Nordnet lån

Nordnet logga

Nordnet Bank erbjuder privatlån utan säkerhet upp till 500 000 kronor med flexibel återbetalning.

Hos Nordnet Bank kan du ansöka om ett privatlån på mellan 20 000 och 500 000 kronor. Avbetalningstiden är upp till 15 år och du kan få amorteringsfritt första året.

86% Vårt betyg
Nordnet logga

Upplysning

UC

Besök
Vi tillämpar individuell räntesättning (räntesatser per 2019-08-21: 2,95% - 9,90%). Effektiv ränta beräknad vid exempelräntan 3,85% vid lånebelopp 200 000 kronor och en återbetalningstid på 10 år är 3,97%. Uppläggningsavgift 429 kr, aviavgift 0 kr vid autogiro. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 2 011 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 241 281 kr. För att ansöka om lån måste du vara minst 25 år, ha en årsinkomst på minst 200 000 kr, haft en inkomst i Sverige i minst 3 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Vid låneansökan inhämtas kreditupplysning.

Featured in

Nordnet lån Fakta

Låna500 000 kr
Ränta2,95 - 9,9 %

Nordnet Bank

Nordnet Bank har blivit allt mer populära bland låntagare som vill ansöka om privatlån. Ett Nordnet lån är ett privatlån utan säkerhet, som ofta erbjuds till lägre räntor än vad många konkurrenter kan erbjuda.

Processen för att ansöka om ett Nordnet lån är helt automatiserad och kan göras digitalt. Du ansöker via formuläret på Nordnets hemsida vilket går snabbt och smidigt.

När ansökan har skickats in tar Nordnet en kreditupplysning på dig. Din ansökan genomgår sedan en kreditprövning hos Nordnet Bank.

När ansökan har blivit godkänd skickar Nordnet ut ett mail med en länk till dig. Via länken kan du signera låneavtalet med hjälp av BankID eller Mobilt BankID.

Efter att du skrivit under låneavtalet inleds processen med att betala ut ditt Nordnet lån. Den går relativt snabbt. I de flesta fall betalas pengarna ut till den sökandes bankkonto inom tre bankdagar.

Låna hos Nordnet

Vilka är Nordnet Bank?

Nordnet Bank grundades 1996 och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret ligger i Stockholm dit det mesta av verksamheten är centraliserad.

Nordnet Bank erbjuder en helt digitaliserad ansökningsprocess där du fyller i formuläret, signerar och får ditt lånebesked digitalt.

Ett Nordnet lån tillämpas med individuella räntor i spannet 2,95 procent – 9,90 procent.

Kort om Nordnet Bank:

  • Ett populärt alternativ för den som vill ta ett privatlån utan säkerhet
  • Erbjuder privatlån upp till 500 000 kronor
  • Erbjuder amorteringsfritt första året
  • Lånet kan återbetalas på upp till 15 år
Nordnet logga

Hur ansöker man om ett Nordnet lån

När du ansöker om ett Nordnet lån är ansökningsprocessen helt automatiserad vilket gör det mycket enkelt att ansöka.

Processen går till så att du fyller i formuläret som finns på Nordnet Banks hemsida och skickar in det. När ansökan skickats in påbörjar Nordnet Bank en kreditvärdering och ser över de uppgifter du lämnat samt din ekonomiska situation.

När din ansökan sedan blir godkänd får du ett mail med en länk. Du trycker på länken för att komma till sidan där avtalet signeras.

Även detta sköts digitalt då du kan signera avtalet med både BankID och Mobilt BankID. När du signerat avtalet är pengarna redo att överföras till ditt konto. Normalt sett syns de på ditt konto inom 1-4 bankdagar.

Hur du ansöker om ett lån hos Nordnet

Krav för att låna hos Nordnet Bank

Ett Nordnet lån tillämpas med något hårdare krav jämfört med andra konkurrerande långivare som ger ungefär liknande privatlån.

För att beviljas ett Nordnet lån måste du:

  • Ha fyllt 25 år
  • Ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor
  • Haft inkomst i Sverige i minst tre år
  • Vara fri från betalningsanmärkningar
  • Betala tillbaka lånet på max 15 år
  • Betala tillbaka lånet innan du fyller 71 år

Vad kostar ett lån hos Nordnet Bank

När du tar ett Nordnet lån tillkommer inga aviavgifter. Däremot måste du betala en uppläggningsavgift på 429 kronor.

Men den största kostnaden när du tar ett privatlån är givetvis räntan. Nordnet Bank tillämpar individuell räntesättning, så vilken ränta du får beror helt på uppgifterna du lämnat i din ansökan samt din ekonomiska situation.

Hos Nordnet Bank erbjuds ränta i spannet 2,90 % – 9,90 %. Det är en av marknadens lägsta räntor när det gäller privatlån, särskilt privatlån som närmar sig 500 000 kronor.

Dock kan räntesatsen se bättre ut än vad den egentligen är. Skulle du få en ränta i den högre delen av spannet, till exempel någonstans mellan 7 % och 9,90 %, så är räntan ungefär densamma som du vanligen kan få hos andra bolag.

Utöka Nordnet lån

Om du redan har ett befintligt Nordnet lån så erbjuds du möjligheten att ansöka om att utöka lånet. Det befintliga lånet och det utökade lånet får tillsammans inte överstiga 500 000 kronor.

En ny ansökan görs enligt precis samma process som när du ansökte om ditt första Nordnet lån. Det görs gör en ny kreditvärdering och tas med hur du har skött det första lånet i beräkningarna.

Om du till exempel alltid har skött dina månatliga avbetalningar i tid så ligger du förmodligen riktigt bra till när det handlar om en ansökan om ett utökat lån.

Har du däremot betalat in för sent eller missat att betala in någon eller några månader så blir det troligtvis svårare att beviljas ett utökat lån.

Nordnet Bank omdöme

Nordnet Bank är en långivare som fått stundtals stenhård kritik. Hos TrustPilot har Nordnet fått betyget 1,9 av totalt fem vilket anses som dåligt.

Bland användarna som lämnat en recension om Nordnet lån har hela 81 procent gett lägsta betyg, “mycket dålig”. För att tala klarspråk är det ett katastrofalt betyg.

Bara 12 procent av användarna har gett Nordnet Bank högsta betyg, “utmärkt”.

En av de största anledningarna till att användare och låntagare är irriterade på Nordnet är på grund av deras kundtjänst.

En stor anledning till denna frustration är förmodligen på grund av att Nordnet inte erbjuder användarna någon live-chat, vilket många andra aktörer på marknaden gör. Det är en modern och smidig lösning som löser många problem för användarna.

Nordnet Bank utbetalning

När du blivit beviljad ett Nordnet lån så tar det 1-4 bankdagar innan pengarna betalats ut. För att utbetalningen ska ske måste du först signera låneavtalet. Detta avtal skickas till dig via mail.

För att signera behöver du klicka på länken i mailet och sedan skriva under avtalet med hjälp av BankID eller Mobilt BankID.

Ett Nordnet lån betalas ut via en banköverföring till det konto du har angett i din ansökan.

Nordnet Bank betalningsfri månad

När du blivit beviljad Ett Nordnet lån har du möjligheten att ansöka om en betalningsfri månad. Som låntagare har du möjlighet att få upp till tre betalningsfria månader per år.

Enda kravet som Nordnet Bank ställer för att bevilja tre betalningsfria månader är att du ska ha gjort minst tre betalningar utan förseningar de föregående månaderna.

Viktigt att tänka på när du ansöker om en räntefri månad eller flera räntefria månader är att räntan, amorteringen och eventuella avgifter läggs till din skuld. Den blir därmed något högre vilket medför att även kommande månadsbelopp blir något högre.

Kundtjänst hos Nordnet Bank

Nordnet Bank tillhandahåller en specifik kundtjänst för privatlån som har ett eget telefonnummer. Nordnets kundtjänst för privatlån nås på nummer 010-583 36 00.

Den har öppet mellan klockan 08.00 och 20.00 mellan måndag och torsdag. På fredagar går det att ringa in mellan klockan 08.00 och 18.00. 

Nordnets kundservice tillhandahåller ingen e-posttjänst vilket måste anses vara märkligt. Att inte ha det är väldigt ovanligt bland långivare och givetvis ett stort minus.

Att de inte heller har någon live chat-funktion gör att de framstår som bakåtsträvande och efter i utvecklingen. Särskilt då andra långivare på marknaden verkligen ligger i framkant när det gäller kundservice.

Det går dock att skicka ett direktmeddelande, men då måste du först logga in med hjälp av BankID vilket i det här fallet gör hela processen osmidig.

Nordnet Bank flaggar dessutom för att det är många som ringer och att det därför kan uppstå långa telefonköer för kunder som försöker komma i kontakt med kundtjänst.

Detta sammantaget gör att kundservicen tyvärr uppfattas som en av de sämre på marknaden.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

För att Nordnet Bank erbjuder privatlån utan säkerhet till lägre räntor än de flesta konkurrenter, vilket innebär att de tar en större risk vid varje lån. Därför har de något högre krav på sina låntagare än många andra.

När det gäller privatlån kan du beviljas ett lån på upp till 500 000 kronor.

När du blivit beviljad ett privatlån hos Nordnet Bank tar det 1-4 bankdagar från det att du signerat avtalet tills dess att pengarna har förts över till ditt konto.

Ja. När du blivit beviljad ett privatlån hos Nordnet Bank kan du få upp till tre betalningsfria månader per år. Du har också möjlighet att få amorteringsfritt under hela första året.

Processen för att ansöka om ett privatlån hos Nordnet Bank är helt automatiserad. Du fyller i ett formulär på deras hemsida och skickar in det.

Efter att Nordnet Bank gjord en kreditbedömning av din ekonomi får du ett besked via mail. Om du blivit beviljad ett privatlån kan du klicka på länken som medföljer i mailet och sedan signera avtalet med hjälp av BankID eller Mobilt BankID.

This site uses cookies to enhance user experience.