Fairlo

Fairlo logga

Fairlo är en kreditgivare som låter dig låna upp till 100 000 kr. Med en kontokredit hos Fairlo betalar du endast ränta för de pengar du plockar ut. 

Fairlo är relativt nya på marknaden men har snabbt blivit populära på grund av deras helautomatiserade system, där utbetalningar når ditt konto inom några minuter.

95% Vårt betyg
Fairlo logga

Upplysning

Bisnode

Besök
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr till 16,67% bunden ränta med en återbetalningstid på 36 månader, med 36 avbetalningar om 355 kr ger en effektiv ränta på totalt 18,00%. Hos Fairlo tillkommer aldrig avgifter för tjänsten. Totalt att återbetala blir 12 780 kr.

Featured in

Fairlo Fakta

Låna100 000 kr
Ränta12 - 19 %
BetalningsanmärkningJa (äldre än 6 månader)
DirektubetalningAlla storbanker

Vad är Fairlo?

Fairlo logo

Fairlo grundades 2016 och har kontor i Stockholm, de står under tillsyn av Finansinspektionen och driver även en egen inkassoverksamhet.

Hos Fairlo kan privatpersoner ansöka om en kontokredit på upp till 100 000 kronor, de har även lanserat Fairlo lösa som låter dig ansöka om att lösa andra krediter, det berättar vi mer om senare.

Som långivare erbjuder Fairlo en transparent prisbild och krediter utan dolda avgifter, med ett automatiserat system som är mycket lätt att använda för att göra uttag, betalningar och hantera sitt konto.

Hur tar man ett Fairlo lån?

Fairlo ansökning

Du ansöker om ett Fairlo lån direkt på deras hemsida, här nedan kan du se en steg-för-steg guide:

 1. Klicka dig vidare till Fairlo ansökningsformulär .
 2. Klicka på Ansök högst upp på höger sida.
 3. Välj önskat kreditutrymme, du kan välja 2000, 5000,10 000, 20 000, 30 000, 50 000 eller 100 000 kr (räntan minskar desto högre kreditutrymme du väljer)
 4. Fyll i e-post, mobilnummer och personnummer.
 5. Fyll i din inkomst efter skatt, boendekostnad, kostnader för andra lån, om du har barn och antal vuxna i hushållet.
 6. Skicka nu in din ansökan och bekräfta med BankID.
 7. Nu görs en kreditupplysning på dig via Bisnode
 8. Du får nu besked om du blir beviljad och vilket kreditutrymme du fått (detta bedöms individuellt)
 9. Du kan nu göra direkta utbetalningar genom att logga in på “Mina sidor”

Fairlo omdöme

Fairlo har 4,9 av 5 i betyg hos Trustpilot, vilket sannolikt är det bästa omdömet i branschen bland banker och långivare.

Betyget baseras på över 3000 recensioner av privatpersoner som har använt Fairlo kontokredit och lämnat ett omdöme.

De flesta kunder verkar främst vara nöjda med enkelheten av att ansöka om ett Fairlo lån, att tjänsten är flexibel och att utbetalningar når bankkontot ögonblickligen.

Med Fairlo är allt väldigt klart och tydligt, där du vet exakt vad lånet kostar och enkelt kan logga in på “Mina sidor” för att hantera din kredit och eventuellt göra extra inbetalningar.

Fairlo kredit

När du lånar pengar hos Fairlo fungerar lånet som en kontokredit.

Om din låneansökan blir beviljad kommer du tilldelas ett kreditutrymme som baseras på din återbetalningsförmåga.

Du kan därefter begära uttag från “Mina sidor” där du själv väljer vilket belopp du vill plocka ut.

En Fairlo kredit skiljer sig från ett vanligt snabblån eller privatlån på det sättet att du kan plocka ut pengar igen eftersom att du betalar av krediten.

Du kan efter din inbetalning till Fairlo se på “Mina sidor” hur stort kreditutrymme du har tillgängligt och därefter begära uttag om så önskas.

Fairlo utbetalning

Både in- och utbetalningar till och från Fairlo sker i realtid.

När du begär ett uttag eller vill göra en extra-inbetalning sker detta via Trustly, det betyder att uttaget eller insättningen sker omgående oavsett vilken tid på dygnet du utför betalningen.

En Fairlo utbetalning når alltså ditt bankkonto inom någon minut, vilket gäller om du har någon av storbankerna eller Danske bank.

För andra banker kommer pengarna fram senast nästkommande bankdag.

Krav för att få låna

För att kunna bli beviljad en Fairlo kredit måste du uppfylla några krav och villkor, dessa är följande:

 • Du har ett svenskt personnummer och en svensk folkbokföringsadress
 • Du har Mobilt BankID
 • Din årsinkomst är minst 120 000 kr per år
 • Du har ett svenskt bankkontonummer
 • Du har inget aktivt skuldsaldo hos kronofogden eller några utmätningsförsök senaste tre åren
 • Du har ingen pågående skuldsanering

Du kan ansöka om ett Fairlo lån trots betalningsanmärkningar, de bör dock vara äldre än 6 månader.

Även du som är student, sjukskriven eller saknar en fast anställning kan ansöka om en Fairlo kredit.

Varje ansökan behandlas av systemet på helheten av kundens ekonomiska situation, där återbetalningsförmågan är främst avgörande för om en Fairlo kredit ska beviljas eller inte.

Vad kostar Fairlo kredit?

Fairlo kreditutrymme

En Fairlo kredit har inga dolda kostnader, du betalar endast ränta på krediten som bestäms baserat på vilket kreditutrymme du har beviljats.

Du betalar inte heller någonting för outnyttjad kredit, utan endast för de pengar du faktiskt plockar ut.

 • För kreditutrymme på 2000 kr och 5000 kr är räntan 19 % / år
 • För kreditutrymme på 10 000 kr är räntan 18 % / år 
 • För kreditutrymme på 20 000 kr är räntan 17 % / år
 • För kreditutrymme på 30 000 kr är räntan 16 % / år
 • För kreditutrymme på 50 000 kr är räntan 14 % / år
 • För kreditutrymme på 100 000 kr är räntan 12 % / år

Om du exempelvis nyttjar 2000 kr i kredit så betalar du 128 kr per månad, om du nyttjar 10 000 kr betalar du 358 kr per månad eller 1014 kr om du nyttjar 50 000 kr.

En fullt utnyttjad kredit på 10 000 kr som betalas av med 358 kr per månad i 36 månader kostar totalt 2 888 kr ( du betalar totalt tillbaka 12 888 kr).

Fördelar med Fairlo 

Fairlo har ett högt kundomdöme och erbjuder en schysst kredit med en transparent prisbild, här kan du se några fördelar med Fairlo:

 • Använder Bisnode som upplysningsföretag (det tas ingen UC)
 • Fairlo utbetalning sker direkt
 • Fairlo lån har låg ränta jämfört med andra snabblån
 • Fairlo lån är mycket flexibelt där du kan sköta allt via “Mina sidor”
 • Fairlo lån går att få även om du saknar en fast anställning (om du uppfyller krav på årsinkomst)
 • Du har möjlighet att höja din Fairlo kredit genom deras “levla-system”

Nackdelar med Fairlo

Även om Fairlo erbjuder bättre lånevillkor och lägre ränta än många andra långivare så kan det fortfarande klassas som ett snabblån.

Var noga med att se till att du klarar av månadsbetalningarna innan du tar ett snabblån, här är några nackdelar med Fairlo:

 • Hög åldersgräns på 20 år för att kunna få ett Fairlo lån
 • Höga krav på årsinkomst jämfört med många andra långivare (120 000 kr)
 • Kan vara lite knepiga om du begär betalningsuppgifter för att samla ett Fairlo lån hos en annan bank eller långivare

Fairlo höja lån

När du har tagit ett Fairlo lån och genomfört tre månadsbetalningar via autogiro har du möjlighet att utöka ditt låneutrymme i efterhand.

Fairlo kallar tjänsten att “levla”, vilket betyder att du kan gå upp en nivå om du uppfyller deras kriterier och inte har dragit på dig någon betalningsanmärkning.

Du kan levla upp en nivå efter du har tre lyckade autogirodragningar, om du har sex lyckade autogirodragningar kan du alltså levla upp två nivåer om du inte tidigare har levlat.

För att kunna levla en nivå behöver du dessutom ha en positiv “kvar-att-leva-på-kalkyl” som innebär att det finns utrymme i din ekonomi att klara av månadsbetalningarna till Fairlo.

Fairlo ställer även krav på att du under de senaste tre månaderna inte har fler än fyra kreditupplysningar via Bisnode på lån upp till 10 000 kr, och max en förfrågning från 20 000 kr och uppåt.

Nivåerna för att levla är samma som kredit-nivåerna du ansökte om när du blev kund hos Fairlo, alltså 2000, 5000, 10 000, 20 000, 50 000 och 100 000 kr.

För att kunna gå upp från 50 000 kr i kredit till 100 000 kr får du endast ha maximalt en Bisnode förfrågning till andra långivare de senaste tre månaderna.

Fairlo lösa 

Fairlo lösa är en ny tjänst som låter kunder ansöka om att lösa befintliga lån och krediter hos utvalda långivare, som exempelvis Klarna.

I skrivande stund är tjänsten i en uppstartsfas vilket innebär att den endast erbjuds till utvalda kunder som har varit kund hos Fairlo en viss tid och skött sina månadsbetalningar.

Fairlo lösa låter dig med några enkla klick ansöka om att lösa dina tidigare skulder hos en viss långivare, där allt sköts automatiskt.

Om du exempelvis har ett delbetalningskonto hos Klarna kan du ansöka om att flytta hela skulden till Fairlo, där du erbjuds en lägre ränta.

Vi förväntar oss att tjänsten kommer bli tillgänglig för samtliga kunder inom kort, och kommer då berätta mer om denna tjänst.

Fairlo kundtjänst

Fairlo erbjuder kundtjänst via mail, telefon eller livechatt.

Du kan dock hantera de flesta ärenden via “Mina sidor”, som att göra uttag och insättningar, ändra ditt månadsbelopp eller avsluta din kredit.

För att komma i kontakt med Fairlo över telefon kan du via deras hemsida boka en telefontid där Fairlo ringer upp dig, under vardagar mellan 09:00 – 17:00.

Men den snabbaste kontakten får du genom att klicka på livechat-rutan längst ner till vänster på Fairlo’s hemsida.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Fairlo erbjuder en kontokredit med en tydlig och klar prisbild där kunden kan lita på att det inte tillkommer några dolda kostnader.

Fairlo är en bra långivare i det avseende att kunden vet vad den får och vad den måste betala varje månad, dessutom är tjänsten mycket flexibel och enkel att använda.

Men det är fortfarande ett snabblån med en ränta som alltid överstiger 12 %, vilket innebär att lånet kommer kosta en del pengar, beroende på hur snabbt du betalar av krediten.

Skillnaden på ett “vanligt” snabblån och en kontokredit hos Fairlo är att ett snabblån oftast betalas av med hela beloppet inom 30 dagar, i vissa fall erbjuds en längre löptid.

Med en Fairlo kredit blir du beviljad ett kreditutrymme där du själv väljer hur mycket du vill plocka ut till ditt bankkonto.

Om du har utnyttjat hela ditt kreditutrymme kan du fortsätta begära uttag eftersom att du betalar av krediten.

Ett Fairlo lån har en fast ränta beroende på vilket kreditutrymme du beviljas, räntan ligger i spannet 12 - 19 %, där du får en lägre ränta desto högre kreditutrymme du beviljas.

Om du beviljas en Fairlo kredit på 2000 kr har du högsta räntan på 19 %, om du beviljas 50 000 kr har du 14 % i ränta, och den lägsta räntan på 12 % får du vid en kredit om 100 000 kr.

This site uses cookies to enhance user experience.