Coop Privatlån

Coop logga

Coop erbjuder privatlån utan säkerhet från 15 000 till 350 000 kr för en enskild sökande, och upp till 500 000 kr om ni är två sökande.

Räntan sätts alltid individuellt och baseras på den kreditupplysning som tas, men som Coop-medlem har du möjlighet att få räntan sänkt med 1 %.

94% Vårt betyg
Coop logga

Upplysning

UC

Besök
Vid 4,20 % rörlig ränta är den effektiva årsräntan 4,84 % för ett annuitetslån på 80 000 kr med 7 års återbetalningstid med tot. 84 återbetalningar, 0 kr i uppläggningsavgift och 20 kr/mån i aviavgift. Givet oförändrad ränta och aviavgift blir tot. belopp att återbetala 94 281 kr och månadskostnaden 1 132 kr. Räkneexempel per 2021-11-17

Featured in

Coop Privatlån Fakta

Låna500 000 kr
Ränta3,70 - 9,90 %

Hur fungerar Coop Privatlån?

Coop Privatlån är ett lån utan säkerhet vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill.

När du klickar dig vidare för att ansöka om ett Coop lån kan du se att du får fyra olika lånealternativ, ett privatlån, ett billån, ett renoveringslån och ett samlingslån.

Likt många andra långivare och banker har Coop valt att marknadsföra sitt Privatlån som olika produkter, men lånet betalas alltid ut till ditt bankkonto där du själv väljer vad du vill göra för pengarna.

Vissa långivare har exempelvis ett lösenkrav när du ansöker om ett samlingslån, vilket betyder att långivaren betalar av dina befintliga lån och krediter åt dig. Detta är alltså inte fallet med ett privatlån från Coop.

Med Coop Privatlån kan du själv välja vilken återbetalningstid du vill ha, mellan 2 – 15 år. Den effektiva räntan kan som lägst vara 3,76 % och som högst 13,43 %.

När du ansöker om ett Coop lån använder du dig av BankID, vilket gör att du kan få besked direkt på skärmen om du beviljas lånet eller inte.

Om du blir beviljad ett Coop lån kan du enkelt signera erbjudandet med BankID och sedan får du pengarna på ditt bankkonto inom 1-2 dagar.

Vilka krav gäller för att ansöka om Coop Privatlån?

För att kunna ansöka om Coop bank lån måste du uppfylla vissa kriterier. De krav som ställs är något högre än den övriga marknaden. Här nedan kan du se vilka krav som gäller:

 • Du måste ha fyllt 20 år
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du måste ha en tillsvidareanställning eller ha varit egenföretagare i två år.
 • Din fasta inkomst måste vara lägst 20 000 kr per månad
 • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren

Det är även möjligt att ansöka om ett Coop lån om du är pensionär, därefter är det den individuella kreditprövningen som avgör om du blir beviljad ett lån.

Så ansöker du om Coop Privatlån

Coop erbjuder en digital och automatiserad ansökningsprocess som inte tar mer än någon minut att genomföra.

Du ansöker om ett Coop lån med hjälp av BankID vilket även innebär att du får besked på din ansökan direkt på skärmen. Så här fungerar det:

Steg 1 – Klicka dig vidare till Coops ansökningsformulär, välj lånebelopp och önskad återbetalningstid och klicka sedan på Till ansökan

Steg 2 – Fyll i personuppgifter som personnummer, namn, e-post, mobilnummer. Välj om lånet ska gå till att samla lån, finansiera bostad, till ett fordon eller övrig konsumtion.

Steg 3 – Ange din sysselsättning, civilstånd, om du har barn, hur du bor och dina kostnader och utgifter du har varje månad.

Steg 4 – Acceptera villkor och klicka på Få ditt erbjudande, verifiera dig därefter med BankID för att se om du blir beviljad ett Coop lån.

Steg 5 – Om du är nöjd med erbjudandet kan du signera det direkt med BankID, därefter får du pengarna på ditt bankkonto inom 2 dagar. I vissa fall kan du behöva styrka din inkomst med exempelvis lönespecifikationer.

Coop lån ränta

När du ansöker om ett Coop lån sätts räntan individuellt och baseras på ett flertal parametrar. Det som avgör kostnaden för lånet bestäms efter den kreditprövning som genomförs.

Man kollar även på din ekonomiska situation och hur mycket du vill låna samt vilken avbetalningstid du önskar.

Om du är en Coop-medlem kan du få 1 % lägre ränta på ditt låneerbjudande, lägger du dessutom till en medsökande på lånet så kan du få en ännu lägre ränta.

Det möjliga räntespannet på ett Coop lån ligger på 3,70 – 9,90 % och kollar man på den effektiva räntan blir räntespannet 3,76 – 13,43 %.

Ju högre kreditvärdighet du har desto lägre ränta kan du få. Tänk även på att Coop samarbetar med de flesta låneförmedlare.

När du ansöker om privatlån hos en låneförmedlare kan du få låneerbjudanden från fler banker och långivare på endast en kreditupplysning hos UC.

Coop lån omdöme

När vi jämför långivare och banker på marknaden kollar vi på vad kunder tycker om tjänsten och vilket betyg de har fått på Trustpilot, som är en av de största sidorna för kundomdömen.

Coop Privatlån för Sverige har tyvärr ingen egen sida hos Trustpilot, men Coop Bank i danmark har ett “Bra” omdöme hos Trustpilot, med 3,8 i betyg av 5 som baseras på ca 1700 recensioner.

Dessa recensioner kommer från olika länder, inklusive svenska kunder. Jämfört mot den övriga marknaden ligger de hyfsat till betygsmässigt.

Coop är kundägt och är i överlag en mycket omtyckt kedja bland svenskar, vår uppfattning är att Coop kan erbjuda bra privatlån till bra villkor, men då ska du helst vara coop-medlem samt ha en bra ekonomi och kreditvärdighet.

Även om du är coop-medlem rekommenderar vi att du ansöker om Coop Privatlån genom en låneförmedlare, eftersom de samarbetar med de flesta stora låneförmedlarna, som exempelvis Lendo och Sambla.

När du ansöker om ett privatlån utan säkerhet vill du förstås hitta den lägsta möjliga räntan, vilket du gör enklast genom att ansöka via en låneförmedlare.

Fördelar med Coop Privatlån

Coop Privatlån kommer med många fördelar, framför allt för dig som är Coop medlem. Här nedan listar vi fördelar med Coop lån.

 • Låna upp till 350 000 kr, eller upp till 500 000 kr med en medsökande
 • Trygg och välkänd organisation
 • Lägre ränta om du är Coop-medlem (1%)
 • Ingen uppläggningsavgift för privatlån
 • Låg ränta jämfört med övriga marknaden
 • Två betalfria månader per kalenderår (betalningen förskjuts till nästa månad)
 • Du kan förtidslösa ditt lån utan extra kostnad

Nackdelar med Coop Privatlån

Nackdelarna med Coop Privatlån är inte så många, men det finns ett par stycken som främst handlar om att det är ganska höga krav som gäller för att bli beviljad ett lån.

Här är några nackdelar:

 • Högre krav för att låna än många andra banker
 • Accepterar inte betalningsanmärkningar
 • Kundtjänsten kunde ha varit bättre

Coop lån kundtjänst

När du har frågor om ditt Coop lån är det enklast att ringa in till kundtjänsten. Öppettiderna är helgfria vardagar 09:00 – 17:00.

Du kan även se information om ditt Coop Privatlån i kundportalen, som du loggar in på genom att använda ditt BankID.

Utöver möjligheten att ringa in så kan du se vanliga frågor och svar om Coop Privatlån via denna sida.

Där hittar du en stor mängd vanligt ställda frågor gällande ansökan om privatlån, betalning och fakturor, generellt om privatlån samt om låneskydd.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Ja, du kan försäkra ditt lån som hjälper dig med månadskostnaden för ditt lån i upp till 12 månader, eller upp till 15 000 kr.

Låneskyddsförsäkringen gäller för den som har en tillsvidareanställning på minst 17 timmar per vecka och som är fullt frisk och arbetsför. Kostnaden för låneskyddet är 6,80 % av månadskostnaden för lånet.

Det är enklast att återbetala ditt Coop lån via autogiro. Det går även att betala dina avier via Kivra. Om du inte väljer något av dessa alternativ tillkommer en aviavgift på 20 kr per månad.

Det är tyvärr inte möjligt att utöka ett befintligt privatlån hos Coop. Du kan dock göra en ny låneansökan hos Coop och inkludera ditt befintliga privatlån.

Om du blir beviljad kan du lösa in ditt gamla lån, men maxtaket på ansökan är 500 000 kr och detta inkluderar ditt gamla lån. För att ansöka om ett nytt lån och lösa ditt gamla lån måste du ringa in till kundtjänsten.

Ja, en kreditupplysning tas för att säkerställa att du kan återbetala ditt lån. Det är även kreditprövningen som avgör vilken ränta du får på ditt lån.

När du har signerat låneerbjudandet och fått besked att ditt privatlån beviljats har du pengarna på ditt konto inom 1-2 bankdagar.
This site uses cookies to enhance user experience.