DayPay

Daypay logga

DayPay är en långivare som erbjuder snabblån på upp till 20 000 kronor.

DayPay har som löfte att pengarna alltid betalas ut samma dag som ett lån blir beviljat. DayPay tar ingen kreditupplysning via UC när du ansöker om ett snabblån på mellan 1000 kronor och 20 000 kronor.

67% Vårt betyg
Daypay logga

Upplysning

Creditsafe

högkostnadskredit-varning

Det här är en högkostnadskredit, om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Låna 5 000 kr i 60 dagar. Totalt att återbetala 5 719 kr, alltså 2 859 kr per månad. Effektiv ränta 126.45%, årlig fast ränta 39%. Uppläggningsavgift 276 kr, för återkommande kunder inom 12 mån 221 kr. Aviavgifter totalt 59 kr.

Featured in

DayPay Fakta

Låna20 000 kr
Ränta39 %

DayPay lån

Processen för att ansöka om ett DayPay lån är väldigt enkel. Den går att göra helt och hållet på nätet. För att påbörja en ansökan om ett DayPay lån är det första steget att surfa in på DayPays hemsida.

När du har surfat in på DayPays hemsida är det enkelt att påbörja låneansökan. Du påbörjar ansökan genom att välja vilket belopp du vill låna. Det lägsta beloppet som går att ansöka om är 1 000 kronor och det högsta beloppet som går att ansöka om är 20 000 kronor.

När du har valt hur stor summa du vill ansöka om på ditt DayPay lån kommer det automatiskt upp uppgifter på skärmen som visar hur lång återbetalningstiden blir samt hur stor den totala lånekostnaden blir.

Detta är väldigt smidigt för den som söker lån eftersom man då snabbt får en bra överblick över vilka villkor som gäller innan man beslutar om man vill gå vidare med ansökan eller inte.

Om du då bestämmer dig för att gå vidare med din ansökan om ett DayPay lån är det bara att klicka på knappen “Ansök nu” för att komma vidare till formuläret där du fyller i uppgifter om dig själv samt om din ekonomiska situation.

När din ansökan om ett DayPay lån är färdig och inskickad får du hos DayPay alltid ett preliminärt besked direkt på skärmen. Om du får ett positivt besked och blir beviljad ett DayPay lån betalas pengarna ut under långivarens öppettider och du som låntagare får då pengarna in på ditt konto inom en bankdag.

DayPay pluslån

Du kan hos DayPay välja att ansöka om ett DayPay pluslån eller ett DayPay snabblån och dessa lån kommer med olika kostnader beroende på hur mycket pengar du lånar.

Med ett DayPay pluslån blir årsräntan lägre ju högre belopp du lånar. Om du ansöker om ett DayPay pluslån på exempelvis 1 000 kronor och blir beviljad det så är årsräntan på 39 procent. Om du däremot ansöker om ett DayPay pluslån på 20 000 kronor och istället blir beviljad det får du en årsränta på endast 20 procent.

Den högre räntan för ett DayPay pluslån, som är på 39 procent, gäller för alla lån upp till 10 000 kronor. För alla DayPay pluslån på ett belopp som är högre än 10 000 kronor gäller den lägre årsräntan som ligger på 20 procent.

När man tar ett DayPay lån eller ett DayPay pluslån tillkommer avgifter som i vissa fall betecknas som så kallade dolda avgifter.

Dessa gäller för alla DayPay lån och alla DayPay pluslån, oavsett om man lånar 1 000 kronor eller 20 000 kronor. Avgifterna består av en uppläggningsavgift som alltid är på 276 kronor och som man betalar en gång, samt av en aviavgift som ligger på 59 kronor per månad.

DayPay omdöme

När vi kollar runt på internet efter omdömen gällande DayPay kan vi se att långivaren får relativt höga betyg jämfört mot den övriga snabblåne-marknaden.

Positiva saker kring DayPays omdöme är att företaget inte tar någon upplysning via UC samt att det är väldigt klart och tydligt vilka villkor och krav som gäller när du tar ett DayPay lån.

Något annat som anses mycket positivt hos DayPay är att långivaren accepterar ansökningar även från sådana sökande som har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Detta är något som långt ifrån alla långivare på marknaden gör och i den bemärkelsen sticker DayPay ut på ett positivt sätt. DayPay är också en långivare som har låga inkomstkrav vilket anses vara något bra i detta DayPay omdöme.

På en punkt är detta DayPay omdöme negativt och det gäller räntan. När man ansöker om ett DayPay lån är räntan högre vid låga lånebelopp vilket innebär att dessa DayPay lån blir dyrare.

Vilka är DayPay?

DayPay är en långivare som grundades 2011 av Ambrion Finans AB och som har sitt säte i Växjö i Sverige. DayPay har lagt stort fokus på smarta IT-lösningar och automatiserade processer som gör att den som vill ansöka om ett DayPay lån kan genomföra hela ansökan digitalt och sedan få ett snabbt besked om lånet blir beviljat eller inte.

DayPay är en långivare som har det högsta kreditbetyg som går att ha, nämligen AAA. För att få detta kreditbetyg behöver ett företag omsätta minst två miljoner kronor om året, ha varit verksamt i mer än tio år samt ha ett nyckeltal som ligger över branschens genomsnitt. Allt detta lever DayPay upp till.

Kort om DayPay:

  • Grundades 2011 av Ambrion Finans AB
  • Har sitt säte i Växjö
  • Fokuserar på snabba lån till privatpersoner
  • Erbjuder lån upp till 20 000 kronor

Hur ansöker man om ett DayPay lån?

För att ansöka om ett DayPay lån behöver du surfa in på DayPays hemsida. När du väl gjort det är det väldigt lätt att hitta var någonstans ansökan ska göras eftersom att DayPay har placerat rutan för ansökan om ett DayPay lån högst upp.

För att ansöka om ett DayPay lån behöver du först bestämma hur stort lånebelopp du vill ansöka om. Det lägsta beloppet som går att söka är 1 000 kronor och det högsta är 20 000 kronor.

När du valt vilket belopp du vill ansöka om när du ansöker om ett DayPay lån så visas det direkt hur lång återbetalningsperioden är samt vad den totala lånekostnaden blir. Om du är nöjd med dessa villkor klickar du på knappen “Ansök nu” för att gå vidare med ansökan.

När du har fyllt i dina uppgifter samt den information som DayPay frågar efter kan du skicka in din ansökan. När du ansöker om ett DayPay lån får du sedan besked direkt på skärmen om lånet blivit beviljat eller inte.

Krav för att låna hos DayPay

För att kunna ansöka om ett lån hos DayPay måste du ha fyllt minst 20 år. Sedan varierar kraven beroende på hur stort belopp du ansöker om. Ett krav som dock gäller oavsett hur stort lånebelopp du ansöker om är att du inte får ha ett pågående skuldsaldo hos Kronofogden. 

För att ansöka om ett lån på mellan 1 000 kronor och 5 000 kronor behöver du som ansöker ha en deklarerad årsinkomst på minst 50 000 kronor.

För att ansöka om ett lån på mellan 6 000 kronor och 10 000 kronor behöver din deklarerade årsinkomst vara på minst 100 000 kronor. För att ansöka om ett lån på mellan 11 000 kronor och 20 000 kronor behöver din deklarerade årsinkomst vara på minst 150 000 kronor.

Vad kostar ett lån hos DayPay?

Hur mycket ett lån hos DayPay kostar är olika beroende på hur stort lånet är. Olika stora DayPay lån kommer med olika stora räntesatser. Dessutom tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgift när man tar ett DayPay lån.

Om man ansöker om ett DayPay lån upp till 10 000 kronor blir lånet väldigt dyrt eftersom räntan då landar på 39 procent vilket i princip är den högsta tillåtna räntan som en långivare får erbjuda enligt gällande regelverk.

Om man ansöker om ett lån på mellan 11 000 kronor och 20 000 kronor blir årsräntan istället endast 20 procent vilket är en mer rimlig procentsats för ett snabblån.

Med ett lån hos DayPay tillkommer som sagt extra utgifter i form av en uppläggningsavgift på 276 kronor samt en aviavgift som ligger på 59 kronor i månaden.

DayPay utbetalning

DayPay är en långivare som erbjuder väldigt snabba utbetalningar. Detta är verkligen något som de flesta låntagare uppskattar.

Så fort din ansökan har blivit godkänd betalar DayPay ut pengarna så fort som möjligt under deras öppettider. Pengarna finns sedan oftast inne på ditt bankkonto inom en bankdag.

Exakt hur snabbt pengarna syns inne på ditt konto är svårt att säga eftersom detta inte enbart beror på DayPay utan även på din bank, som kan ta olika lång tid på sig att föra över pengarna till dig. Vanligast är att pengarna syns på kontot inom bara ett par timmar när du blivit beviljad ett DayPay lån, men det kan även dröja till dagen därpå i vissa fall.

Kundtjänst hos DayPay

DayPay erbjuder kundtjänst via både chatt och e-post. Dock erbjuder de ingen kundtjänst via telefon vilket är något som många låntagare anser är ett minus hos DayPay. Detta är något som flera andra långivare på marknaden vanligtvis erbjuder.

Kundtjänsten hos DayPay är öppen varje helgfri vardag mellan klockan 9 på morgonen och klockan 16 på eftermiddagen. Det enklaste sättet att komma i kontakt med kundtjänst är att surfa in på DayPays hemsida och öppna chattfönstret under fliken Kundtjänst. Det går också bra att skicka ett mejl till [email protected]

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Alla privatpersoner som har fyllt 20 och inte har något pågående skuldärende hos Kronofogden.

Räntan är 39 procent för alla lån upp till 10 000 kronor. Över 10 000 kronor är räntan 20 procent. Utöver det tillkommer aviavgift och uppläggningsavgift.
This site uses cookies to enhance user experience.