Marginalen Bank

marginalen logga

Marginalen bank erbjuder privatlån och du kan få som lägst ränta när du söker lån direkt via deras hemsida.

Du kan låna upp till 500 000 kr utan säkerhet som ett privatlån eller samlingslån, räntesättningen tillämpas individuellt och bestäms efter kreditprövning.

93% Vårt betyg
marginalen logga

Upplysning

UC

Besök
Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med rörlig årsränta om 6,29 %, 5 års löptid (återbetalningstid), uppläggningsavgift på 0 kr och en aviavgift om 10 kr (vid betalning med autogiro) uppgår den effektiva räntan till 6,70 %. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1957 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 117 942 kr. Exemplet som är beräknat 2021-06-28, förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Avrundning tillämpas till närmaste högre krona. Räntan är rörlig och kan variera från 3,5 % till 18,95 %, vilket innebär att effektiva räntan kan variera från 3,62 % till 21,63 %.

Featured in

Marginalen Bank Fakta

Låna500 000 kr
Ränta3,50 - 18,95 %

Marginalen bank lån

Ett Marginalen lån är ett privatlån utan säkerhet vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. 

När du skickar in en ansökan om ett privatlån hos Marginalen tas en UC-upplysning som används för att bedöma din återbetalningsförmåga baserat på de uppgifter du lämnat.

Räntesättningen hos Marginalen bank varierar mellan 3,5 – 18,95 %. Vilken ränta du får på ditt Marginalen lån bestäms individuellt baserat på din kreditvärdighet.

Marginalen bank erbjuder alltid lägst ränta när du ansöker om lån via deras egna formulär, istället för att ansöka hos en låneförmedlare.

Jämfört mot den övriga marknaden har Marginalen bank ganska höga krav på sökande för att kunna bevilja ett privatlån, du måste exempelvis ha en fast årsinkomst på minst 200 000 kr.

När du ansöker om ett Marginalen bank lån kan du välja en återbetalningstid mellan 2 – 15 år, du kan därefter alltid amortera extra eller förtidslösa ditt lån utan extra kostnad.

Vilka är Marginalen bank?

Marginalen bank har idag över 300 000 kunder och cirka 300 anställda i Sverige. De står under finansinspektionens tillsyn och omfattas även av den statliga insättningsgarantin.

Marginalen har funnits sedan början på 90-talet och blev 2010 Marginalen Bank efter att de förvärvat Citibanks svenska konsumentbank.

Utöver att erbjuda privatlån kan svenska kunder spara pengar hos Marginalen bank på konkurrenskraftiga sparkonton.

De erbjuder dessutom bolån, omstartslån, kreditkort, poängsystem och olika typer av försäkringar.

Företag kan även dra nytta av olika tjänster som fakturafinansiering, tillväxtfinansiering, företagslån, avbetalningstjänster och leasing.

Krav för att kunna låna pengar hos Marginalen bank

Som vi tidigare nämnde ställer Marginalen bank högre krav än många andra långivare och banker på marknaden.

När du skickar in din låneansökan behandlas den individuellt och räntan sätts därefter, men det finns några grundkrav du måste uppfylla för att inte bli automatiskt nekad av systemet.

 • Du måste ha fyllt 20 år
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige
 • Din fasta årsinkomst måste vara minst 200 000 kr
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden

Hur ansöker jag om ett Marginalen bank lån?

För att ansöka om ett Marginalen lån börjar du med att klicka dig vidare till deras ansökningsformulär, därefter fyller du i önskat lånebelopp och återbetalningstid.

Det är viktigt att du uppfyller grundkraven innan du skickar in en låneansökan, eftersom din ansökan annars kommer att bli automatiskt nekad. Här nedan kan du se en steg-för-steg guide:

Steg 1 – Påbörja ansökan genom att klicka dig vidare till Marginalens ansökningsformulär och scrolla ned på sidan. Fyll sedan i önskat lånebelopp och återbetalningstid och klicka på Ansök direkt.

Steg 2 – Fyll i din ansökan genom att ange personuppgifter som namn, personnummer och mobilnummer. Svara därefter på de frågor som ställs för att komma vidare och skicka in ansökan.

Steg 3 – En kreditupplysning via UC tas på dig för att bedöma din ansökan, du får besked direkt om din låneansökan godkänns eller inte.

Steg 4 – Om du tycker låneerbjudandet låter bra kan du signera det direkt via länken i mailet som skickas till dig, du signerar lånet med BankID.

Steg 5 – Nu är det bara att vänta på utbetalning av lånet, som tar mellan 2 – 5 bankdagar.

Marginalen Bank ränta

Marginalen bank ränta ligger mellan 3,50 % – 18,95 %. Kreditupplysningen som tas på dig tillsammans med de uppgifter du har angett bestämmer vilken ränta du får på ditt lån.

Marginalen bank tar inte ut någon uppläggningsavgift för lånet, den effektiva räntan kan dock bli från 3,62% till 21,63% eftersom de tar ut en aviavgift på 29 kr vid beviljat lån (10 kr vid autogiro).

Marginalen banks ränta är låg jämfört mot den övriga marknaden, men samtidigt ställer de högre krav på låntagaren för att bevilja ett lån.

Utöver aviavgiften finns det inga andra avgifter, så länge du sköter dina betalningar i tid. Likt alla andra långivare och banker tar de ut en påminnelseavgift på 60 kr och en förseningsavgift på 175 kr.

Tänk även på att räntekostnaden är avdragsgill för lån i Sverige, vilket innebär att du kan få tillbaka upp till 30 % på skatten (upp till 100 000 kr) när du betalar in på ett lån.

Marginalen Bank lösa lån

Precis som många andra långivare och banker kan du hos Marginalen bank lösa lån och befintliga krediter.

Du kan ansöka om ett privatlån upp till 500 000 kr och i din ansökan kryssa i att du vill samla lån, det är även möjligt att ansöka tillsammans med en medsökande vilket kan öka dina chanser på att få lånet beviljat.

Det kan förstås kännas lite konstigt att låna pengar för att spara pengar, men det är precis det ett samlingslån kan vara bra till.

Genom att samla dyra krediter och lån kan du sänka din månadskostnad, få bättre koll på din ekonomi och ha mer pengar över till annat varje månad.

Det är egentligen ingen skillnad på ett privatlån och ett samlingslån hos Marginalen bank, det är helt enkelt två olika benämningar på samma lånetyp.

I vissa fall kan du dock få en lägre ränta när du ansöker om ett samlingslån, eftersom banken gör en samlad bedömning om hur din ekonomi och återbetalningsförmåga förbättras när du blir av med dina befintliga skulder.

Marginalen Bank omdöme

Marginalen Bank har 3,5 i betyg av 5 hos Trustpilot, vilket klassas som ett medel-betyg baserat på 108 recensioner. 

Jämfört med många andra populära långivare och banker är det ett ganska lågt betyg, men samtidigt baseras det på ganska få recensioner.

Bland de Marginalen bank omdömen som finns kan vi läsa både positiva och negativa kommentarer. “Toppklass service”, “Proffsiga” och “Bästa servicen” är några ord från nöjda kunder.

Bland negativa kommentarer ser vi främst att det handlar om tekniska problem som dubbla kreditupplysningar, problem med kreditkort och nekade låneansökningar.

Bra och dåligt med Marginalen Bank lån

Det är ingen frågan om att Marginalen bank känns trygga. De är väletablerade med många kunder och innehar banklicens samt insättningsgaranti.

Vår uppfattning är att Marginalen bank erbjuder en bra låneprodukt med en proffsig kundtjänst som dock ställer ganska höga krav på låntagaren för att kunna bevilja en låneansökan.

Här nedan kan du se fördelar och nackdelar med Marginalen bank lån.

Fördelar 

 • Erbjuder låg ränta (om du har bra kreditvärdighet)
 • Banklicens och insättningsgaranti som gör att det känns tryggt
 • Erbjuder flera olika typer av finansiella produkter
 • Besked på låneansökan direkt och snabb signering med BankID
 • Erbjuder lägre ränta om du söker direkt hos Marginalen
 • Låneskydd erbjuds

Nackdelar 

 • Bland de högsta kraven för att låna (200 000 kr årsinkomst)
 • Du kan inte låna till att betala en kontantinsats
 • Måste vara 20 år för att ansöka om ett lån

Marginalen Bank kundtjänst

Om du behöver komma i kontakt med Marginalens kundtjänst kan du ringa in vardagar mellan 08:00 – 20:00 och på helger mellan 09:00 – 17:00.

Du kan även chatta eller skicka frågor via e-post med Marginalen genom att besöka hemsidan.

Vid månadsskiften och vid lunchtid är det mest kö i telefonerna hos Marginalen, den lägsta kötiden får du vanligtvis genom att ringa in under kvällar och helger

Innan du kontaktar kundtjänsten kan det vara en bra idé att surfa in på hemsidan och kika på vanliga frågor och svar, eftersom många vanliga frågeställningar där besvaras.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Ja, du kan via appen eller genom att ringa in till kundtjänsten ansöka om att höja ditt befintliga privatlån.

När du ansöker om att höja ditt lån sker en ny kreditprövning för att se din aktuella kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Ja, Låneskydd kallas den försäkring som kan hjälpa dig betala lånets månadskostnad om du skulle bli av med jobbet eller bli sjuk. Låneskyddet gäller inte automatiskt utan måste tecknas.

Räntespannet på Marginalen bank lån ligger mellan 3,50 - 18,95 %. Kreditprövningen som genomförs när du ansöker om lån kommer bestämma vilken ränta du får på ditt lån.

En kreditupplysning genomförs via UC på dig när du skickar in en låneansökan hos Marginalen. Upplysningen tillsammans med de uppgifter du har angett används för att bedöma din ansökan.

Om du är kreditvärdig och har utrymme i din ekonomi för att betala tillbaka lånet har du goda chanser att beviljas ett Marginalen lån. Faktorer som påverkar är bl.a inkomst, skulder, levnadsomkostnader.

This site uses cookies to enhance user experience.