Ikano Bank

Ikano bank logga

Ikano Bank är en långivare som erbjuder privatlån upp till 350 000 kronor.

När du ansöker om ett privatlån hos Ikano Bank kan du beviljas ett lån på mellan 10 000 och 350 000 kronor. Återbetalningstiden är som kortast tre år och som längst tolv år.

81% Vårt betyg
Ikano bank logga

Upplysning

UC

Ett lån på 125 000 kr över 5 år med 5,94 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 872 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,10 % (2019-08-21).

Featured in

Ikano Bank Fakta

Låna350 000 kr
Ränta4,15 - 15,94 %

Ikano Bank lån

Hos Ikano Bank kan du ansöka om flera olika typer av lån. Ett populärt Ikano Bank lån är deras privatlån där du kan ansöka om upp till 350 000 kronor.

Hos Ikano Bank behöver du inte lämna någon säkerhet när du tar ett privatlån. Räntan sätts individuellt och är i spannet 4,15-15,94 procent.

Det gör att ett Ikano Bank lån är ett av de billigaste privatlånen utan säkerhet på marknaden, särskilt om du får en ränta i den lägre delen av spannet.

När du tar ett Ikano Bank lån behöver du heller inte betala någon uppläggningsavgift, vilket såklart är positivt.

När du ansöker om ett Ikano Bank lån verifierar du dig med hjälp av BankID eller Mobilt BankID. Detta gör att du kan få svar på din ansökan direkt.

Vill du inte riskera att få en kreditupplysning tagen på dig och sedan bli nekad ett lån så har Ikano Bank en väldigt bra funktion som heter låneindikator.

I den kan du fylla i dina uppgifter samt information om din ekonomiska situation och sedan få en uppskattning på dina chanser att bli beviljad ett privatlån.

Om du är osäker på om du uppfyller kraven för att bli beviljad ett privatlån är det bäst att testa använda Ikano Banks låneindikator först.

Ikano Bank kort

En sak många användare gärna ansöker om är ett Ikano Bank kort. Detta är ett kreditkort från VISA som inte kostar någon årsavgift.

Med Ikano Bank kort kan du ansöka om kredit upp till 60 000 kronor. Dina köp kan du sedan delbetala till en relativt låg ränta.

För delbetalningar när du har ett Ikano Bank kort kan du betala som lägst fem procent av månadsfakturan och skjuta fram resten till nästa månad om du så önskar. Detta upplägg kallas för flexibel delbetalning.

Kunder som skaffar Ikano Bank kort har också möjligheten att samla poäng. Från och med januari 2022 tillämpar Ikano Bank ett nytt poängsystem.

Poängsystemet går till så att du får poäng på alla dina köp oavsett var du handlar. Varje krona du handlar för ger dig en poäng. När du har kommit upp i 25 000 poäng dras 100 kronor av från din nästkommande faktura.

Vilka är Ikano Bank?

Ikano bank logga

Ikano Bank är en del av Ikanogruppen. Ikanogruppen, som är en internationell företagsgrupp med verksamheter inom många olika sektorer, äger 51 procent av Ikano Bank.

Resterande 49 procent ägs av Ingka-koncernen. Ingka är en strategisk partner i IKEAs franchise-system som driver fler än 350 IKEA-varuhus i 31 länder.

Idag har Ikano Bank sitt huvudkontor i Malmö. Företaget är registrerat i Älmhult där verksamheten en gång startade.

Kort om Ikano Bank:

  • Erbjuder privatlån utan säkerhet upp till 350 000 kronor
  • Tar ingen uppläggningsavgift när de lägger upp ett nytt privatlån
  • Finns idag i åtta länder: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, Österrike och Storbritannien
  • Erbjuder ett kreditkort helt utan årsavgift

Hur ansöker man om ett Ikano Bank lån?

Innan du ansöker om ett Ikano Bank lån så erbjuder Ikano Bank dig möjligheten att testa dina chanser att bli beviljad ett lån först. Detta genom deras låneindikator.

Låneindikatorn hittar du direkt på Ikano Banks hemsida när du klickat dig fram till privatlån. I låneindikatorn fyller du i sådana uppgifter som banken tar hänsyn till när de beslutar om du ska bli beviljad ett lån eller inte.

Låna pengar utan uppläggningsavgift hos Ikano Bank

Exempel på uppgifter du fyller i låneindikatorn är huruvida du har en betalningsanmärkning eller inte, vilken månadsinkomst du har samt vilken boendekostnad du har.

När du fyllt i alla uppgifter i låneindikatorn hos Ikano Bank så behöver du bara klicka på knappen “Beräkna” så räknar funktionen automatiskt ut hur dina chanser till att få ett lån ser ut.

Om du fått ett positivt besked från låneindikatorn är det ofta väldigt sannolikt att du kommer att bli beviljad ett lån. Du kan nu gå vidare till att göra en låneansökan.

När en låneansökan ska göras behöver du fylla i betydligt fler detaljer än vad du gjorde i låneindikatorn. Bland annat behöver Ikano Bank få mer information om din sysselsättning, samt veta vad pengarna ska användas till.

När du fyllt i din låneansökan signerar du den med BankID eller Mobilt BankID. Eftersom Ikano Bank har en automatiserad ansökningsprocess får du besked direkt på skärmen så fort du har signerat din låneansökan.

Såhär ansöker man om lån hos Ikano Bank

Krav för att låna hos Ikano Bank

Det är relativt enkelt att bli beviljad ett lån hos Ikano Bank. Precis som andra banker har Ikano flera krav du måste uppfylla, men så länge du inte har någon betalningsanmärkning är dessa väldigt enkla att uppfylla.

Grundkrav för att låna hos Ikano Bank:

  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Du måste ha en fast inkomst på 125 000 kronor per år eller högre
  • Du får inte ha någon betalningsanmärkning
  • Om du ansöker om ett lån på över 200 000 kronor krävs en medsökande

Vad kostar ett lån hos Ikano Bank?

När du blivit beviljad ett Ikano Bank lån får du en individuell ränta. Denna ränta är någonstans i spannet 4,15-15,94 procent. Det betyder att din ränta kan hamna inom ett brett spann.

Om du hamnar i den nedre delen av spannet är lånet ett av de billigaste privatlånen utan säkerhet som finns på marknaden.

Utöver räntekostnaden tillkommer inte särskilt många avgifter hos Ikano Bank. De tar varken ut någon uppläggningsavgift för lån eller någon avgift för autogiro. Dock tillkommer en aviavgift på 25 kronor i månaden.

Ikano Bank omdöme

Ikano Bank har fått både positiva och negativa recensioner. På TrustPilot har Ikano Bank fått betyget 3,6 av 5. Betyget är baserat på över 100 recensioner från användare. Detta får anses vara ett mycket bra betyg.

61 procent av användarna som recenserat Ikano Bank har delat ut det högsta möjliga betyget, vilket är Utmärkt.

Å andra sidan har 32 procent av användarna gett Ikano Bank betyget Mycket dålig, vilket är det lägsta möjliga betyget.

Bland de användare som gett goda recensioner är många nöjda med Ikano Banks service som upplevs som mycket god. Att lånen betalas ut snabbt är också något som många användare är positiva till.

Bland de som lämnat sämre betyg är många användare missnöjda med Ikano Banks kundtjänst, som upplevs som dålig.

Bland kommentarerna vittnar användare om ärenden som tagit alldeles för lång tid att hantera, samt om att de fått ett otrevligt bemötande när de varit i kontakt med Ikano Banks kundtjänst. 

Ikano Bank utbetalning

När du blivit beviljad ett Ikano Bank lån betalas pengarna normalt ut inom tre bankdagar. Pengarna betalas ut till det bankkonto du uppgett i din ansökan. Notera att bankkontot du anger måste vara ett konto som står i ditt namn.

Ikano Bank kreditbedömning

Något många som söker lån oroar sig över är om banken kommer att ta en kreditupplysning via UC, vilket är något som syns senare och kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Detta motverkar Ikano Bank på ett smart sätt via sin funktion låneindikatorn. I den kan du fylla i uppgifter om dig själv och din ekonomiska situation. Låneindikatorn räknar sedan samman och sammanställer uppgifterna du har skickat in.

Denna process är datorstyrd och automatiserad och går därmed väldigt snabbt. Inom kort får du ett besked. I besked uppskattar låneindikatorn hur stora chanser du har att bli beviljad ett lån.

Det som är bra med låneindikatorn är att du får ett preliminärt besked utan att det tas någon kreditupplysning som skulle kunna påverka din kreditvärdighet negativt.

Ikano Bank kundtjänst

Ikano Bank kundtjänst är en modern kundtjänst som går att få tag i på flera sätt. Något som är oerhört positivt med Ikano Bank kundtjänst är att de erbjuder en live chat-funktion.

Detta är något som många konkurrenter fortfarande saknar och därmed är det ett enormt plus för kunderna hos Ikano Bank. Live chat-funktionen är öppen för kort- och lånkunder.

Ikano Bank kundtjänst går också att nå via telefon. Denna funktion håller öppet måndag till fredag mellan klockan 09 och klockan 17. 

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Nej, den är inte bindande. När du har skickat in din ansökan om ett privatlån och fått den beviljad hos Ikano Bank får du ett erbjudande om att tacka ja direkt genom att signera med BankID eller Mobilt BankID.

Om du vill fundera över erbjudandet kan du logga in igen senare. Erbjudandet finns kvar i 30 dagar.

Ikano Bank erbjuder privatlån upp till 300 000 kronor. Om du vill låna mer än 200 000 kronor krävs dock att du ansöker ihop med en medsökande.

Nej, det kan du inte.

Ja, det är tillåtet att köpa fordon för pengarna.
This site uses cookies to enhance user experience.