Mynt företagslån

Mynt logga

Mynt erbjuder en flexibel typ av företagslån där du kan ansöka om kreditutrymme upp till 3 000 000 kr.

Med en beviljad kredit hos Mynt kan du ta ut hela beloppet upp till ditt kreditutrymme eller göra flera mindre uttag vid behov, du betalar en fast avgift och endast för de pengar du utnyttjar.

94% Vårt betyg

Mynt företagslån Fakta

Låna3 milj kr
Lånetid1 mån - 2 år

Vad är Mynt?

mynt logo

Mynt AB grundades 2019 och lanserade sin plattform för företagsfinansiering under hösten 2020, de har fått finansiering av bland annat Svea Ekonomi och Luminar Ventures.

Mynts grundare och utvecklare kommer från företag som Klarna, Nordnet, Ericsson och SEB, där de har varit med och utvecklat framgångsrika finansiella tjänster.

Som kreditgivare erbjuder Mynt en digitaliserad och smidig process där det är enkelt att låna pengar via en plattform som kan kopplas till både bokföring och bank.

Med ett företagslån hos Mynt erbjuds en flexibel finansieringslösning där företaget slipper fundera på pappersarbete och krångliga verktyg.

Hur fungerar ett företagslån hos Mynt?

Företagslån hos Mynt

Mynt företagslån fungerar mer som en företagskredit än ett traditionellt banklån.

Hos Mynt kan du ansöka om ett önskat lånebelopp mellan 10 000 kr – 3 000 000 kr med en återbetalningstid som varierar beroende på vilken uttagstyp du väljer.

När du skickar in en låneansökan blir du eventuellt presenterad med en tillgänglig kredit som företaget kan göra uttag från vid behov. 

Det går att ta ut hela det beviljade kreditutrymmet vid ett tillfälle, eller flera mindre uttag när behovet uppstår.

När du ska genomföra uttaget får du välja mellan att ta ut pengarna som Mynt företagslån eller som fakturabelåning.

Om du primärt tar betalt av kunder med betalkort eller banköverföringar rekommenderas att du genomför uttaget som ett företagslån.

Om du istället tar betalt av dina kunder via faktura kan du välja att ta ut pengarna som fakturabelåning. Vi förklarar mer om detta längre ned.

När du väljer företagslån som uttagstyp kan du själv välja hur lång återbetalningstid du vill ha inom den möjliga lånetiden – 1 mån – 2 år.

För fakturabelåning kan du välja återbetalning mellan 3 – 6 månader.

Tänk även på att ett företagslån hos Mynt alltid kan återbetalas i förväg, då betalar du endast ränta för den tiden du har haft lånet. 

Mynt fakturabelåning

För att ansöka om företagslån i form av fakturabelåning loggar du in på Mynts hemsida och väljer Uttag fakturalån.

I tjänsten kan du sedan koppla ditt bokföringssystem som gör att dina fakturor läggs in i tjänsten automatiskt, du kan även välja att ladda upp fakturor manuellt.

Därefter markerar du alla de godkända fakturor som du vill belåna och presenteras sedan med villkoren.

När du känner dig redo signerar du låneansökan som skickas vidare till Mynt-teamet för slutgranskning. Om fakturalånet beviljas finns pengarna på ditt företagskonto inom en bankdag.

Hos Mynt går det endast att belåna fakturor som redan skickats till kund och har en återstående löptid på mer än 7 dagar.

När ansökan skickas in gällande fakturabelåning bedöms varje faktura individuellt, och presenteras med ett belåningsbart värde som du sedan kan godkänna och signera.

Så ansöker du om Mynt företagslån

så ansöker du om mynt företagslån

Mynt har tagit fram en mycket enkel tjänst för att ansöka om företagslån, du svarar på några frågor och verifierar dig med BankID för att sedan presenteras med en tillgänglig kredit.

Så här går det till:

 • Klicka dig vidare till Mynts ansökningsformulär
 • Svara på frågor om ditt företag, ange kontaktuppgifter
 • Kreditupplysning tas via Creditsafe (detta påverkar inte dig eller ditt företags kreditvärdighet)
 • Vid beviljande presenteras du med en tillgänglig kredit
 • Du begär uttag av hela krediten eller ett valfritt belopp
 • Uttagsbegäran skickas till en handläggare för granskning
 • Om begäran av uttag beviljas får du pengarna på kontot inom en bankdag

Vad kostar Mynt företagslån?

Så mycket kostar mynt företagslån

Prissättningen på företagslån hos Mynt baseras på det sökande företagets förutsättningar.

Mynt tar endast ut en tydlig och fast avgift för de månader du har ett aktivt lån. Andra avgifter som uppläggningsavgift eller årsavgift tillkommer inte.

Det som främst avgör vad den fasta avgiften blir bestäms på den individuella bedömning som görs på företagets kreditvärdighet. 

Ett företagslån hos Mynt fungerar som ett kreditutrymme, vilket innebär att du endast betalar för de pengar du faktiskt plockar ut till företagskontot.

Vilka krav gäller för ett Mynt lån?

För att kunna beviljas ett Mynt lån behöver du uppfylla några grundkrav.

De uppmuntrar dock företag att ansöka även om du inte uppfyller samtliga krav, för att se om de kan erbjuda kredit i någon storlek.

Eftersom kreditupplysningen tas via Creditsafe påverkas inte företagets kreditvärdighet hos UC. De påverkar inte rating, score eller kreditomdömen hos andra aktörer.

Därför skadar det inte att skicka in en ansökan även om ert företag inte uppfyller alla grundkrav, som är följande:

 • Aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma kan ansöka
 • Företaget ska ha funnits i minst 6 månader
 • Det ska finnas banktransaktioner 3 månader tillbaka
 • Företaget ska vara registrerat för F-skatt
 • Företaget ska ha en omsättning på minst 500 000 kr på årsbasis

Att ha en betalningsanmärkning behöver inte heller betyda att du får ett automatiskt nej på din låneansökan. Främst fokus i kreditbedömningen har företagets framtida betalningsförmåga.

Hur återbetalas ett Mynt lån?

Återbetalning av ett Mynt lån sker automatiskt via autogiro som godkänns vid signering av kreditavtal i din uttagsbegäran.

Autogirodragningen sker varje vecka eller varje månad beroende på den betalningsplan som har angetts i villkoren av din uttagsbegäran.

När du har tagit ett Mynt företagslån betalar du endast en fast avgift för de månader du har haft lånet.

Det innebär att du kan återbetala ett Mynt lån i förtid utan extra kostnad, du betalar endast den fasta avgiften för påbörjade månader du haft lånet aktivt.

I vissa fall kan det dock finnas en bindningstid på lånet, men detta visas tydligt i lånevillkoren innan lånet betalas ut.

Kräver Mynt företagslån någon säkerhet?

Ett företagslån hos Mynt kräver inga särskilda säkerheter från ditt företag.

I vissa fall kan personlig borgen krävas, vilket är främst förekommande vid nystartade företag eller företag med en lägre omsättning. 

Personlig borgen innebär att en bolagsman blir personligt betalningsansvarig för lånet om företaget inte klarar av att betala av skulden enligt lånevillkoren.

När personlig borgen krävs kommer det tas en kreditupplysning på både privatpersonen och på företaget.

Kreditupplysningen tas dock via Creditsafe vilket inte påverkar din kreditvärdighet hos UC eller andra kreditupplysningsföretag.

När du lånar pengar genom fakturabelåning ställs dina fakturor som säkerhet genom pantsättning. 

Mynt kundtjänst

Om du behöver assistans av Mynts kundtjänst kan du skicka ett mail till [email protected] eller ringa in under öppettiderna.

Du hittar även en livechatt längst ner till höger på Mynts hemsida där du kan ställa frågor och få ett snabbt svar.

På Mynts hemsida kan du även hitta mycket information kring företagslån och fakturabelåning, där vanliga frågeställningar presenteras med svar och förklaringar.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Utöver företagslån och fakturabelåning erbjuder Mynt även företagskort som kan användas av anställda i ditt företag. Med företagskortet beviljas ett kreditutrymme där köpgränser sedan kan ställas in individuellt per anställd.

Företagskortet kan vara bra för företag som annars har mycket personliga utlägg, där man enkelt för översikt av alla utgifter i realtid.

Företagslån hos Mynt betalas endast med en fast månadsavgift som baseras på ditt företags individuella förutsättningar. Det går inte att säga på förhand vad ditt företag får betala.

Här är ett kostnadsexempel - Du lånar 200 000 kr över 12 månader och betalar 18 467 kr per månad. Total återbetalning blir 221 600 kr.

Det tar endast några minuter att registrera sig och skicka in en ansökan om företagslån. Du svarar på några frågor om ditt företag och anger kontaktuppgifter, sedan fyller du i dina bankuppgifter.

Du presenteras eventuellt med ett kreditutrymme och begär uttag, därefter granskas din begäran och du får besked på din ansökan.

Aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskilda firmor kan ansöka om Mynt företagslån.

Företaget ska ha funnits i 6 månader och kunna uppvisa banktransaktioner för minst 3 månader. Du ska även ha F-skatt och en omsättning på minst 500 000 kr på årsbasis.

Ja, att ha en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för att få ett lån hos Mynt.

Det är ditt företags individuella förutsättningar och kreditbedömning som avgör om du beviljas ett kreditutrymme eller inte.

This site uses cookies to enhance user experience.