GF Money

GfMoney logga

GF Money är en långivare som erbjuder flexibel kontokredit upp till 30 000 kronor.

När du lånar pengar hos GF Money behöver man bara betala tillbaka de pengar man använt sig av. Kunden har alltid tillgång till sitt kreditutrymme och GF Money använder sig inte heller av UC för att granska låntagaren.

65% Vårt betyg
GfMoney logga

Upplysning

Creditsafe

Besök
högkostnadskredit-varning

Det här är en högkostnadskredit, om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Featured in

GF Money Fakta

Låna30 000 kr
Ränta39,48 %

GF Money Bank

GF Money Bank är en bank som erbjuder snabblån i form av kontokredit. En kontokredit fungerar precis som ett kreditkort, fast på nätet. Med det erbjudande som GF Money Bank lägger fram kan du ansöka om kontokredit utan pantsättning eller någon annan form av säkerhet. 

GF Money Bank erbjuder ett kreditutrymme på upp till 30 000 kronor där du fritt kan ta ut hur mycket pengar du vill, inom den angivna kreditlimiten. När man tar ett lån i form av en kontokredit hos GF Money Bank betalar man bara ränta för det belopp man faktiskt har använt.

Ett lån hos GF Money Bank är helt fritt från dolda avgifter, vilket såklart är en stor trygghet för låntagaren. GF Money Bank har dessutom direktutbetalning till flera stora banker som exempelvis Danske Bank, Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB.

GF Money lån

När du vill ansöka om ett GF Money lån är processen väldigt enkel och den kan göras helt och hållet digitalt. Det första steget är att surfa in på GF Moneys hemsida och klicka dig fram till där man ansöker om ett GF Money lån.

Det första du behöver göra när du ansöker om ett GF Money lån är att välja hur stor summa du vill låna. Den minsta summan som går att önska är 1000 kronor och den högsta är 30 000 kronor.

När du har bestämt dig för att gå vidare med ett GF Money lån är det första du gör att välja hur stor summa du vill låna, därefter är det dags att fylla i låneansökan. 

För att sätta igång behöver du verifiera dig med Mobilt BankID. Att ansöka om ett GF Money lån tar som mest några minuter att fylla i och du kan göra det på valfri enhet såsom från telefonen, från surfplattan eller via datorn.

När man ansöker om ett GF Money lån är processen automatiserad och det går därmed väldigt ofta snabbt att få svar. Vid ett positivt lånebesked får du i de allra flesta fall pengarna på ditt konto direkt.

GF Money omdöme

GF Money får i överlag ett relativt bra betyg av kunderna när man söker recensioner på internet.

Det finns många positiva saker att läsa från recensenter där mycket handlar om snabbheten av att ansöka om lån och snabbheten att få lånet utbetalt.

Något som de flesta dessutom är överens om är att GF Money inte tar någon kreditupplysning via UC på den som ansöker om ett GF Money lån. Detta innebär att en ansökan om ett lån hos GF Money inte påverkar kreditvärdigheten hos den som ansöker.

Vilka är GF Money?

GF Money är en långivare som ingår i GF Money-koncernen som har sitt säte i Finland. Vid sidan av GF Money ingår också långivare som Lainasto i Finland, Nordcredit i Danmark, Dinevo i Spanien och GF Money Business som erbjuder företagslån.

GF Money har funnits på den svenska marknaden sedan 2017. De är en digital långivare som fokuserar på att erbjuda privatpersoner konsumentkredit där man får ut pengarna snabbt.

Kort om GF Money:

  • Grundades i Finland och ingår i GF Money-koncernen
  • Har sitt svenska huvudkontor i Uppsala
  • Erbjuder privatpersoner kontokredit på upp till 30 000 kronor.
  • Fokuserar på att erbjuda flexibla låneprodukter

Hur ansöker man om ett GF Money lån?

Det enklaste sättet för en privatperson att ansöka om ett GF Money lån är att göra det direkt via GF Money Banks hemsida. Där klickar du dig enkelt fram till sidan där man ansöker om lån och väljer hur mycket pengar du vill ansöka om att låna.

När du valt vilken summa du vill låna trycker du på knappen “Ansök”. Dock får man som mest ansöka om att låna 30 000 kronor, det går ej att ansöka om mer än så. För att kunna fylla i dina uppgifter behöver du logga in och verifiera din identitet med en säker metod.

En vanlig metod att använda för detta är BankID eller Mobilt BankID. Sedan kan du fylla i uppgifter om dig som person samt viktig information som GF Money behöver ha, till exempel om du är folkbokförd i Sverige och vilken inkomst du har.

När man ansöker om ett GF Money lån är processen för ansökan automatiserad. Detta innebär att du inom loppet av ett par minuter kan få besked om ditt lån blivit beviljat eller inte. I de fallen då lånet blir beviljat betalas pengarna oftast ut till ditt konto per omgående.

Krav för att låna hos GF Money

För att bli beviljad ett lån hos GF Money måste du som ansöker klara av vissa krav som GF Money Bank har. Ett av dessa krav är att man måste vara minst 18 år gammal. Man får heller inte vara äldre än 72 år gammal.

Ett annat krav är att man måste vara folkbokförd i Sverige. Man måste dessutom ha varit folkbokförd i Sverige de senaste fem åren och ha ett personligt svenskt bankkonto.

GF Money kräver också att den som söker om ett lån hos dem ska ha en fast inkomst varje månad för att kunna bli beviljad ett lån. Detta är ett krav även fast de månatliga inbetalningarna för GF Moneys kreditkonto är låga.

Den som vill bli beviljad ett lån hos GF Money får heller inte ha några betalningsanmärkningar eller några aktiva ärenden hos Kronofogden.

Vad kostar ett lån hos GF Money?

Ett lån hos GF Money är väldigt dyrt eftersom att ett sådant lån är en högkostnadskredit. Räntan för ett lån hos GF Money ligger på 39,8 procent vilket är bland de högsta tillåtna räntorna som en långivare får ha enligt gällande regelverk.

Med ett lån hos GF Money tillkommer också så kallade dolda avgifter. Bland annat har lånet en uppläggningsavgift på 280 kronor. Dessutom tillkommer 45 kronor i månads- och aviavgift varje månad och slutligen 95 kronor i uttagsavgift.
Detta gör att den effektiva räntan i de flesta fall blir högre än 39,8 procent när man tar ett lån hos GF Money.

GF Money utbetalning

GF Money är en långivare som erbjuder mycket snabba utbetalningar, vilket är något som många låntagare uppskattar.

Så fort ansökan har blivit godkänd har den som blivit beviljad ett lån möjlighet att få in pengarna direkt på sitt konto. Detta tar oftast bara några få minuter.

Något som påverkar hur lång tid det tar är vilken bank som låntagaren har. Till storbanker som Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, SEB och Swedbank erbjuder GF Money direktutbetalning dygnet runt, alla dagar på året oavsett om det är röda dagar eller helg.

Om den som ansöker om ett lån har en annan bank än någon av dessa fem kan det ta lite längre tid, men exakt hur lång tid det tar beror helt på vilken bank låntagaren har.

GF Money är en flexibel och modern tjänst

Som långivare så är GF Money en flexibel och modern tjänst som använder sig av den senaste tekniken för att underlätta för sina kunder. Processen för att ansöka om ett lån hos GF Money är helt och hållet automatiserad och görs digitalt, vilket gör att kunderna slipper bege sig fysiskt till ett bankkontor och ha stela möten med bankpersonalen.

GF Money värnar också om kundernas integritet och deras rätt att vara så anonyma som möjligt. Därför skickar GF Money sina kopior på kreditupplysningar till Kivra och låntagarens bank kan därmed inte se kreditupplysningen. Kunderna har också möjligheten att få alla aviseringar skickade direkt till sin e-postadress.

Kundtjänst hos GF Money

GF Money tillhandahåller kundservice via flera olika kanaler. Det enklaste sättet att komma i kontakt med kundtjänst hos GF Money är att öppna chatt-funktionen på GF Moneys hemsida och ställa de frågor man har direkt i chatt-rutan.

Kundtjänsten hos GF Money är öppen varje helgfri vardag från klockan 8 på morgonen till klockan 18 på eftermiddagen. De har dessutom även öppet under helgen. Både på lördagar och söndagar är kundtjänsten öppen mellan klockan 10 och klockan 14.
Kundtjänsten hos GF Money går också att nå via e-post till adressen [email protected] samt via telefon på nummer 08-50 23 70 00.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Alla privatpersoner som har fyllt 18 år och inte är äldre än 72 år gamla kan ansöka om ett lån hos GF Money.

Du kan låna upp till 30 000 kronor.
This site uses cookies to enhance user experience.