Saldo

Saldo logga

Saldo erbjuder snabblån med direktutbetalning upp till 5000 kr eller kontokredit upp till 20 000 kr.

I vår recension tittar vi på hur det fungerar med låneprocessen hos Saldo samt vilka kostnader och krav som gäller när du tar ett snabblån.

60% Vårt betyg
Saldo logga

Upplysning

Bisnode

Besök
högkostnadskredit-varning

Det här är en högkostnadskredit, om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Ett representativt exempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr med nominell bunden ränta 19,5% i 12 månader, blir totalt belopp att återbetala 17 118,96 kr (1426,58 kr per månad) och motsvarar en effektiv årsränta: 28,2%.

Featured in

Saldo Fakta

Låna20 000 kr
Ränta39,5 %

Saldo lån

Saldo är en långivare för snabblån som funnits aktiva på den finska marknaden sedan 2006. Under 2020 lanserades Saldo i Sverige och har snabbt blivit en populär långivare.

Saldo har ett av de bästa kundbetygen på marknaden när det gäller snabblån, baserat på recensioner från Trustpilot och Reviews.io (finska recensioner).

Hos Saldo kan du ansöka om ett lånebelopp mellan 1000 – 20 000 kr. Om du ansöker om ett belopp större än 5000 kr blir lånet istället en kontokredit.

Ett lån hos Saldo har som minst 2 månaders återbetalningstid och som mest 25 månader. Det som avgör lånets löptid beror på hur mycket du lånar, vilket vi kommer prata mer om senare.

Vilka är Saldo?

Saldo logo

Bakom Saldo står Tact Finance AB som ursprungligen grundades i Finland år 2006. De har över 10 års erfarenhet inom finanssektorn i Finland.

Under 2020 utvidgades Saldo mot Sverige där det idag erbjuds två olika låneprodukter (sms lån och kontokredit), där ett större lån på upp till 100 000 kr även kommer erbjudas inom kort.

Saldo är en långivare som lägger stor vikt i att erbjuda en ansvarsfull lånetjänst med fokus på innovativ teknologi och automatiserade system som ger kunden en användarvänlig upplevelse.

Saldo har kontor i Sverige, Finland och Litauen. De erbjuder kundtjänst på samtliga språk via telefon eller livechatt.

Saldo sms lån

Med Saldo sms lån kan ansöka om ett lån mellan 1000 – 5000 kr med en återbetalningstid på 2 – 5 månader, här kan du se de olika löptiderna:

 • 1000 kr – 2 månader löptid
 • 2000 kr – 2 månader löptid
 • 3000 kr – 4 månader löptid 
 • 4000 kr – 5 månader löptid
 • 5000 kr – 5 månader löptid

Du kan dock alltid betala av ditt lån i förtid och endast betala ränta för den tid du har haft lånet.

Om du beviljas ett Saldo lån betalas pengarna ut omgående, om du har någon av storbankerna (Swedbank, SEB, Handelsbanken, Nordea) når pengarna ditt konto inom några minuter.

När du återbetalar lånet har du möjlighet att göra ytterligare uttag vid behov, som kan utföras dygnet runt.

För att göra ytterligare uttag skickar du ett sms med din önskade lånesumma, och får sedan pengarna utbetalda direkt om summan är inom din kreditgräns.

Saldo kredit

Saldo kredit är en kontokredit där du själv väljer hur mycket pengar du vill ta ut inom ditt kreditutrymme (5000 – 20 000 kr)

Du kan alltså plocka ut hela ditt kreditutrymme på en gång eller göra flera mindre uttag vid behov.

Varje gång du gör en inbetalning på din Saldo kredit kan du göra nya uttag, då skickar du ett sms med önskat lånebelopp och får pengarna utbetalda inom några minuter.

Saldo kredit skiljer sig inte särskilt mycket från Saldo sms lån. Den enda egentliga skillnaden är att Saldo kredit erbjuds med en längre löptid på lånet (5 – 25 månader)

I övrigt gäller samma villkor för de båda låneprodukterna. Du betalar alltid 395 kr i uppläggningsavgift för lånet och 45 kr för varje uttag du gör.

Så ansöker du om ett Saldo lån

Ansökan om ett Saldo lån

En låneansökan hos Saldo genomförs i ett antal olika steg där du fyller i personliga uppgifter och svarar på frågor gällande din privatekonomi.

Ansökningsprocessen är något bökigare än andra långivare på marknaden, men borde kunna genomföras av de flesta inom ett par minuter.

Här nedan beskriver vi hur man ansöker om ett Saldo lån, i en steg-för-steg guide:

Steg 1 – Klicka dig vidare och välj lånebelopp 

Påbörja din ansökan genom att klicka här för att komma vidare till Saldo.

Välj ditt önskade lånebelopp och klicka på Ansök om lån.

Steg 2 – Fyll i kontaktuppgifter

I nästa steg godkänner du behandling av personuppgifter för att komma vidare.

Därefter fyller du i ditt telefonnummer och e-post, du får sedan en verifieringskod till din mobil som du uppger i nästa steg för att bekräfta ditt mobilnummer.

Steg 3 – Svara på frågor gällande din ekonomi

Fortsätt genom varje steg i ansökningsformuläret och svara på samtliga frågor som ställs för att komma vidare.

Du behöver uppge din anställningsform, din inkomst samt vilka utgifter du har varje månad.

Steg 4 – Godkänn villkor och skicka in ansökan

Slutligen behöver du godkänna villkor och skicka in din ansökan.

Du kommer att få ett besked direkt på skärmen om du beviljas ett lån eller inte.

För att acceptera lånet godkänner du erbjudandet med BankID. Därefter betalas pengarna ut inom några minuter om du har någon av de svenska storbankerna. 

Krav för att låna hos Saldo

För att kunna få ett lån hos Saldo måste du uppfylla deras grundkrav:

 • Du måste ha fyllt 18 år
 • Du har ett svenskt personnummer
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har en deklarerad inkomst 
 • Du har inga skulder hos Kronofogden

När du ansöker om ett lån hos Saldo hanteras din ansökan av ett automatiserat system som gör en individuell bedömning på din privatekonomi och din kreditvärdighet.

Det kan vara möjligt att få lån trots betalningsanmärkning, du behöver inte heller nödvändigtvis ha en fast inkomst för att kunna få ett lån.

Det går inte på förhand säga om ditt lån kommer beviljas eller inte, men om du uppfyller grundkraven ovan så finns det goda chanser till att din ansökan beviljas.

Vad kostar ett lån hos Saldo?

Ett lån hos Saldo har alltid en ränta mellan 19,5 % – 39,5 %. Vilken ränta du får baseras på din individuella ekonomiska situation och kreditvärdighet.

Generellt sett får du en lägre ränta med en god kreditvärdighet, och högre ränta om du har en mindre bra kreditvärdighet.

Den effektiva räntan ligger i ett spann om 26,5 % – 74,4 %.

Oavsett om du väljer ett Saldo sms lån eller en Saldo kredit så tillkommer det en uppläggningsavgift på 395 kr och en uttagsavgift på 45 kr.

Här nedan kan du se två olika kostnadsexempel på ett sms lån och en kontokredit hos Saldo:

 • Lånebelopp: 15 000 kr (kredit)
 • Återbetalningstid: 18 månader
 • Ränta: 39,5 %
 • Uppläggningsavgift: 395 kr
 • Effektiv ränta: 52,9 %
 • Månadskostnad: 1 118 kr
 • Total kostnad: 5 514 kr (du betalar tillbaka totalt 20 514 kr)
 • Lånebelopp: 5000 kr (sms lån)
 • Återbetalningstid: 5 månader
 • Ränta: 39,5 %
 • Uppläggningsavgift: 395 kr
 • Effektiv ränta: 102,98 %
 • Månadskostnad: 1 101 kr
 • Total kostnad: 899 kr (du betalar totalt åter 5 899 kr)

Fördelar och nackdelar med Saldo lån

Saldo är en relativt ny långivare i Sverige, de har på kort tid visat sig vara en pålitlig långivare som kunderna gillar, vilket är tydligt när man kollar kundomdömen på Trustpilot.

Saldo är en av de bättre långivarna för snabblån, men tänk på att de endast erbjuder högkostnadskrediter vilket är en sämre typ av lån med hög ränta.

Här nedan kan du se fördelar och nackdelar med Saldo.

Fördelar:

 • Betalar ut pengar direkt om du har Swedbank, SEB, Nordea, Danske bank eller Handelsbanken
 • Tar inte UC vid ansökan, istället används Bisnode
 • Du får besked på din ansökan direkt på skärmen
 • Kan ibland erbjuda lägre ränta än många andra smslångivare (19,5 – 39,5 %)
 • Inga dolda avgifter

Nackdelar: 

 • Hög ränta om du har låg kreditvärdighet 

Kundtjänst hos Saldo

För att komma i kontakt med kundtjänsten hos Saldo kan du ringa in mellan 08:00 – 17:00 på vardagar.

Du kan även skicka in din fråga via mail eller klicka på chattrutan längst ner till höger på deras hemsida.

Vi rekommenderar att du använder dig av livechat-funktionen för att få snabbast hjälp.

Saldo har även en sektion på hemsidan med vanliga frågor och svar, men det är ganska få frågor som faktiskt besvaras här vilket gör det bäst att kontakta livechatten.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Ja, Saldo nekar inte ansökningar för att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Istället bedöms varje ansöknings individuellt, där helheten av din ekonomiska situation ligger till grund för beslutet om ditt lån beviljas eller inte.

Nej, när du skickar in en låneansökan hos Saldo tas en kreditupplysning på dig via Bisnode. En upplysning via Bisnode påverkar inte din kreditvärdighet hos UC.

Om du har någon av de svenska storbankerna får du pengarna på ditt konto inom några minuter (Swedbank, SEB, Handelsbanken, Danske Bank, Nordea).

I övriga fall får du pengarna samma dag eller nästa dag.

Ja, Saldo är en av de bättre långivarna för Snabblån i Sverige. De har inga dolda kostnader och är tydliga med vad som gäller när du tar ett lån.

Tänk dock på att de erbjuder högkostnadskrediter vilket innebär att lånet har hög ränta och kan bli mycket kostsamt om du inte klarar av att betala tillbaka lånet.

Ja, du kan förtidslösa ditt lån utan extra kostnad. Du betalar då endast ränta för den tiden du har haft lånet aktivt.

Det är enklast att kontakta kundtjänsten hos Saldo när du vill förtidslösa ditt lån, för att få reda på den exakta summan du ska betala in.

This site uses cookies to enhance user experience.