Nordax Bank

Nordax logga

Nordax Bank erbjuder privatlån upp till 600 000 kronor med flexibel återbetalning.

Nordax Bank har relativt höga räntor. De sätts individuellt beroende på din kreditvärdighet och din ekonomiska situation och kan bli så höga som 17,90 procent.

90% Vårt betyg
Nordax logga

Upplysning

UC

Vid ett privatlån på 200 000 kr som återbetalas på 12 år med räntan 8,90% (inkl. månadsavgift 20 kr och uppläggningsavgift 400 kr) blir den effektiva räntan 9,51%. Du betalar 2285 kr/månad (2265 kr utgör avbetalning, 20 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 144), dvs. ett totalbelopp på 329 440 kr inkl. uppläggningsavgiften om 400 kr. Räntan är rörlig och kan variera från 4,90% till 17,90%. Den effektiva räntan kan variera från 5,08% till 29,22% (november 2021)

Featured in

Nordax Bank Fakta

Låna600 000 kr
Ränta4,9 - 17,9 %

Nordax Bank lån

Nordax Banks signum är deras privatlån utan säkerhet med långa avbetalningstider (upp till 20 år) som låntagaren själv väljer. 

Hos Nordax Bank kan du ansöka om privatlån på minst 15 000 kronor och som mest 600 000 kronor.

Räntenivån för privatlån hos Nordax Bank är individuell och är som lägst 4,9 procent och som högst 17,9 procent.

Vilken ränta kunden får bestäms efter att Nordax Bank analyserat flera olika faktorer, bland annat lånets storlek, kundens inkomst, tidigare lån kunden har tagit och kundens ekonomiska situation.

Nordax Banks lån kommer med en uppläggningsavgift på 400 kronor. Nordax Bank tar också ut en administrativ avgift á 20 kronor.

Privatlån hos Nordax Bank

Vilka är Nordax Bank AB

Nordax Logga

Nordax Bank är baserad i Stockholm där man har cirka 230 anställda. Nordax lånar ut pengar till privatkunder i Tyskland, Norge, Finland och Sverige.

Nordax Bank är en specialist-bank som grundades år 2003. 

Nordax står under tillsyn av Finansinspektionen och omfattas av den svenska statliga insättningsgarantin precis som andra svenska banker och kreditmarknadsbolag.

Kort om Nordax Bank:

  • Ett populärt alternativ för den som vill ta ett större privatlån och inte har något emot höga räntor
  • Tar ut en uppläggningsavgift på 400 kronor när ett nytt låneavtal tecknas
  • Ett centraliserat bolag som har sitt kontor i Stockholm
  • Erbjuder flexibel återbetalning på upp till 20 år

Hur ansöker man om ett Nordax Bank lån

När du ska ansöka om ett privatlån hos Nordax Bank behöver du först svara på ett antal frågor. Dessa frågor är till för att säkerställa att du har råd med lånet i förhållande till din månadsbudget.

Frågorna rör din privatekonomi och handlar om saker så som vad du har för inkomst, var någonstans du jobbar, vilken typ av anställning du har.

Nordax Bank frågar också om du har någon betalningsanmärkning sedan tidigare. När du svarat på dessa frågor kan du gå vidare med din ansökan.

Låneansökan fylls i på Nordax Banks hemsida. När du skickat in låneansökan går Nordax Bank igenom den och begär sedan ut en kreditupplysning på dig via UC och Bisnode.

Efter att ha granskat din ansökan och informationen från kreditupplysningen bedömer Nordax Bank om de kan erbjuda dig ett lån och i så fall vilken ränta du får.

När ditt privatlån blivit beviljat får du ett mail med en länk. När du klickat på länken kommer du till en sidan där du kan godkänna villkoren för lånet och signera låneavtalet.

När avtalet blivit signerat inleder Nordax Bank processen att föra över pengarna till ditt konto.

Låneansökan Nordax

Krav för att låna hos Nordax Bank

Nordax Bank har relativt låga krav för att bevilja ett lån. Dock finns vissa grundkrav som den som ansöker om ett lån måste uppfylla.

  • Den som söker behöver vara minst 20 år gammal
  • Den som söker måste ha en fast årsinkomst på 150 000 kronor eller mer
  • Den som söker måste ha varit bosatt i Sverige i minst tre års tid
  • Den som söker får inte ha några betalningsanmärkningar

Chansen till att beviljas ett lån ökar markant om du har en fast anställning, även fast det inte är något krav. Det går även att ansöka om du har någon annan anställningsform, men då bör du räkna med att räntan förmodligen blir högre.

Vad kostar ett lån hos Nordax Bank

Nordax Bank har en ganska varierad ränta där det går att få både låga och höga nivåer. Som lägst erbjuder de en ränta på 4,9 procent och som högst 17,9.

Två lån med dessa räntesatser innebär stora skillnader i månadskostnad även om det ursprungliga lånet var detsamma.

Nordax Bank utöka lån

Nordax Bank erbjuder befintliga kunder som skött sitt befintliga lån att ansöka om utökade lån. 

Minsta belopp för tilläggslån är 15 000 kronor och befintliga kunder kan ansöka om ett totalt lånebelopp på upp till 600 000 kronor, inklusive det redan befintliga lånet.

När du blivit beviljad utökat lån så behöver du inte betala någon uppläggningsavgift. För att kunna ansöka om utökat lån behöver du har genomfört avbetalning minst tre månader i följd. 

Dock gör Nordax Bank undantag om du nyss har blivit kund hos dem. Nya kunder behöver bara göra en inbetalning innan de kan ansöka om sitt första utökade lån.

Nordax Bank omdöme

Nordax Bank har relativt goda omdömen och många positiva recensioner. Men det finns även tidigare kunder som har något helt annat att säga.

TrustPilot har Nordax Bank betyget 3,9 av totalt 5 möjliga, vilket får anses vara ett mycket gott betyg jämfört med många andra långivare på marknaden.

61 procent av användarna som lämnat en recension av Nordax Bank har gett dem betyget “utmärkt”, vilket är högsta betyg.

32 procent av användarna har å andra sidan gett betyget “mycket dålig”, vilket är det lägsta möjliga betyget.

Bland de kunder som lämnat positiva recensioner nämns ofta att kundtjänsten och kontakten med vissa handläggare varit mycket givande.

Bland de missnöjda kunderna nämns bland annat kritik så som att det tar lång tid att få ett besked även när man blivit nekad lån, samt att känsliga uppgifter skickats fel eftersom ansvariga hos Nordax Bank verkar ha “noll koll”.

Nordax Bank lämnar få recensenter oberörda och åsikterna går minst sagt isär.

Nordax Bank utbetalning

När du tagit ett privatlån hos Nordax Bank måste du först vänta på att få din ansökan godkänd innan en utbetalning påbörjas.

När din ansökan har blivit godkänd tar det 1-4 bankdagar innan pengarna finns på ditt konto.

För att Nordax Bank ska kunna genomföra utbetalningen behöver du som låntagare första ha skickat in låneavtalet med din underskrift, samt eventuella övriga dokument med uppgifter som Nordax Bank bett dig komplettera med.

Innan Nordax Bank skickar ut pengarna görs en sista kontroll. Bland annat ser de till att få bekräftat att kontonumret dit utbetalningarna ska gå till faktiskt tillhör dig.

Nordax Bank kreditbedömning

Innan Nordax Bank beviljar ett privatlån så kontrollerar de din ansökan genom att ta en kreditupplysning på dig som söker lånet.

Nordax Bank tar kreditupplysning via UC för att kontrollera att den sökande inte har några betalningsanmärkningar sedan tidigare. Samt att den sökande heller inte har nått maxlåne-taket.

Baserat på din ansökan och informationen som Nordax Bank får när de gör en kreditupplysning via UC så gör Nordax Bank en helhetsbedömning av all information innan de lämnar besked om lånet blivit beviljat eller inte.

Kundtjänst hos Nordax Bank

Nordax Bank erbjuder kundtjänst via telefon alla vardagar mellan klockan 09 och klockan 17. Kundtjänsten via telefon nås på nummer 08-508 808 00.

Nordax Bank erbjuder också kundtjänst via e-post. De uppmanar sina kunder att i första hand söka information på hemsidan, till exempel i FAQ-sektionen som finns där.

Om du som kund inte hittar informationen du söker där kan du skicka ett mail till [email protected] och ställa din specifika fråga.

Frågor som rör en pågående ansökan, ditt lån eller ditt sparande kan Nordax Bank dock inte svara på via mail på grund av banksekretessen.

Tyvärr har Nordax Bank inte hängt med i utvecklingen när det gäller att erbjuda en snabb kundtjänst. Funktionen live-chat, som många andra långivare på marknaden tillhandahåller, saknas helt och hållet hos Nordax Bank.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Att de erbjuder flexibla och långa återbetalningstider för privatlån. Du kan låna med en avbetalningstid på upp till 20 år.

Det beror på. Räntan sätts individuellt baserat på informationen i din ansökan, din kreditvärdighet och din ekonomiska situation. Ser dessa parametrar bra ut kan du få ett privatlån med relativt låg ränta.

Dock är räntan skyhög för den som får den högsta möjliga räntan på 17,9 procent.

Det är svårt eftersom Nordax Bank använder en automatiserad ansökningsprocess. Om kreditupplysningen visar att du har en betalningsanmärkning så tar det i många fall stopp redan där.

När det gäller bolån finns det några alternativa lösningar. Men om du vill ansöka om ett privatlån hos Nordax Bank kan du ej ha någon betalningsanmärkning.

Ja. Om du som kund har ett befintligt lån och har skött dina inbetalningar så kan du ansöka om att utöka lånet upp till 600 000 kronor.

Minsta belopp att utöka lånet med är 15 000 kronor.

Efter att din låneansökan blivit godkänd tar det 1-4 bankdagar innan Nordax Bank fört över pengarna till ditt bankkonto.

Den största nackdelen är att de inte har någon live-chat. Detta är något en modern långivare bör ha för att kunderna snabbt ska kunna kommunicera och ställa frågor om det dyker upp några problem.

Ett av kundernas vanligaste klagomål gällande Nordax Bank är att deras kundtjänst upplevs som långsam och svår att ha och göra med.

This site uses cookies to enhance user experience.