Lån & Spar Bank

Lån och spar bank logga

Lån & Spar Bank är en digital bank med ursprung från Danmark som erbjuder konkurrenskraftig ränta på privatlån, där du kan låna upp till 600 000 kr.

Ett privatlån hos Lån & Spar Bank kräver ingen säkerhet och omfattas av en räntegaranti. Du får dessutom ett kostnadsfritt låneskydd i 3 månader när du tecknar ett lån.

92% Vårt betyg
Lån och spar bank logga

Upplysning

UC

Besök
Kreditbelopp 200 000 kr, rörlig årsränta per 2022-03-15 3,23 %, återbetalningstid 10 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, premie låneskyddsförsäkring 182 kr/månad, effektiv ränta 3,36 %. Total månadskostnad 2 191 kr, antal avbetalningar 120 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 256918 kr. Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till låneskyddsförsäkringen. Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten. Räntan är individuell, 2,95 - 8,95 % per 2022-03-15, och beslutas efter sedvanlig kreditprövning.

Featured in

Lån & Spar Bank Fakta

Låna600 000 kr
Ränta2,95 - 8,95 %

Privatlån hos Lån och Spar Bank

Du som privatperson kan ansöka om privatlån hos Lån och Spar Bank upp till 500 000 kr, om du lägger till en medsökande finns det möjlighet att låna upp till 600 000 kr.

Lånet har en valbar återbetalningstid på mellan 2 – 15 år, men du kan förtidslösa lånet när du vill under löptiden utan extra kostnad.

När du skickar in en låneansökan till Lån och Spar Bank tas en kreditupplysning via UC som bestämmer vilken ränta du får på ditt lån. Det sker alltid en individuell bedömning som baseras på uppgifter du lämnar tillsammans med din kreditvärdighet.

Lån & Spar Bank har ett av de lägsta maxtaken på ränta när man tittar på privatlånemarknaden. Det möjliga räntespannet ligger mellan 2,95 – 8,95 %.

Lån och Spar Bank har på relativt kort tid blivit en populär långivare med höga betyg på den svenska marknaden, de erbjuder dessutom flertalet andra tjänster utöver privatlån som vi kommer prata mer om senare.

Detta kännetecknar ett Privatlån hos Lån & Spar Bank:

 • Privatlån från 50 000 kr till 600 000 kr
 • Individuell räntesättning 2,95 – 8,95 %
 • Tar inte ut någon aviavgift
 • Omfattas av en räntegaranti
 • Nytecknade privatlån omfattas av 3 mån kostnadsfritt låneskydd
 • Kräver ingen säkerhet

Vilka är Lån & Spar Bank?

Lån och Spar Bank fungerar som en digital bank. De är inte bara en långivare i mängden utan erbjuder flertalet förmånliga banktjänster som lån, sparkonto och kreditkort.

Bolaget grundades i Danmark redan 1880, och har funnits sedan 2006 på den svenska marknaden. Företaget har 450 anställda och 30 av dem jobbar på kontor i Malmö.

Privatpersoner som är medlemmar i olika organisationer får extra bra erbjudanden på olika banktjänster, organisationer som exempelvis Hyresgästföreningen, Villaägarnas Riksförbund och M Sverige.

Vem kan få ett Privatlån hos Lån och Spar Bank?

Det finns särskilda grundkriterier som måste uppfyllas för att du ska kunna ha en chans att bli erbjuden ett privatlån hos Lån och Spar Bank.

Dessa grundkriterier är högre än vad majoriteten av den övriga lånemarknaden kräver för att erbjuda lån, men samtidigt är det möjliga räntespannet lägre. 

Dessa grundkriterier gäller för Privatlån hos Lån och Spar Bank:

 • Du är minst 18 år
 • Du är tillsvidareanställd eller pensionär
 • Din årsinkomst är minst 250 000 kr
 • Du har inga betalningsanmärkningar
 • BankID krävs för att kunna ansöka om lån
 • Lånebelopp över 500 000 kr kräver två sökande

Så ansöker du om lån hos Lån och Spar Bank

För att ansöka om ett privatlån hos Lån och Spar bank följer du några enkla steg. Processen går fort och du använder BankID för att signera kreditavtalet.

Steg 1 – Ta dig vidare till ansökningsformuläret, välj önskat lånebelopp och återbetalningstid och klicka sedan på Påbörja ansökan.

Steg 2 – Välj om du ansöker själv eller har en medsökande. Bekräfta därefter lånebelopp och återbetalningstid och välj ditt syfte med lånet samt om du är medlem i någon organisation.

Steg 3 – Fyll i personuppgifter som namn, personnummer. mobilnummer, e-post. Svara på frågor om civilstånd, boendeform och om du har några barn. Gå sedan vidare och svara på frågor om din inkomst.

Steg 4 – När du har granskat och skickat in din ansökan får du svar och kan se ditt eventuella låneerbjudande direkt på skärmen. Nu kan du behöva komplettera din ansökan med exempelvis lönespecifikation

Steg 5 – Signera kreditavtalet med BankID om du är nöjd med låneerbjudandet. Därefter är det bara att vänta på utbetalning som vanligtvis sker inom 24 timmar.

Lån och Spar Bank ränta

Räntan på privatlån ligger mellan 2,95 – 8,95 %, vilket är ett lågt räntespann jämfört med den övriga privatlånemarknaden.

Lån och Spar Bank tillämpar individuell räntesättning när du ansöker om ett privatlån. Det innebär att du blir erbjuden en ränta baserat på din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Som medlem i någon av de organisationer Lån och Spar Bank samarbetar med har du möjlighet att få ränterabatt när du tar ett privatlån. Ränterabatten kan dock tas bort om du avslutar ditt medlemskap i organisationen.

Lån och Spar Bank erbjuder även en räntegaranti som innebär att du kan få lägre ränta på ditt lån om du fått ett bättre erbjudande från en annan bank eller kreditgivare.

Räntegarantin gäller för kunder som har ett aktivt lån hos Lån & Spar Bank. Du kan läsa mer om kriterierna för räntegarantin här.

Samla lån hos Lån och Spar Bank

Du kan ansöka om att Samla lån hos Lån och Spar Bank. Genom att samla befintliga lån och krediter kan du sänka både räntan och lånekostnaden.

Om du uppfyller grundkriterierna för ett lån finns det stor chans att du kan bli erbjuden en lägre ränta hos Lån och Spar bank än vad snitträntan ligger på om du har flera mindre lån.

Du förbättrar dessutom din kreditvärdighet på sikt och får bättre kontroll på din ekonomi när du samlar lån, eftersom du endast har lån på ett ställe istället hos flera långivare.

Du ansöker om att samla lån på samma vis som du ansöker om ett privatlån hos Lån och Spar Bank. Du uppger enkelt i ansökningsprocessen att syftet med lånet är att samla lån.

Lån och Spar Bank omdöme

Lån och Spar Bank eller lsb som de vanligtvis förkortas har mycket goda betyg i Sverige vilket vi kan se på kundrecensioner hos Trustpilot.

Hos Trustpilot har lsb betyget 4,7 av 5 (Utmärkt) som baseras på 535 omdömen. Detta är ett av de högsta betygen bland banker och långivare på privatlånemarknaden idag.

De flesta kunder som lämnar recensioner beskriver upplevelsen hos lsb som snabb och smidig där låg ränta är ett faktum.

Kunder upplever ett professionellt och bra bemötande vid kontakt med Lån & Spar Bank, där man även kan hitta mycket information om lånet på hemsidan, som vanliga frågor och svar.

Idag är vi privatpersoner noga med att kolla upp betyg och omdömen innan vi utnyttjar en tjänst, oavsett om det gäller privatlån eller att handla kläder.

Det är därför ett mycket positivt tecken att se ett sådant högt betyg hos Lån och Spar Bank, vilket troligen har gjort att de växt mycket under kort tid.

Bra och dåligt med Lån och Spar Bank

Det finns mycket på plussidan med lån spar bank och få negativa aspekter. Det är mycket enkelt att ansöka om lån och utbetalning går undan.

Är du dessutom medlem i någon av de organisationer de samarbetar med får du ännu bättre villkor. Här nedan kan du se fördelar och nackdelar med lån spar bank.

Fördelar

 • Genomsnittsräntan är låg, räntespannet ligger på 2,95 – 8,95 %
 • Få bättre villkor och ränta om du är medlem i någon samarbetsorganisation
 • Kräver ingen säkerhet för lånet
 • Tar inte ut någon aviavgift
 • Erbjuder kostnadsfritt låneskydd i 3 månader
 • Har en bra och professionell kundtjänst
 • Höga betyg och kundomdömen
 • Erbjuder möjligheten att höja befintligt lån

Nackdelar

 • Tar ut en uppläggningsavgift på 395 kr (ökar den effektiva räntan)
 • Höga krav för att kunna låna, som exempelvis 250 000 kr i årsinkomst
 • Accepterar inte betalningsanmärkningar

Spara och betala hos Lån och Spar Bank

Lån o Spar Bank erbjuder inte bara privatlån, du kan även öppna sparkonto och ansöka om ett Mastercard med räntefri kredit.

Ett sparkonto hos Lån o spar Bank omfattas av insättningsgarantin och erbjuder fria uttag och insättningar, räntan som erbjuds just nu ligger på 0,25 %.

Du som även har ett Privatlån eller kreditkort hos banken kan få 1 % ränta upp till 25 000 kr, utan krav på att binda pengarna.

När det gäller kreditkort hos Lån och Spar Bank kan du ansöka om ett Mastercard där du kan nyttja räntefri kredit i upp till 55 dagar.

Årsavgiften för kortet är 0 kr under det första året, och den maximala krediten du kan utnyttja är 50 000 kr.

Kortet fungerar över hela världen och kommer med en kortförsäkring som inkluderar reseförsäkring och försäkringsskydd vid andra händelser som exempelvis feltankning.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Lån och Spar Bank kan se ut som en särskrivning för oss svenska kunder, men namnet är det korrekta i Danmark och samma namn används på svenska marknaden.

Därför stavas det ganska olika bland kunder, som exempelvis lån och sparbank, lån o spar bank, lån & spar bank.

Ja, på hemsidan finner du att de erbjuder privatlån, samlingslån och billån. Alla dessa tre lån är dock samma typ av lån, ett annuitetslån i form av ett privatlån.

Skillnaden är bara att du i ansökningsprocessen anger vad syftet med lånet är, som att köpa bil eller samla lån. Med annuitetslån betalar du samma belopp åter varje månad.

Servicekontot är ett transaktionskonto där lånet betalas ut, kontot ligger hos Lån och Spar Bank. När du signerar kreditavtalet öppnas servicekontot och pengarna betalas ut.
This site uses cookies to enhance user experience.