Ferratum

Ferratum logga

Ferratum erbjuder kontokredit upp till 45 000 kr utan UC.

De erbjuder även privatlån (med UC) på upp till 300 000 kronor, ett lån som främst riktar sig mot kunder med en god kreditvärdighet och inkomst.

Här tar vi reda på hur man gör för att ansöka om lån hos Ferratum, vad det kostar och vilka krav som ställs på låntagaren.

55% Vårt betyg
Ferratum logga

Upplysning

Creditsafe & UC

Besök
högkostnadskredit-varning

Det här är en högkostnadskredit, om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Räntan är individuell f n 5,25% - 17,55% och villkoren bestäms efter kreditprövning. Vid ett lån på 150 000 kr upplagt på fem år (60 månader) med exempelräntan 6,75% (effektiv ränta på 6,96%), blir det totala beloppet att betala 170 874,00 kr vilket motsvarar 2 847,90 kr/mån.

Featured in

Ferratum Fakta

Låna300 000 kr
Ränta39,6 %

Hur lånar man pengar hos Ferratum?

Ferratum erbjuder privatlån mellan 46 000 – 300 000 kr med en återbetalningstid på 1 – 12 år. Räntan är individuell och ligger i spannet 5, 25 % – 17, 55 %.

För att ansöka om ett privatlån hos Ferratum klickar du dig vidare till ansökningsformuläret och väljer ditt önskade lånebelopp och lånetid.

Därefter går du igenom ansökningsprocessen och fyller i alla uppgifter som efterfrågas. Vi kommer gå igenom ansökningsprocessen steg för steg längre ned i recensionen.

Ferratum erbjuder även en kontokredit, när du ansöker om kontokrediten kan du bli beviljad en kreditgräns på maximalt 45 000 kr som bedöms på din kreditvärdighet.

Därefter kan du sedan välja när och hur mycket du vill ta ut, utbetalningar når ditt bankkonto direkt om du har någon av de svenska storbankerna.

Ferratum är en långivare som samarbetar med flera av de största låneförmedlarna, som Lendo, Advisa och Sambla.

Därför kan det vara en bra idé att ansöka om ett privatlån via en låneförmedlare istället för direkt hos en enskild långivare, eftersom det då endast tas en kreditupplysning på dig.

Vad är Ferratum?

Ferratum logga

Ferratum är en del av Ferratum Group, de har erbjudit lån och krediter till svenskar sedan 2005 och finns idag i 23 länder.

Utbudet hos Ferratum har under åren varierat, där både mikrolån, kontokredit och privatlån varit en del av produkterna som erbjuds.

Idag är det möjligt att ansöka om deras flexibla kontokredit på upp till 45 000 kronor eller ett privatlån utan säkerhet, där du kan låna upp till 300 000 kronor.

Ansök om privatlån hos Ferratum

Ferratums ansökningsprocess är både snabb och enkel, där hela processen sker digitalt.

Se till att du uppfyller grundkraven innan du ansöker, eftersom det är onödigt att det tas en UC-upplysning om du inte kan få lån. Du kan läsa mer om kraven längre ned.

Fyll i uppgifter för att ansöka om lån

Steg 1 – påbörja ansökan

Här kan du klicka dig vidare till Ferratums ansökningsformulär, börja med att välja ditt önskade lånebelopp och återbetalningstid.

Du kan ansöka om 46 000 – 300 000 kr med en återbetalningstid på 1 – 12 år.

Steg 2 – ange dina personuppgifter

I nästa steg fyller du i personuppgifter som ditt namn, personnummer, mobilnummer, e-post och godkänner att en kreditupplysning tas på dig via UC.

Steg 3 – identifiera dig

När du har fyllt i dina personuppgifter är nästa steg att verifiera dig via Instantor med BankID. Tjänsten används för att verifiera din inkomst och de får även tillgång till dina banktransaktioner.

Steg 4 – fyll i resterande uppgifter

Fyll i uppgifter om din inkomst, dina utgifter, civilstånd och om du har några andra lån.

Svara på samtliga fält som efterfrågas för att gå vidare med din ansökan.

Steg 5 – justera ditt lån

I det sista steget får du ett preliminärt besked på din ansökan. Här kan du bli erbjuden ett lägre belopp än det du ansökt om beroende på din kreditvärdighet och annan information.

Bekräfta sedan din låneansökan och vänta på den manuella granskningen som görs, därefter får du besked och pengarna betalas ut direkt om du blir beviljad.

Vilka typer av lån erbjuder Ferratum?

Hos Ferratum kan du ansöka om en kontokredit eller ett privatlån.

Du kan ansöka om privatlån med en lånesumma mellan 46 000 kr – 300 000 kr, återbetalningstiden går att välja på 2 – 12 år.

Privatlånet gäller utan uppläggningsavgift och andra dolda kostnader, du betalar på ditt lån en ränta som kan ligga mellan 5,25 % – 17,55%.

De lånevillkor du erbjuds baseras på den kreditprövning som görs på dig, där en hög kreditvärdighet ger dig lägre ränta och vice versa.

Ett lån hos Ferratum gäller utan säkerhet vilket innebär att du kan låna till vad du vill, exempelvis till en bil, renoveringar eller för att betala av befintliga lån och krediter.

Du kan ansöka om en kontokredit hos Ferratum upp till maximalt 45 000 kronor som gäller utan uppläggningsavgift och uttagsavgift.

När du ansöker om en kontokredit och blir beviljad kommer du få en maximal kreditgräns som högst kan vara 45 000 kronor, men den kan även vara lägre.

Din kreditvärdighet avgör vilken kreditgräns du får, därefter kan du göra kostnadsfria uttag som når ditt bankkonto direkt om du har någon av de svenska storbankerna.

Kontokrediten betalas av med ett minsta belopp varje månad, om du exempelvis har tagit ut 10 000 kronor måste du betala av minst 413 kronor varje månad.

Om du tar ut 20 000 kronor måste du betala av minst 826 kronor per månad.

Du kan enkelt se information om din kredit på “mina sidor” där du kan hitta historik om dina uttag, fakturor och även möjlighet att utöka din kreditgräns om systemet tillåter dig.

Krav på att få lån hos Ferratum

När du ansöker om ett privatlån hos Ferratum sker en bedömning av din betalningsförmåga och kreditvärdighet genom ett helt automatiserat system.

Det tas en kreditupplysning via UC och du får besked på din ansökan direkt på skärmen.

För att kunna bli beviljad ett privatlån hos Ferratum finns det grundkrav som du måste uppfylla, dessa är följande:

 • Du har fyllt 22 år
 • Du är bosatt i Sverige
 • Du har en e-postadress och ett mobilnummer
 • Du har inga betalningsanmärkningar
 • Du har ingen pågående skuld hos ett inkassobolag

Kraven för att kunna låna i form av en kontokredit är följande:

 • Du måste vara folkbokförd i Sverige
 • Du har en deklarerad inkomst från föregående år på minst 24 000 kronor 
 • Du har inget skuldsaldo hos Kronofogden de senaste tre åren
 • Du är minst 22 år gammal
 • Du har inte fler än 6 betalningsanmärkningar (de måste även vara över 6 mån gamla)

Kreditupplysning hos Ferratum

När du ansöker om ett privatlån hos Ferratum tas en kreditupplysning på dig via UC. Detta gäller dock endast privatlån, vid ansökan om kontokredit tas en mikroupplysning via Creditsafe.

Vid en ansökan om privatlån tar Ferratum hänsyn till flera olika faktorer när du bedömer om din låneansökan ska beviljas eller inte.

De tittar på:

 • Transaktioner från din bank (via Instantor)
 • Informationen du har angett i din låneansökan
 • Riskprognos från UC samt annan information
 • Om du har haft lån hos Ferratum tidigare och hur du har skött dina betalningar

När du ansöker om en kontokredit är processen helt automatiserad vilket innebär att du direkt kan bli beviljad eller nekad.

I vissa fall kan du behöva skicka in kompletteringar i form av lönespecifikationer eller anställningsavtal för att styrka din inkomst.

Det är alltså möjligt att få kontokrediten utbetald inom ett par minuter, till skillnad från privatlånet som granskas manuellt vilket gör att det kan ta lite längre tid.

Utbetalning hos Ferratum

Oavsett om du har ansökt om kontokrediten eller ett privatlån så betalas pengarna ut och når ditt bankkonto direkt efter din ansökan blivit beviljad.

Detta gäller om du har någon av de stora svenska bankerna, som SEB, Swedbank, Nordea eller Handelsbanken.

Om du har en annan bank kan du fortfarande få pengarna samma dag, om lånet betalats ut innan klockan 09:00 samma dag.

I övriga fall når pengarna ditt bankkonto nästkommande helgfri dag.

För- och nackdelar med Ferratum

Ferratum har funnits på marknaden länge och har ganska låga krav på att bli beviljad en kontokredit.

Privatlånet har högre krav men trots detta högre ränta än många andra långivare kan erbjuda.

Om du behöver pengar snabbt och har någon av de stora svenska bankerna kan Ferratum vara ett bra alternativ.

Tänk dock på att lånet kan bli dyrt om du betalar av det under lång tid, eftersom räntan är hög, vilket främst gäller för kontokrediten.

Fördelar:

 • Direktutbetalning till svenska storbanker
 • Enkel ansökningsprocess
 • Accepterar betalningsanmärkningar (för kontokrediten)
 • Tar inte ut någon uppläggningsavgift
 • Tar inte UC när du ansöker om kontokredit (tar istället Creditsafe)
 • Väletablerad aktör som funnits länge på marknaden

Nackdelar:

 • Åldersgräns 22 år
 • Ingen telefonsupport
 • Dyr kontokredit
 • Lågt omdöme på Trustpilot

Hur betalar man sitt lån hos Ferratum?

Hos Ferratum betalar du enkelt av ditt lån genom ditt lånekonto (mina sidor) på Ferratums hemsida.

Du klickar på fliken inbetalning och väljer om du vill betala in det lägsta möjliga beloppet, eller om du vill amortera extra och betala av ditt lån snabbare.

Tjänsten som används för inbetalning heter Trustly, genom att verifiera dig med BankID kan du via tjänsten betala in pengar direkt från ditt bankkonto.

Det kan också gå bra att betala in via bankgiro och OCR-nummer, men då måste du kontakta livechatten för att få reda på dessa uppgifter.

Kundtjänst

Ferratum erbjuder kundtjänst genom deras hjälpcenter där du kan läsa vanliga frågor och svar eller kontakta livechatten.

De erbjuder tyvärr ingen telefonsupport vilket är negativt, då de allra flesta långivare i Sverige erbjuder kundtjänst via telefon.

De är dock snabba på att svara i livechatten vilket ändå gör att det är enkelt att komma i kontakt med en riktig support-agent som kan svara på dina frågor.

Ferratum – bra eller dåligt

På det stora hela är Ferratum en väletablerad och stor aktör i Sverige som gör det enkelt att ansöka om lån där du får pengarna utbetalda väldigt snabbt om du har en svensk storbank.

De har även ganska låga krav när det gäller kontokrediten där upp till 6 betalningsanmärkningar accepteras, om din ekonomiska situation i övrigt ser bra ut.

Tyvärr har det ett mycket lågt betyg på Trustpilot där kunder upplever att de kan vara svåra att få kontakt med och att lånekostnaderna är dyra på grund av hög ränta.

När vi jämför Ferratum med andra svenska långivare så ligger det ganska högt i räntesatserna där kontokrediten klassas som en högkostnadskredit.

Därför kan det vara en bättre idé att ansöka om ett privatlån via en låneförmedlare för att hitta ett lån med bättre lånevillkor och lägre ränta.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Nej, det går endast att ha ett lån hos Ferratum. Om du har deras kontokredit och hellre vill ha deras privatlån kan du kontakta deras kundtjänst för att se om det går att lösa.

När det gäller kontokrediten tas det endast en mikroupplysning via Creditsafe som inte påverkar din kreditvärdighet hos UC.

När du ansöker om ett privatlån (blancolån) tas det dock en kreditupplysning via UC. Därför kan det vara en bra idé att ansöka om ett privatlån hos en låneförmedlare istället.

Ferratum samarbetar nämligen med de flesta låneförmedlare vilket gör att din ansökan når via en låneförmedlare både Ferratum och många andra banker och långivare.

Ferratum tar olika kreditupplysningar beroende på vilken låneprodukt du ansöker om.

Ja, det går alltid bra att betala in extra på ditt lån när du loggar in på “mina sidor”, det kostar ingenting extra.
This site uses cookies to enhance user experience.