OPR logga

Creditsafe

OPR Företagslån

OPR logga

OPR-Företagslån erbjuder lån till företag från 30 000 kr upp till 1 000 000 kr med en valbar återbetalningstid på mellan 1 – 24 månader.

Ansökningar som kommer in innan 16:00 under vardagar ges besked på samma dag och vid beviljande betalas pengarna ut omgående.

83% Vårt betyg

OPR Företagslån Fakta

Låna1 milj kr
LånetidUpp till 24 mån

Vad är OPR-Företagslån?

OPR-företagslån logo

Bakom OPR-Finance AB står OPR-Finance Oy som startades i Helsingfors 2005.

OPR-Finance AB innehar tillstånd av finansinspektionen att bedriva finansieringsverksamhet.

De har med sin långa erfarenhet hjälpt hundratusentals företag med finansiering, inte bara i Sverige utan i många europeiska länder.

OPR-Företagslån jobbar mycket mot småföretagare och nystartade företag, där de fokuserar på att erbjuda enkla och snabba lån med tydliga villkor och priser.

OPR kan många gånger säga ja när andra långivare säger nej, där en eller flera borgensmän kan gå in som säkerhet för lånet istället för att ställa en fastighet eller inventarier som pant.

Hur fungerar OPR Företagslån?

Hos OPR Företagslån kan svenska aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskilda firmor ansöka om ett lån.

Det är ett företagslån utan säkerhet vilket innebär att ingen fastighet, inventarier eller liknande behöver pantsättas från företagets sida, istället krävs personlig borgen.

Vid lån upp till 200 000 kronor krävs en borgensman, företagslån över detta belopp kräver att två personer går i personlig borgen för lånet.

Det personliga borgensåtagandet innebär att privatpersonen blir betalningsskyldig om företaget inte kan betala av lånets skuld.

En fördel med OPR Företagslån är att det inte tas någon kreditupplysning via UC vid inskickad låneansökan. Istället används Creditsafe som inte påverkar privatpersonens kreditvärdighet.

När du skickar in en låneansökan får du en preliminär offert inom 15 minuter, väljer du sedan att acceptera erbjudandet är din ansökan bindande.

OPR Företagslån använder sig inte av ränta som kostnad för lånet, de tar istället en fast månadskostnad som baseras på lånets belopp, lånetid och på den kreditbedömning som görs vid ansökan. 

OPR-Företagslån i korthet

 • Låna mellan 30 000 – 1 000 000 kronor
 • Återbetala lånet på 6, 12, 18 eller 24 månader
 • Du har möjlighet att förtidslösa lånet utan extra kostnad
 • Lånet återbetalas med samma fasta månadskostnad hela löptiden
 • Ingen säkerhet behöver ställas för lånet, istället krävs personlig borgen
 • Tydlig prissättning, inga dolda kostnader
 • Låneansökan som kommer in före 16.00 ges beslut och utbetalning samma dag

Vad är OPR Företagslån Flex?

OPR-Företagslån Flex är en ny låneprodukt från OPR där företag kan ansöka om en företagskredit upp till 200 000 kr.

Det går att ansöka om företagskrediten i belopp om 20 000 kr –  200 000 kr. Vid beviljad kredit väljer du själv hur mycket du vill plocka ut av ditt kreditutrymme.

Du kan välja att ta ut hela beloppet på en gång eller mindre summor vid behov, sedan betalar du månadsvis, endast för den utnyttjade krediten.

En företagskredit blir ett alltmer vanlig typ av finansieringsalternativ på den svenska marknaden, krediten blir en mer flexibel lösning när ett behov uppstår av snabbt utbetalt kapital.

Fördelen med en företagskredit från OPR-Företagslån är att du får pengarna på företagskontot samma dag som du begär ett uttag, och du betalar inte för outnyttjad kredit.

Vad kostar OPR Företagslån Flex?

Företagskrediten OPR-Företagslån Flex erbjuder en transparent och tydlig prisbild där du endast betalar ränta för den nyttjade krediten. Det tillkommer ingen uppläggningsavgift.

Här kan du se priserna:

 • Månadsränta: 5 % av nyttjat kreditbelopp
 • Uttagsavgift: 3 % av det uttagna beloppet
 • Kontoavgift: 0 kr
 • Startavgift: 0 kr
 • Dröjsmålsränta: 24,9 %

Återbetalning sker den 25:e varje månad där du amorterar av minst 4 % av utnyttjad kredit, och du kan göra extra amorteringar när du vill.

Kostnaden för krediten är alltså en månadsränta på 5 % för det uttagna beloppet, samt uttagsavgiften på 3 %.

Vad krävs för att ansöka om ett OPR Företagslån?

För att kunna ansöka om ett företagslån behöver du ha ett svenskt aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma. Företaget behöver också uppvisa en god kreditvärdighet.

Vid ansökan om ett företagslån krävs:

 • Sökande behöver ha namnteckningsrätt för företaget
 • BankID eller Mobilt BankID
 • Faktureringsuppgifter och bankkontonummer till företaget 
 • Namn och e-postadress till ansvariga personer och borgensmän
 • Samtliga borgensmän måste kunna logga in i tjänsten och godkänna villkoren

När borgensmän och ansvariga personer har godkänt och skrivit under lånevillkoren skickas låneansökan vidare för hantering och bedömning.

Om låneansökan kommer in en vardag innan klockan 16.00 handläggs ärendet direkt och beslut på ansökan ges samma dag.

Det kan även finnas möjlighet att få en låneansökan beviljad trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Låneansökan bedöms på många olika parametrar där den framtida betalningsförmågan är främst avgörande, därför innebär en betalningsanmärkning inte ett automatiskt nej.

Vad kostar OPR Företagslån?

Kostnad för ett OPR-Företagslån

Ett OPR-Företagslån har en tydlig och öppen prissättning utan uppläggningsavgift och dolda kostnader.

Lånet återbetalas med en fast låneavgift som innehåller alla kostnader kring lånet, du betalar alltså ingen ränta eller aviavgift.

Det går dock inte på förhand att säga vad ett OPR-Företagslån kommer kosta för ditt företag. 

Den fasta månadsavgiften baseras på lånebeloppet, återbetalningstiden och företagets kreditvärdighet.

Du kan enkelt skicka in en icke bindande låneansökan där ditt företag presenteras med en eventuell offert för att ta reda på vad lånet kommer att kosta.

OPR-Företagslån använder Creditsafe som kreditupplysningsföretag som inte påverkar kreditvärdigheten. Det påverkar varken scoring, rating eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.

Hur ansöker man om OPR Företagslån?

Så ansöker du om OPR-Företagslån

OPR Företagslån har en mycket enkel ansökningsprocess som inte tar mer än 2 minuter att fylla i.

Här kan du se hur ansökan fungerar:

 • Klicka dig vidare till ansökningsformuläret hos OPR-Företagslån
 • Välj ditt önskade lånebelopp, återbetalningstid och syfte med lånet
 • Fyll i dina kontaktuppgifter, som namn, personnummer, e-post och mobilnummer
 • Fyll i företagets uppgifter, som företagsnamn och organisationsnummer
 • Skicka in din ansökan med hjälp av verifiering via BankID

När du har fyllt i all efterfrågad information får du en preliminär offert som inte är bindande inom 15 minuter (under kontorets öppettider).

Väljer du att acceptera och signera offerten innan klockan 16 betalas pengarna ut samma dag.

OPR-Företagslån omdöme

Trustpilot visar OPR-Företagslån upp ett gott omdöme på 4,6 av 5 i betyg, baserat på 139 recensioner.

De flesta recensioner talar om ett mycket gott bemötande vid kontakten med långivaren, och tummen upp för en smidig ansökningsprocess och snabbt besked på låneansökan.

OPR-Företagslån riktar sig främst mot småföretagare som är i behov av kapital, och är väldigt tydliga med sina priser och lånevillkor.

Dessutom finns det goda möjligheter att som nystartat företag ha möjlighet till att beviljas ett företagslån, även vid belopp över 200 000 kr (med två borgensmän).

Detta är några av anledningarna till att OPR-Företagslån är en omtyckt långivare bland småföretagare, som kan få hjälp med finansiering där många större banker säger nej.

Kundtjänst hos OPR-Företagslån

Vid frågor gällande företagslån kan du kontakta kundtjänsten hos OPR Finance, mellan 07.00 – 17.00 på vardagar går det bra att ringa in för att få hjälp.

Du kan även maila in till [email protected] för att få svar på din fråga.

Du hittar även en sektion på hemsidan med vanliga frågor och svar, där du hittar de vanligaste frågeställningarna gällande företagslån, som priser, kreditupplysning och hur lånet återbetalas.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Ja, de kan bevilja företagslån till företag i alla storlekar och åldrar. Om lånet beviljas eller inte beror på den bedömning som görs av företagets betalningsförmåga.

Ett nystartat företag kan förstås ha svårt att visa upp en god kreditvärdighet, men det behöver inte vara något hinder då en eller flera borgensmän kan visa säkerhet för lånet.

Alla svenska företag kan ansöka om att låna pengar hos OPR-Företagslån. Det gäller alltså aktiebolag, handelsbolag, enskilda firmor och kommanditbolag.

Nej, istället tas en kreditupplysning via Creditsafe som inte påverkar borgensmannens kreditvärdighet.

En kreditupplysning via Creditsafe påverkar inte scoring, rating eller framtida kreditomdömen hos UC eller andra aktörer.

När en privatperson går i personlig borgen för ett lån blir denne betalningsskyldig för lånet om företaget inte klarar av att betala skulden.

Det innebär att samtliga avgifter, som räntor, inkassokostnader, lånesumman och dröjsmålsavgifter krävs av borgensmannen.

Ja, det är inget hinder att ansöka om ett företagslån om du har betalningsanmärkningar.

OPR-Företagslån kollar på flera olika faktorer när de handlägger och bedömer din låneansökan, viktigast är företagets framtida betalningsförmåga.

OPR Företagslån tar inte ut någon ränta som kostnad för lånet, istället betalas lånet av med en fast månadskostnad som täcker samtliga kostnader och avgifter för lånet.

Den fasta låneavgiften på lånet bestäms efter den kreditbedömning som görs på företaget och presenteras i offerten efter inskickad låneansökan.

This site uses cookies to enhance user experience.