Merax

Merax logga

Merax är en långivare som erbjuder snabblån på upp till 30 000 kronor, de kännetecknas av stor flexibilitet både vad gäller utbetalning av lån samt återbetalningstid.

Den som söker lån bör ha i åtanke att Merax har en av de absolut högsta räntorna på marknaden – 39,48 %.

67% Vårt betyg
Merax logga

Upplysning

Bisnode

Besök
högkostnadskredit-varning

Det här är en högkostnadskredit, om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Representativt exempel är en kredit på 10 000 kronor som återbetalas med lika stora månatliga belopp under 12 månader. Uppläggningsavgift är 475 kronor och aviavgifter är 12 x 25 = 300 kronor. Nominell bunden årsränta är 39,48 % och den effektiva årsräntan blir 69,3 %. Månadskostnaden kommer att vara 1 096 kronor och du kommer totalt att ha betalat 13 152 kronor (1 096 kronor x 12 månader) när krediten är återbetalad. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 3 152 kronor. Löptid från 8 till 56 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Featured in

Merax Fakta

Låna30 000 kr
Ränta39,48 %

Merax lån

Merax erbjuder snabblån i form av en kontokredit där har möjlighet att beviljas en kreditlimit på upp till 30 000 kronor.

När du blivit beviljad ett snabblån med limit så är det du som kund som själv väljer hur mycket av din limit som du vill ta ut.

Ett Merax lån är också flexibelt på det viset att du även väljer när du vill göra nya uttag.

Även återbetalningen är flexibelt upplagd. Du som kund väljer själv hur mycket du vill återbetala samt hur ofta du vill göra det.

När du blivit beviljad ett snabblån hos Merax får du varje månad en avi som förklarar hur återbetalning görs. På avin specificeras också kostnaden för ditt lån.

Vid ett lån från Merax tillkommer oftast flera olika avgifter. I vanliga fall tar Merax ut en uppläggningsavgift på 475 kronor. Dessutom tillkommer en aviavgift på 25 kronor i månaden.

Merax har också en uttagsavgift på 50 kronor som dras varje gång du gör ett uttag. De tar också årsavgift på 475 kronor, men den brukar vara gratis under det första året.

Lån hos Merax

Merax utbetalning

Snabba utbetalningar är något som verkligen kännetecknar Merax. I de flesta fall sker utbetalning av ditt första uttag redan samma dag som krediten beviljas.

För att kunna ta emot en utbetalning från Merax ska du ha angett ett bankkonto som står i ditt eget namn.

Om du som kund har ett outnyttjat kreditutrymme kan uttag begäras samma dag. Detta görs enkelt via funktionen Mina Sidor inne på Merax hemsida. Utbetalning sker då normalt under samma dag alternativt under nästkommande bankdag.

Uttagen från Merax går snabbare om ditt bankkonto finns hos någon av storbankerna. Om du har ditt bankkonto hos en mindre bank tar det normalt upp till en bankdag att få ut pengarna.

Vilka är Merax?

Merax logga

Merax är en snabb långivare som ägs av det svenska konsumentkreditinstitutet Brixo AB, som grundades 2014. Under Brixo AB:s paraply ingår fyra olika produkter: Brixo, Flexkontot, Kontantfinans och Merax.

Hos Merax erbjuds kunderna snabblån på upp till 30 000 kronor. Lån från Merax kommer med en ränta på omkring 40 % vilket gör det till ett av de absolut dyraste lånen på marknaden.

Kort om Merax:

  • Erbjuder snabblån upp till 30 000 kronor med flexibel återbetalning
  • Lägsta delbetalning är på 8 procent av lånet, minst 500 kronor
  • Hos Merax kan även den som har betalningsanmärkningar ansöka om lån
  • Merax använder sig endast av Bisnode för att hämta kreditinformation

Hur ansöker man om ett Merax lån?

Att ansöka om ett Merax lån är väldigt enkelt. Detta görs direkt via Merax hemsida. Processen är helt och hållet digital och automatiserad vilket gör det väldigt enkelt att fylla i sin ansökan och skicka in den snabbt.

När du kommer in på Merax hemsida så är det första du ser ett formulär där du kan ansöka om ett lån.

Överst i formuläret ställer du in hur mycket pengar du vill låna. När du ansöker om ett Merax lån kan du som lägst ansöka om att låna 3 000 kronor. Det högsta belopp du kan ansöka om att låna är 30 000 kronor.

Bredvid beloppet du ansöker om kan du också välja hur stort uttag du vill göra om lånet blir beviljat. Det lägsta beloppet du kan ta ut är 1 500 kronor.

Därefter behöver du fylla i dina personliga uppgifter. Här handlar det mest om sådant som är standard, till exempel ditt namn, din adress, din e-post och ditt telefonnummer.

Du behöver också fylla i uppgifter rörande din ekonomi. Först och främst kontonummer för det bankkonto du vill ha lånet utbetalt till. Kom ihåg att detta måste vara ett konto som står skrivet i ditt eget namn.

Du behöver även fylla i vilken sysselsättning du har, samt din månadsinkomst. Ansökan signeras sedan direkt och digitalt med hjälp av BankID eller Mobilt BankID.

När ansökan är signerad kommer du sedan inom kort att få ett besked från Merax angående om din låneansökan blev beviljad eller ej. Beskedet skickas via e-post.

Låneansökan hos Merax

Krav för att låna hos Merax

Som de flesta andra snabblångivare på marknaden har Merax låga krav för att bevilja ett lån.

Bland annat är det inga problem ifall du har en betalningsanmärkning, vilket hos många andra långivare skulle innebära rött ljus.

Här är grundkraven för att bli beviljad ett lån hos Merax:

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor
  • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Anledningen till att Merax ofta beviljar lån åt sökande med betalningsanmärkning är för att det hos Merax är din framtida betalningsförmåga som avgör om du blev beviljad en kredit.

Merax bedömer din ansökan baserat på uppgifterna du lämnat och utifrån information från Kronofogden. Dessutom hämtas en kreditupplysning in från Bisnode. Uppgifterna från den vägs också in i beräkningen.

Vad kostar ett Merax lån

Merax har ett av marknadens absolut dyraste lån med en ränta på omkring 40 procent. Detta eftersom de erbjuder ett snabblån och accepterar ansökningar från personer med betalningsanmärkning.

Dessa har då ofta inte så många andra alternativ att välja mellan och hamnar således hos Merax när de vill ansöka om ett lån.

Om du har möjlighet är det därför bra att titta efter alternativa långivare som erbjuder lån till lägre ränta.

Utöver den höga räntan så tillkommer flera andra avgifter hos Merax. Först och främst tar de ut en uppläggningsavgift på 475 kronor, samt en aviavgift på 25 kronor i månaden.

Varje gång du vill göra ett uttag hos Merax tillkommer en uttagsavgift på 50 kronor.  Merax tar också ut en årsavgift på 475 kronor, men för nya kunder är denna gratis under hela det första året.

Merax utöka lån

Om du blivit kund hos Merax och blivit beviljad ett lån så har du möjlighet att utöka detta.

Två månader efter att du blivit beviljad lånet har du då möjlighet att ansöka om utökad kreditgräns. Detta görs via Mina Sidor.

Den nya ansökan gäller då en ny, total kreditgräns.

Merax omdöme

Merax är en långivare som fått oerhört goda omdömen. På TrustPilot har Merax fått över 400 recensioner från användare som har gett Merax ett snittbetyg på 4,7 av 5. Detta är förstås ett toppbetyg och vittnar om många nöjda användare.

Hela 81 procent av de som recenserat har gett Merax högsta betyg. I andra änden av spektrat har endast fyra procent av recensenterna delat ut lägsta möjliga betyg.

Dessa omdömen är något som gör att Merax kan sträcka på ryggen och vara stolta.

Flera användare som delat ut högsta betyg vittnar om att Merax har god service och snabba utbetalningar, vilket uppskattas av användarna.

Merax kreditbedömning

Merax gör sin kreditbedömning baserat på informationen du själv fyller i formuläret samt information från Kronofogden och uppgifter som hämtas från Bisnode.

En kreditupplysning som görs via Bisnode registreras inte av UC och syns därmed inte i UC:s register.

Därför påverkas inte din kreditvärdighet negativt när någon begär en kreditupplysning via Bisnode, 

Kundtjänst hos Merax

När det gäller kundtjänst så lämnar tyvärr Merax mycket i övrigt att önska. Merax saknar helt en live chat-funktion vilket många andra långivare erbjuder idag. Detta får Merax kundtjänst att kännas omodern.

Inne på Merax hemsida finns ett kontaktformulär som användare kan fylla i för att skicka in sina frågor till kundtjänst.

Det är också möjligt att komma i kontakt med Merax kundtjänst via telefon eller e-post. När det gäller e-post så hänvisas kunderna till att höra av sig till adressen [email protected]

När det gäller kundtjänst via telefon har Merax väldigt snäva öppettider. Kundtjänsten är bara öppen mellan klockan 9 och klockan 12 på vardagar. Kundtjänsten hos Merax nås på telefonnummer 08-500 850 47

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Du kan söka om lån på upp till 30 000 kronor

Ja, Merax beviljar ofta lån till sökande som har betalningsanmärkningar. Du får dock inte ha några skulder hos Kronofogden.

Nej, Merax använder sig inte av UC. De hämtar sin information från Bisnode samt Kronofogden. En kreditupplysning från Bisnode registreras inte i UC:s register.

Ja, efter två månader kan du ansöka om utökad kreditgräns inne på Mina sidor.

Flexibel återbetalning innebär att du väljer själv hur mycket du vill betala varje månad. Du betalar också bara ränta för den del av kreditutrymmet som du utnyttjar.

Din årsinkomst måste vara minst 120 000 kronor per år.
This site uses cookies to enhance user experience.