Remember

Remember logga

Remember (som även skrivs som re:member) erbjuder privatlån upp till 500 000 kr med möjlighet till återbetalning på upp till 15 år.

Ett remember lån är ett lån utan säkerhet vilket betyder att du kan använda pengarna till vad du vill. Här går vi igenom re:member i sin helhet och tar reda på hur man lånar.

82% Vårt betyg
Remember logga

Upplysning

UC

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr.

Featured in

Remember Fakta

Låna500 000 kr
Ränta4,95 - 19,95 %

Hur lånar man pengar hos Remember bank?

Re:member erbjuder både privatlån, samlingslån och kreditkort.

En ansökan om ett remember lån kan enkelt göras via ansökningsformuläret på deras hemsida.

Re:member samarbetar även med de största låneförmedlarna, som Lendo, Sambla och Advisa.

En ansökan om ett remember lån via en låneförmedlare ger dig lika stor chans att bli beviljad ett lån som om du ansöker direkt hos re:member.

Därför kan det vara en bra idé att istället använda dig av en låneförmedlare då du kan få fler låneerbjudanden utan att din kreditvärdighet försämras.

Vilka är Remember?

Remember logga

Bakom varumärket re:member står Entercard som är ett samarbete mellan den brittiska banken Barclays Principal Investments Limited och Swedbank.

Bolaget grundades 2005, idag erbjuder de privatlån och kreditkortstjänster i Sverige, Norge och Danmark. Entercard är Europas största kreditkortsföretag.

Vilka typer av lån erbjuder Remember?

Re:member erbjuder privatlån upp till 500 000 kr och kreditkort med upp till 100 000 kr i kredit.

Du kan även ansöka om ett remeber lån för att samla dina befintliga lån och krediter för att sänka din månadskostnad.

Re:member privatlån går att ansöka om på belopp mellan 10 000 kr – 500 000 kr med en önskad återbetalningstid på 1 – 15 år.

Räntan på lånet är individuell och baseras på din ekonomiska situation och kreditvärdighet, du kan som lägst få 4,95 % i ränta och 19,95 % som högst.

Gällande avgifter tillkommer alltid en uppläggningsavgift på 395 kronor och en aviavgift på 29 kr (0 kr för e-faktura eller autogiro).

Re:member samlingslån erbjuder samma lånevillkor som privatlånet, med den enda skillnaden att du i ansökningsprocessen väljer att lösa andra lån eller krediter.

Hur ansöker man om ett Remember lån?

Såhär ansöker du om lån hos Remember

Du kan ansöka om ett remember lån via ansökningsformuläret på hemsidan eller genom att gå via en låneförmedlare.

Här kan du se hur det fungerar i en steg-för-steg guide:

Steg 1 – Välj lånebelopp och låneperiod

Påbörja ansökan genom att välja ditt önskade lånebelopp och återbetalningstid, du kan välja att ansöka om 10 000 – 500 000 kr med en återbetalningstid på 1 – 15 år.

Det är även möjligt att bocka i en ruta för att bli prövad för högre lånebelopp. Då kommer ditt eventuella låneerbjudande presenteras med det maximala belopp de kan tänka sig att låna ut till dig.

Steg 2 – Fyll i personuppgifter

I nästa steg fyller du i personliga uppgifter om dig, som personnummer, namn. mobilnummer och e-post.

Här kan du även lägga till en medsökande för att öka dina chanser till att få ett lån.

Steg 3 – Svara på frågor

Fortsätt ansökan genom att ange din nuvarande anställningsform och månadsinkomst före skatt.

Du behöver även ange boendekostnad och andra utgifter samt om det finns några barn i hemmet.

Steg 4 – Skicka in din ansökan 

Godkänn villkoren och skicka in din ansökan, när du slutför detta steg kommer det tas en UC-upplysning på dig som används för att bedöma din kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Re:member använder sig av ett automatiserat beslutsfattande som endast tar en minut, därefter kommer du få besked på din ansökan direkt på skärmen.

I vissa fall kan du behöva komplettera din ansökan genom att skicka in kontoutdrag som visar dina senaste löneinsättningar, vilket är främst förekommande när din taxerade inkomst är för låg.

Vad kostar ett lån hos Remember?

Re:member privatlån har en nominell ränta i spannet 4,95 % – 19,95 %.

Vilken ränta du blir erbjuden på ditt lån bestäms individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar och din kreditvärdighet. 

Den effektiva räntan kommer att vara högre än den nominella räntan du får eftersom det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgift på lånet.

Uppläggningsavgiften ligger på 395 kr och aviavgiften för pappersfaktura på 29 kr, om du återbetalar lånet via autogiro eller e-faktura kan du undvika att behöva betala aviavgiften.

Här är ett kostnadsexempel på ett remember lån:

Lånebelopp – 200 000 kr

Återbetalningstid – 8 år

Ränta – 5,95 %

Effektiv ränta – 6,17 %

Uppläggningsavgift – 395 kr

Aviavgift – 0 kr

Månadsbetalning – 2 624 kr

Kostnad för lånet – 52 243 kr

Vilka krav gäller för att låna hos Remember?

Följande krav gäller för att kunna låna pengar hos Remember:

  • Du har fyllt 18 år
  • Du har en årsinkomst på minst 120 000 kr per år
  • Om du taxerat mindre än 120 000 kr föregående år behöver du uppvisa kontoutdrag
  • Du har inga skulder hos Kronofogden

En eller flera betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få ett remember lån, men chansen är större att du får avslag på din ansökan.

Genom att lägga till en medsökande på din ansökan kan du öka dina chanser till att få ett låneerbjudande, så länge denna person uppfyller kraven för att låna.

Hur återbetalar man ett lån hos Remember?

När du tar ett Remember privatlån kan du välja hur du vill återbetala lånet. Du kan välja pappersfaktura, e-faktura eller autogiro.

Pappersfaktura kostar 29 kr i aviavgift varje månad, e-faktura och autogiro är dock kostnadsfria.

Du kan även förtidslösa hela ditt lån utan någon extra avgift. Du kontaktar då remember kundtjänst för att få veta vad räntan blir fram till den dagen du ska betala in hela ditt lån.

Remember privatlån är ett annuitetslån vilket innebär att du betalar samma månadsavgift varje månad.

Remember kreditkort

Re:member flex heter kreditkortet som kan användas över hela världen där du kan få upp till 56 dagars räntefri kredit.

Remember kreditkort fungerar likt andra kreditkort där du kan få förmåner genom att handla med kortet, även reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår i kortet.

En ansökan om Remember kreditkort görs via hemsidan och där du fyller i personlig information om dig själv samt uppgifter om din anställning och inkomst.

Vid en ansökan om re:member flex kommer du om beviljad att erbjudas en kredit mellan 10 000 – 50 000 kr, därefter kan du ansöka om kredit upp till 100 000 kr efter ytterligare 6 månader.

Remember reward

Remember reward kallas det förmånsprogram som gäller för den som använder sig av remember kreditkort, där du kan få upp till 25 % i rabatt på över 300 webbutiker.

När du betalar med ditt kreditkort i de butiker som gäller för förmånsprogrammet kommer rabatten att dras av på din nästa faktura från Remember.

Några exempel på anslutna butiker är Cervera, Elon, The Body Shop, Scandic och C more.

Kundtjänst

När du behöver komma i kontakt med Re:member kundtjänst kan du skicka ett meddelande via “Mina sidor”.

Det går även bra att maila in eller ringa till kundtjänsten under öppettiderna som är vardagar mellan 09:00 – 18:00.

Remember lån omdöme

Re:member är en välkänd långivare som har funnits ett bra tag på den svenska marknaden för privatlån och kreditkort.

När man tittar på kundomdömen från Trustpilot är det främst kreditkortstjänsten som har en egen sida, där majoriteten av kunderna är missnöjda.

Gällande kundtjänst och enkelheten med att kunna logga in på “Mina sidor” för att hantera sitt lån fungerar Remember bra.

De flesta negativa omdömen gällande Remember som går att hitta på nätet handlar om nekade låneansökningar och kunder som har blivit erbjudna höga räntor på sitt lån.

Du som funderar på att ta ett lån via Remember kan göra bäst i att ansöka via en låneförmedlare där du samtidigt kan få fler låneerbjudanden på endast en kreditupplysning.

Då kan du sedan enkelt jämföra Remember privatlån mot andra lån för att hitta den lägsta räntan.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Ja, en eller flera betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få ett remember lån.

Det är helheten av din ekonomiska situation och kreditvärdighet som avgör om din låneansökan beviljas eller inte.

Med ett annuitetslån betalar du alltid ett lika stort belopp vid varje betalningstillfälle, fram till att lånet är helt avbetalat.

När du betalar av ditt remember lån går en större del av pengarna i början till ränta, i takt med att du betalar av ditt lån minskar kostnaden för ränta och amorteringsbeloppet ökar.

Ja, du kan ansöka om en betalningsfri månad genom att logga in på “Mina sidor”.

Under varje 12-månadersperiod har du rätt till två betalningsfria månader, förutsatt att du har skött dina betalningar.

Ja, en UC-upplysning tas på dig för att bedöma din kreditvärdighet och används för att bedöma din betalningsförmåga.

Remember samarbetar även med de flesta stora låneförmedlare vilket innebär att det är bättre att ansöka om ett lån via någon av dessa, då du hos en låneförmedlare även kan få låneerbjudanden från andra långivare.

Remember erbjuder ränta från 4,95 % - 19,95 %. Vilken ränta du får baseras på din kreditvärdighet.

Med en god kreditvärdighet kan du förvänta dig en lägre ränta, om du beviljas lån med en lägre kreditvärdighet är risken större för långivaren och därför kommer du sannolikt få en högre ränta.

This site uses cookies to enhance user experience.