Goodcash

Goodcash logga

GoodCash är en modern lånetjänst som erbjuder privatlån upp till 50 000 kronor trots betalningsanmärkningar.

När du ansöker om ett lån hos GoodCash kan du söka med hjälp av BankID och ofta få svar redan samma dag. Du lånar helt utan uppläggningsavgifter eller årsavgifter.

82% Vårt betyg
Goodcash logga

Upplysning

UC

Besök
Räkneexempel: Om du lånar 30.000 kronor med en återbetalningstid om 60 månader och följer avtalad plan kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 29,00 % och den nominella fasta årsräntan till 25,74 %. Månadskostnaden kommer att vara 894 kronor och du kommer totalt att ha betalat 53.640 kronor (d.v.s. 749 kronor x 60 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär att kostnaden för krediten blir 23.640 kronor.

Featured in

Goodcash Fakta

Låna50 000 kr
Ränta25,74 %

GoodCash lån

Goodcash Låneexempel

GoodCash kännetecknas av snabba utbetalningar och möjligheten att få lån även om du har en betalningsanmärkning i din historik.

När du ansöker om ett lån kan du göra det snabbt via internet genom att identifiera dig med BankID eller Mobilt BankID. GoodCash godkänner ofta lånet snabbt och du kan i de allra flesta fallen plocka ut pengarna redan samma dag.

GoodCash lån har relativt hög ränta. Årsräntan ligger ofta omkring 25 procent och den effektiva räntan kan hamna så högt som 29 procent.

Om du tar ett lån på 25000 kronor hos GoodCash så kommer månadskostnaden att vara 894 kronor.

När du tecknat ett lån hos GoodCash behöver du inte betala tillbaka det enligt den plan som angetts när lånet tecknades.

GoodCash erbjuder möjligheten att lösa in lånet tidigare, vilket är ett bra alternativ för den som till exempel får löneförhöjning eller byter jobb och därmed har större möjlighet att betala tillbaka lånet snabbare.

Vilka är GoodCash?

Goodcash Logo

GoodCash är en firma som ägs av det stora finansbolaget Prioritet Finans AB och ingår i Prioritet Group. GoodCash har sina kontor i Göteborg. 

Medan huvudbolaget fokuserar på att köpa upp fakturor så inriktar sig GoodCash på mindre privatlån i spannet 5 000-50 000 kronor. Dessa lån har ofta en avbetalningstid på mellan ett och fem år.

GoodCash skyltar öppet med att de accepterar betalningsanmärkningar. Det i kombination med att lånebeloppet är relativt litet gör att GoodCash i princip skulle kunna klassas som ett något större SMS-lån.

GoodCash gör en individuell bedömning av varje låneansökan och har därför inget inkomstkrav. GoodCash gör dock alltid en obligatorisk kreditprövning via UC.

Hur ansöker man om ett GoodCash lån?

Ansökan av ett Goodcash lån

Ansökningsprocessen hos GoodCash är automatiserad och går enkelt att genomföra via mobilen eller datorn. 

Om du redan vet hur mycket du vill låna tar det bara någon minut att fylla i uppgifterna som behövs och skicka in låneansökan.

GoodCash har ett rykte att vara snabba och lever i de flesta fall upp till det. Vanligtvis blir du beviljad lånet och får pengarna på ditt konto redan samma dag.

Så här ansöker man om ett GoodCash lån:

 • Klicka här för att komma till GoodCash ansökningsformulär
 • Välj önskat lånebelopp
 • Välj önskad återbetalningstid
 • Ange dina personuppgifter (personnummer, e-post och telefonnummer)
 • Välj ett säkert lösenord
 • Läs igenom villkoren och kryssa i att du accepterar dem
 • Vänta in besked på din ansökan

Krav för att låna hos GoodCash

GoodCash har bland de lägsta kraven på marknaden för att få lån. Här är kraven du behöver uppfylla för att få lån hos GoodCash.

 • Du måste vara 20 år eller mer eller fylla 20 under det innevarande kalenderåret
 • Du får inte vara äldre än 62 år
 • Du måste ha ett svenskt personnummer
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige
 • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
 • Du måste ha en inkomst från tjänst eller näringsverksamhet
 • Du får inte vara mitt i en skuldsanering
 • Du får inte vara försatt i konkurs
 • Du får inte stå under förvaltarskap
 • Du får inte ha fler än nio betalningsanmärkningar

Vad kostar ett lån hos GoodCash

Ett GoodCash lån är relativt dyrt jämfört med många andra lån på marknaden, men det har sin förklaring då de tar en stor risk som tillåter lån med betalningsanmärkning.

Lånet har en årsränta på 25.74 procent och den effektiva räntan ligger på 29 procent.

Den längsta återbetalningstiden är åtta år. Skulle du under den tiden betala tillbaka det högsta lånet GoodCash beviljar, det vill säga 50 000 kronor, så skulle din månadskostnad då landa på 1 234 kronor.

Privatlån som GoodCash erbjuder är relativt dyra och det är bra att försöka hålla sig borta från dem såvida läget inte är akut. 

GoodCash är långt ifrån den sämsta långivaren på marknaden då det finns aktörer som har räntor närmare 40 procent, men de är inte heller billiga.

Om du väljer att förlänga dina lån hos GoodCash blir den totala kostnaden för lånet till slut en mycket hög sådan. Därför bör du söka efter en annan aktör om du planerar att ta ett lån som du inte kan betala tillbaka snabbt.

GoodCash utöka lån

Befintliga kunder som har blivit beviljade ett lån hos GoodCash kan när som helst ansöka om att utöka lånet.

Lånet kan utökas upp till och med det högsta lånebeloppet som är på 50 000 kronor.

Den kund som ansöker om att få sitt lån utökat måste ha betalat fyra månadsbetalningar i följd räknat från den dag då låneavtalet skrevs under.

Ansökan om utökat lån fylls i på GoodCash hemsida och handläggningstiden är snabb. Om du signerar din ansökan med Mobilt BankID betalar GoodCash ofta ut tilläggsbeloppet redan nästa dag.

När du ansöker om utökat lån hos GoodCash så måste du börja med att ange det totala lånebeloppet du vill ansöka om. Lånet måste utökas med minst 5 000 kronor. Så om du till exempel redan lånat 20 000 kronor måste den totala summan uppgå i minst 25 000 kronor.

Du fyller alltså i 25 000 kronor, vilket blir det totala lånebeloppet. 

Om du inte vet hur stort ditt lån redan är går det bra att få reda på det genom att kontakta GoodCash kundtjänst via mejl eller telefon.

GoodCash omdöme

GoodCash är en relativt ny långivare i Sverige som främst utmärker sig genom att även den som har betalningsanmärkningar kan bli beviljad ett lån.

Trustpilot har GoodCash fått 3,2 i betyg vilket anses vara medelbra. De har dock bara fått ett omdöme, vilket var ett negativt sådant.

Bland missnöjda kunder är det vanligt att de saknar funktionen “Min sida” hos GoodCash. Avsaknaden av denna funktion gör att det är svårare för låntagaren att få överblick över sitt lån och se hur mycket som återstår att betala av.

Om du har betalningsanmärkningar och behöver pengar akut är GoodCash i vissa fall det enda alternativet som finns att tillgå.

Men då GoodCash har höga räntor och en svårnavigerad sida gör den som har flera alternativ bäst i att inte låna pengar från GoodCash.

GoodCash utbetalning

Om du signerar din ansökan hos GoodCash med Mobilt BankID så slipper du signera och skicka in ett skriftligt avtal. 

Detta går betydligt snabbare och gör att du kan få pengarna utbetalda från GoodCash inom loppet av några dagar.

Ofta betalar GoodCash ut pengarna så snart ditt konto har blivit godkänt för autogiro hos Bankgirocentralen. Detta tar ofta omkring två till tre bankdagar.

Om du ansökt om GoodCash lån utan att signera med BankID så skickas låneavtal och autogiromedvigande hem till din brevlåda.

När du skrivit under båda papprena och skickat tillbaka måste GoodCash först koppla autogiro till ditt konto. När det är gjort kan pengarna betalas ut.

GoodCash lån avbetalning

Om du blivit beviljad lån hos GoodCash så betalas det tillbaka via autogiro. Betalningen sker på förfallodagen, som inträffar den 27:e varje månad.

GoodCash erbjuder låntagare att slutbetala sina lån när som helst utan extra avgifter. 

På sin hemsida listar GoodCash ett bankgiro-nummer (357-5206) dit låntagare när som helst kan göra extra inbetalningar.

Detta är bra för dig som vill betala av ditt lån snabbare för att undvika onödiga och dyra räntekostnader.

Viktigt att komma ihåg är att en extra amortering inte sänker månadskostnaden. Däremot förkortar den avbetalningstiden.

Kundtjänst hos GoodCash

GoodCash erbjuder kundtjänst via e-post och telefon. Informationen om GoodCash kundtjänst är knapphändig på deras egen hemsida där det bland annat saknas öppettider.

Tyvärr erbjuder GoodCash inte heller någon livechat-funktion, vilket annars fler och fler långivare på marknaden har börjat erbjuda.

GoodCash har en stor FAQ-sektion där väldigt många vanliga frågor listas. Tyvärr lever den inte upp till namnet eftersom i princip varenda fråga är länkad till sidans låneformulär.

Detta gör att det är svårt för nya kunder att ta reda på vad som gäller när de funderar på att söka lån hos GoodCash.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

GoodCash erbjuder snabba lån upp till 50 000 kronor trots betalningsanmärkningar. Ofta kan du få svar på din ansökan redan samma dag.

Det är lätt att få snabba lån eftersom GoodCash erbjuder lån trots betalningsanmärkningar och ofta beviljar ansökan redan samma dag. En annan fördel är att du kan betala av ett lån hos GoodCash snabbare om du vill.

Räntan är oerhört hög vilket gör att totalsumman som kunden behöver betala tillbaka på ett lån blir väldigt hög. Andra nackdelar är att de inte erbjuder någon livechat-funktion, samt att de saknar funktionen Min Sida.

Det beror på. I de flesta fallen är svaret nej, eftersom många låntagare kan få bättre räntor och villkor från andra långivare. GoodCash kan dock vara väldigt bra för den som har betalningsanmärkningar, saknar andra alternativ och är i ett akut behov av pengar.
This site uses cookies to enhance user experience.