Lumify

Lumify logga

Lumify erbjuder snabblån på upp till 50 000 kr med flexibel återbetalning.

När du ansöker om ett snabblån hos Lumify kan du beviljas ett kreditutrymme mellan 2000 – 50 000 kr, vilket kreditutrymme du får beror på din ekonomiska situation och kreditvärdighet.

50% Vårt betyg
Lumify logga

Upplysning

Creditsafe

Besök
högkostnadskredit-varning

Det här är en högkostnadskredit, om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

Featured in

Lumify Fakta

Låna50 000 kr
Lumify39,5 %

Lumify lån

Lumify lån kännetecknas av snabb utbetalning dygnet runt, och de är en av de mer populära långivarna för snabblån i Sverige idag.

När du skickar in en låneansökan får du svar på din ansökan direkt, och du kan därefter plocka ut pengarna till ditt bankkonto omgående.

Lumify lån har höga avgifter och ränta, ett lån på exempelvis 4000 kr med en löptid på 30 dagar kostar 898 kronor.

Med ett Lumify lån kan du efter 30 dagars löptid istället välja att betala in en förlängningsavgift för ytterligare 30 dagar, kostnaden för att förlänga ett lån på 4000 kr är 898 kronor.

När du har betalat förlängningsavgiften kan du efter dessa 30 dagar betala av lånet med ett “minimibelopp” varje månad.

Om du har tänkt ta ett snabblån som löper längre än 30 dagar finns det bättre alternativ än Lumify, eftersom lånets kostnader och avgifter blir mycket höga om du förlänger lånet.

Vilka är Lumify?

lumify logo

Luma Finans AB lanserades 2016 och innehar tillstånd av Finansinspektionen att förmedla konsumentkrediter.

Lumify erbjuder en helt digitaliserad låneprocess där utbetalning, inbetalning och hantering av ditt lån sker via “Mina sidor”.

I vissa fall kan Lumify begära in lönespecifikationer eller liknande för att styrka din inkomst, då kan låneansökan ta längre tid. 

Kort om Lumify:

 • Ett populärt alternativ för den som vill ha pengar utbetalda snabbt
 • Du kan låna på nytt upp till ditt kreditutrymme efter inbetalning
 • Möjlighet att höja kreditutrymmet om du sköter dina betalningar
 • Beviljar de flesta ansökande (betalningsanmärkningar accepteras inte)

Hur ansöker man om ett Lumify lån?

Så ansöker du om ett lumify lån

Lumifys ansökningsprocess är helt automatiserad och enkel att genomföra. Det tar inte mer än någon minut att skicka in ansökan och få pengarna på kontot.

Det är dessutom stor chans på att bli beviljad ett kreditutrymme så länge du uppfyller grundkraven för att få låna.

Så här gör man för att ansöka om ett Lumify lån:

 • Klicka här för att komma till Lumifys ansökningsformulär
 • Välj önskat lånebelopp och klicka på Ansök
 • Ange personnummer, e-post och mobilnummer (bekräfta numret med en kod)
 • Välj ett lösenord till ditt konto och bocka i att du accepterar villkoren.
 • Få besked på din ansökan direkt på skärmen

I särskilda fall kan du behöva komplettera din ansökan genom att skicka in dina senaste tre lönespecifikationer, du kan då ladda upp filerna direkt via webbläsaren.

Detta kan begäras om du exempelvis har uppgett en årsinkomst som är högre än din taxerade inkomst från föregående år.

Om du behöver komplettera din ansökan kan det ta längre tid att få lånet beviljat och det sker endast under kontorets öppettider.

Krav för att låna hos Lumify

Lumify har låga krav för att kunna beviljas ett lån, nedan kan du se grundkraven som måste uppfyllas för att kunna låna.

 • Du är 18 år
 • Du har ett svenskt personnummer
 • Du har ett svenskt bankkonto
 • Du har ett svenskt mobilnummer
 • Du har inga betalningsanmärkningar
 • Du har ingen skuldsaldo hos Kronofogden

Utöver grundkraven har du störst chans att beviljas ett lån om du har en fast anställning. Det finns dock inget hinder att ansöka om du har någon annan anställningsform.

Om du saknar en fast anställning är det stor chans att ett eventuellt beviljat lån ges med det lägsta möjliga kreditutrymmet (2000kr).

Vad kostar ett lån hos Lumify

Ett Lumify lån är förhållandevis dyrt jämfört med andra aktörer på marknaden. Lånet har en fast ränta på 39,5 % och utöver det tillkommer det andra avgifter.

Kostnaden för Lumify lån bestäms på lånebeloppet och är samma för alla. Just nu erbjuds enligt en kampanj 0 kr i ränta och 0 kr i uppläggningsavgift för alla lån över 10 000 kr.

Du betalar endast en administrationsavgift på 60 kr för lånet, vilket innebär att ett lån på exempelvis 10 000 kr betalas åter med 10 060 kr efter 30 dagar.

Du kan enkelt se hur mycket en viss lånesumma kostar utan att behöva göra en ansökan, klicka dig bara vidare till Lumify och välj önskat lånebelopp.

Snabblån är i överlag dyra lån som man ska försöka hålla sig borta från om det inte är nödvändigt. Lumify är dock med sina avgifter bland de dyraste på marknaden.

Om du förlänger ditt lån hos Lumify blir den totala kostnaden för lånet väldigt hög i slutändan. Därför bör du välja någon annan aktör om du planerar att ha lånet i mer än 30 dagar.

Lumify höja kredit

Befintliga kunder som har skött betalningar på sitt lån kan få möjlighet att höja sitt kreditutrymme.

En utökning av kreditutrymmet är inget du ansöker om hos Lumify, det är istället någonting som erbjuds individuellt och som sker automatiskt.

Vanligtvis sker en höjning av kreditutrymmet i samband med att en återbetalning av ditt lån registreras hos Lumify.

När du då loggar in på “Mina sidor” nästa gång så kan du få ett erbjudande om att höja ditt kreditutrymme. 

Hur stor höjning du erbjuds bestäms individuellt, men maximalt upp till 50 000 kr.

Lumify omdöme

Lumify är en populär långivare i Sverige vilket sannolikt beror på att de har låga krav för att beviljas ett kreditutrymme, samt att låneprocessen är mycket enkel och smidig.

Trustpilot har Lumify ett betyg på 2,3 av 5, detta baseras dock endast på 9 recensioner, där samtliga är missnöjda. 

Det vi ofta hör från missnöjda kunder gällande Lumify är att lånet snabbt blir väldigt dyrt när man förlänger sitt lån.

Kampanjen som de för tillfället erbjuder, där du endast betalar 60 kr för ett lån mellan 10 000 – 50 000 på 30 dagar, är dock mycket bra.

Om du har tänkt låna 10 000 kr eller mer och återbetalar lånet inom 30 dagar så erbjuder Lumify det bästa snabblånet i Sverige idag.

Men ibland blir det inte alltid som man tänkt, vilket kan leda till att det blir ett väldigt dyrt lån om du väljer att förlänga ditt lån.

Lumify utbetalning

Lumify erbjuder direktutbetalning via Zimpler vilket innebär att du har pengarna på ditt bankkonto omgående efter begärt uttag.

Detta gäller om du har någon av de svenska storbankerna, som Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken.

Om du har någon annan bank så dyker pengarna upp någon gång under dagen, förutsatt att du har begärt ett uttag under morgonen eller förmiddagen.

Lumify utbetalning sker även på helger, dygnet runt. För att kunna få pengar till ditt bankkonto under helgen krävs det dock att du har någon av de svenska storbankerna.

Lumify kreditbedömning

När du ansöker om ett Lumify lån bedöms din låneansökan baserat på den kreditupplysning som tas via Creditsafe och på den så kallade “kvar att leva på kalkylen”.

Din inkomst och dina utgifter tas i beaktning för att se till att du har möjlighet att återbetala krediten till Lumify.

Creditsafe är en så kallad mikroupplysning vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas. 

En upplysning via Creditsafe visar färre parametrar än en upplysning via UC, vilket ofta kan innebära att man har större chans att beviljas ett lån.

De allra flesta låneansökningar som kommer in till Lumify behandlas av ett automatiserat system, vilket innebär att du får besked på din ansökan direkt.

I vissa fall kan du dock behöva komplettera din ansökan med lönespecifikationer eller anställningsavtal.

Lumify använder även tjänsten Tink för att kunna koppla ditt bankkonto till företaget för snabb utbetalning.

Kundtjänst hos Lumify

Lumify erbjuder kundtjänst via telefon under öppettiderna 09:00 – 17:00 under vardagar.

Det går även bra att maila in din fråga, där du vanligtvis får svar ganska snabbt.

Tyvärr finns det inte livechat-funktion som Lumify, något som vi ser att fler och fler långivare på marknaden erbjuder.

Lumify har även ett sektion med vanliga frågor och svar, men den hade kunnat vara bättre eftersom det bara är ett fåtal frågor som där besvaras.

Om du behöver hjälp rekommenderar vi att du ringer in till Lumify för att få svar på din fråga.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Lumify använder sig av Creditsafe som kreditupplysningsföretag. Det innebär att din kreditvärdighet inte påverkas när du ansöker om ett Lumify lån.

Nej, Lumify rapporterar inga som helst uppgifter till något annat kreditupplysningsföretag.

Det beror på, Lumify erbjuder just nu en kampanj där lån över 10 000 kr som återbetalas inom 30 dagar är kostnadsfria, vilket gör det till ett nästintill kostnadsfritt lån.

Om du lånar ett lägre belopp än 10 000 kr har lånet mycket höga avgifter och ränta, vilket gör det till ett dåligt lån.

Lumify kan vara ett alternativ för dig som behöver pengar snabbt, tänk dock på att lånet blir mycket kostsamt om du förlänger återbetalningstiden.

Ja, ett Lumify lån klassas som ett snabblån eller smslån men fungerar mer som en kreditlina eftersom du kan låna pengar igen när du betalar av lånet.

Lumify har en fast ränta på 39,5 % på sitt lån vilket betyder att lånet är en högkostnadskredit som gör att du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala skulden åter.

This site uses cookies to enhance user experience.