna!

Kort om SevenDay:

  • Ett populärt alternativ bland låntagare som vill låna utan säkerhet
  • De erbjuder en prisgaranti på privatlån och lovar att matcha konkurrenternas erbjudanden
  • Vid insättning skyddas pengarna av den danska statliga insättningsgarantin
  • Driver även sajten Privata Pengar som handlar om privatekonomi

Hur ansöker man om ett SevenDay lån

SevenDays ansökningsprocess är helt automatiserad och väldigt enkel att genomföra.

Första steget är att fylla i ansökan digitalt och samtidigt ange om man eventuellt avser att lösa andra lån. Har du inga tidigare lån hos SevenDay behöver du inte kryssa i den rutan.

Andra steget är att skicka in ansökan och invänta en kreditprövning. Vanligtvis får du svar direkt alternativt ett meddelande om att kontakta SevenDay kundcenter.

För att kunna besluta om lånet kan beviljas eller inte tar SevenDay en kreditupplysning hos sin samarbetspartner UC. 

Det är UC som tar fram uppgifter om inkomster, eventuella skulder, familjeförhållanden och tillgångar.

SevenDay gör en bedömning utifrån den informationen de fått in och fattar sedan ett beslut om krediten beviljas eller ej, samt vilken ränta som ska erbjudas. 

När allt detta är färdigt skickas ett sms ut med en länk. Då behöver du bara klicka på länken, logga in och sedan signera avtalet med hjälp av Mobilt BankId.

När avtalet är signerat betalas pengarna ut till ditt bankkonto. 

SevenDay Låneansökan, så här går det till!

Krav för att låna hos SevenDay

SevenDay har låga krav för att bevilja ett lån. Här nedan listas grundkraven som du behöver uppfylla för att kunna ansöka om ett privatlån.

  • Du måste vara minst 20 år
  • Du måste ha en inkomst på minst 120 000 kronor per år.
  • Du måste ha varit skriven i Sverige i minst tre år.
  • Du får ej ha ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Då får inte ha några SMS-lån

Notera att det inte finns något krav på att man måste vara svensk medborgare för att beviljas lån hos SevenDay. Dock måste du ha varit skriven i Sverige i minst två år.

Om ni är två personer som söker ett gemensamt lån måste åtminstone en av er ha en tillsvidareanställning, vara egen företagare eller pensionär. Ni måste också vara folkbokförda på samma adress.

Vad kostar ett lån hos SevenDay?

Vad lånet kostar hos SevenDay är olika från person till person eftersom det görs en individuell kreditbedömning. Lånet har ett räntespann på 3,95 % –  12,95 %.

Hur stor avbetalningen då blir varje månad beror helt på vilken ränta du får, samt hur lång avbetalningstid du har på lånet.

SevenDay erbjuder upp till tolv års avbetalningstid. För lån med så lång avbetalningstid blir månadskostnaden ändå rimlig.

Ett lån hos SevenDay är därmed billigare än hos många andra aktörer på marknaden, åtminstone om man jämför med andra långivare som också erbjuder snabba utbetalningar.

Ska du låna ett större belopp som exempelvis 500 000 kronor, så är det förmodligen säkrare att istället vända dig till någon av de större traditionella bankerna eftersom de erbjuder bättre räntor och villkor.

Dock får du inte lånet beviljat lika snabbt hos dessa institutioner.

SevenDay höja kredit

För den som redan har ett lån hos SevenDay är det enkelt att ansöka om att utöka lånet. 

Eftersom SevenDay har en Mina Sidor-tjänst där användare kan logga in så är det enkelt för låntagare att logga in och ansöka om höjd kredit.

Det finns även andra sätt att fylla i ansökan om utökat lån hos SevenDay. Det kan göras direkt via deras hemsida eller via telefon genom att kontakta deras kundcenter på 0770-17 77 70.

Låntagare har endast möjlighet att ansöka om utökat lån om de uppfyllt vissa kriterier. Bland annat måste det ha gått minst tre månader sedan det befintliga lånet beviljades.

Under låneperioden måste inbetalningar också ha kommit in i tid.

SevenDay omdöme

SevenDay är en populär lånetjänst i Sverige. Två anledningar till det är deras snabba utbetalningar samt att de erbjuder alla sina kunder en prisgaranti.

TrustPilot har SevenDay Bank 2,2 i betyg, vilket får anses vara ganska dåligt. Av de 27 recensionerna som finns på sidan har 63 procent av dessa gett SevenDay betyget “mycket dålig”.

Ett vanligt klagomål är att det är svårt att komma i kontakt med SevenDays kundtjänst. Vissa kunder uttrycker det som att de får sitta i en extremt lång telefonkö.

En annan sak många stör sig på är att de som svarar i telefon i kundtjänst verkar ha “noll koll”, som en recensent uttrycker det. 

Kunder som ringer in får vänta länge på att komma fram, och i många fall får de ingen hjälp när de väl kommit fram.

Å andra sidan har 26 procent av användarna gett dem betyget utmärkt, vilket är högsta betyg.

Det dessa kunder är nöjda med är främst att tjänsten fungerar snabbt och smidigt. Att det går fort att få pengarna utbetalda till sitt konto när lånet blivit beviljat är något många ser som positivt.

SevenDay utbetalning

Efter alla ansökningar om lån gör SevenDay en kreditbedömning. Denna kan ta någon arbetsdag, vilket gör att de flesta lån betalas ut inom 2-3 arbetsdagar.

Låntagaren bestämmer själv vilket konto pengarna ska betalas ut till. SevenDay sätter in pengarna på det konto som finns angivet på ditt skuldebrev.

En sak som är bra hos SevenDay är att den som väntar på besked angående ett lån får ett sms så snart lånet är utbetalt.

SevenDay kreditbedömning

När du ansöker om ett lån hos SevenDay för första gången så tar de en kreditupplysning på dig. 

Uppgifterna till denna hämtas från UC, som förser SevenDay med information om inkomst, eventuella skulder och annat som banken behöver veta.

När SevenDay fått in dessa uppgifter bedömer de manuellt din ansökan. Ofta tar det 2-3 arbetsdagar att få besked om lånet beviljas eller ej, samt vilken ränta som gäller.

Kundtjänst hos SevenDay

SevenDay erbjuder kundtjänst helgfria bankdagar mellan klockan 9 och 17. Kundtjänsten nås på telefonnumret 0770-17 77 70.

SevenDay Bank har också en person som är ansvarig för klagomålen som kommer in. Denna klagomålsansvarige nås via mail på [email protected]

Om du klagat till klagomålsansvarige så utlovas besked skriftligt inom loppet av 14 dagar.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

SevenDay hämtar kreditupplysningen från UC. Det betyder att din kreditvärdighet kan påverkas när du ansöker om lån hos SevenDay

Det beror på. Om du är ute efter snabba pengar så får du ofta bättre ränta än hos andra långivare, men det kan dröja 2-3 arbetsdagar innan du har pengarna på ditt konto. Vill du låna ett större belopp är räntan ganska hög, speciellt i jämförelse med de större bankerna, och det gör att ett lån hos SevenDay blir dyrare.

Den största fördelen med SevenDay är deras prisgaranti. Om du skulle bli beviljad ett bättre totalpris av någon annan långivare i Sverige så lovar SevenDay att matcha deras erbjudande.

Ja, du kan betala av din skuld i förtid hos SevenDay helt utan extrakostnader. För att göra det behöver du kontakta Kundcenter och begära ut inbetalningsuppgifter. SevenDays Kundcenter hjälper dig med att räkna fram slutsumman med ränta och avgifter.
This site uses cookies to enhance user experience.