Collector Bank

Collector bank logga

Collector Bank är en långivare som erbjuder privatlån upp till 500 000 kronor med flexibel återbetalning på upp till 18 år.

När du ansöker om ett privatlån hos Collector Bank kan du bli beviljad ett lån på mellan 20 000 och 500 000 kronor med individuell ränta. Just nu ligger räntan hos Collector Bank på mellan 4,9 % och 17,9 %

86% Vårt betyg
Collector bank logga

Upplysning

UC

Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med årlig kreditränta om 8,2 % och 5 års löptid (återbetalningstid) uppgår den effektiva räntan till 8,52 %.

Featured in

Collector Bank Fakta

Låna500 000 kr
Ränta4,9 - 17,9 %

Collector Bank lån

Collector Bank lån kännetecknas av att du snabbt får besked samt att de inte tar ut någon uppläggningsavgift för lånet.

När du skickat in din låneansökan till Collector Bank och legitimerat dig med hjälp av BankID får du ett preliminärt besked direkt där du ser din individuella ränta.

Collector Bank har som sagt låga avgifter vilket är lukrativt, men samtidigt har de relativt höga räntor. 

Den lägsta möjliga räntan ligger på 4,9 % procent vilket är betydligt högre än vad andra långivare på marknaden anger som lägsta möjliga ränta.

När du lånar hos Collector Bank bjuder banken på försäkringen låneskydd de första tre månader. Vill du att försäkringen ska täcka fler månader eller till och med hela lånet måste du lägga till den själv. 

Räkna på ditt lån hos Collector Bank

Vilka är Collector Bank?

Collector bank logo

Collector Bank lanserades redan 1999 och de har under företagets historia specialiserat sig på privatlån, faktura- och delbetalningstjänster, kreditkort och sparkonton.

Sedan 2015 har de tillstånd att driva bankrörelse och in juni 2015 genomförde moderbolaget Collector AB en börsintroduktion på den beryktade Nasdaq-börsen i USA.

Collector Bank har idag fyra kontor, två i Sverige (Göteborg och Stockholm), ett i Finland (Helsingfors) och ett i Norge (Oslo).

Kort om Collector Bank:

  • Erbjuder privatlån med helt automatiserad ansökningsprocess och snabba besked
  • Har inga uppläggnings- eller aviavgifter
  • Möjlighet att betala tillbaka lånet på upp till 18 år
  • Erbjuder individuell ränta i spannet 4,9 % – 17,9 %

Hur ansöker man om ett Collector Bank lån?

Collector Banks ansökningsprocess är helt och hållet digital. Den är också automatiserad vilken gör den väldigt enkel att genomföra.

Du börjar med att fylla i alla uppgifter i ansökan och sedan legitimera dig med hjälp av BankID eller Mobilt BankID.

När du gjort det får du ett preliminärt besked direkt. I detta preliminära besked kan du också se din individuella ränta.

Sedan loggar du in och anger vilket konto du vill ha lånet utbetalt till. Du behöver också fylla i eventuella kompletterande uppgifter. Signera sedan ditt låneavtal med hjälp av BankID eller Mobilt BankID.

Pengarna betalas sedan ut till ditt konto så fort Collector Bank har granskat din ansökan. En bekräftelse skickas ut via sms så fort lånet är utbetalt.

Hur man ansöker om ett Collector Bank Lån

Krav för att låna hos Collector Bank

Collector Bank ställer ett antal krav på den sökande för att bevilja ett lån. Här är några av grundkraven:

– Du måste vara minst 23 år gammal

– Du måste har varit folkbokförd i Sverige i minst två år

– Du måste ha en årsinkomst på 200 000 kronor eller mer

– Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Vad kostar ett lån hos Collector Bank

Collector Bank sätter räntan helt och hållet individuellt baserat på hur mycket du vill låna, hur lång avbetalningstid du vill ha samt hur din ekonomiska situation ser ut.

Till skillnad från många andra långivare så skyltar Collector Bank inte med vilket spann den individuella räntan kan hamna i. 

Detta medför ett stort osäkerhetsmoment för den som funderar på att ansöka.

Generellt sett så ligger Collectors räntor på en medelnivå. I vissa fall kan deras räntor stå sig bra i konkurrensen, men i flera fall ligger dock Collector högre än många andra på marknaden.

Collector Bank utöka lån

När du har tagit ett lån hos Collector Bank erbjuds du också möjligheten att utöka ditt lån. 

Detta gör du som befintlig kund genom att ansöka om ett nytt lån och fylla i det belopp som du önskar att utöka lånet med.

När du ansökt om att utöka lånet så kommer Collector Bank att göra en ny kreditbedömning. 

Baserat på resultatet av kreditbedömningen och hur du har skött ditt nuvarande lån gör Collector en ny bedömning.

Därefter får du sedan ett besked om ifall du beviljas utökat lån eller inte. Om du beviljas ett utökat lån erbjuder Collector Bank också möjligheten att baka ihop det befintliga lånet med det utökade lånet till ett och samma lån.

Collector Bank app

Collector Bank har också en väldigt smidig app som du kan ladda ner till din telefon. 

Collector Bank app finns att ladda hem hos de flesta appbutiker såsom Apples AppStore och Google Play.

Appen fungerar bra på i princip alla smarta telefoner som till exempel iPhone eller Android. 

I Collector Bank app kan du som låntagare hitta alla bankens tjänster samlade på ett och samma ställe. 

Appen ger dig möjligheten att enkelt betala och schemalägga dina inbetalningar.

Det är också ett utmärkt verktyg för att hålla koll på dina avier, se hur ditt saldo ser ut och hålla koll på dina korttransaktioner om du använder Collector Banks kreditkort.

Genom appen går det också snabbt och smidigt att chatta med Collector Banks kundservice. Detta kan du göra direkt i appen genom att ställa frågor till den digitala assistenten som Collector tillhandahåller.

För den som har lån hos Collector Bank kan vi varmt rekommendera att ladda ner appen för att enklare hålla koll på ditt lån och dina inbetalningar.

Collector Bank omdöme

Collector Bank har ett gott rykte och hos många tidigare låntagare är tongångarna positiva när de pratar om Collector.

TrustPilot har Collector 3,6 i betyg av 5 möjliga baserat på över 2000 omdömen. 59 procent av recensenterna har gett Collector betyget “utmärkt” medan 28 procent har rankat långivaren som “mycket dålig”.

Bland de som är positiva nämns ofta att Collector erbjuder en bra helhetslösning där användaren får bra överblick över sitt lån.

Något som får en att höja på ögonbrynen är dock att många negativa recensioner inkommit på senare tid. Det verkar som att missnöjet hos kunderna ökat på slutet, vilket är en anledning att vara på sin vakt.

Bland de som är missnöjda nämns bland annat att kundtjänsten blivit sämre. Kunder upplever att det är snudd på omöjligt att komma i kontakt med en riktig människa. 

En kund beskriver det som att det enda denne får från kundtjänsten är “goddag yxskaft-svar” från ett automatiserat skript i chatten.

En annan sak som många stör sig på är att avgifterna upplevs som galet höga. Särskilt förseningsavgiften är många upprörda över.

Detta sammantaget innebär att du som långivare bör tänka över saken både en och två gånger innan du ansöker om ett lån hos Collector Bank.

Collector Bank utbetalning

När du har signerat din ansökan med BankID eller Mobilt BankID får du ange uppgifter till det konto du vill att lånet ska betalas ut till. 

När Collector Bank har handlagt din ansökan får vi en bekräftelse via sms.

Utbetalningen bekräftas sedan via sms och inom 2-3 bankdagar betalas pengarna normalt sett ut till ditt bankkonto.

Collector Bank kreditbedömning

När du ansöker om ett lån hos Collector Bank så görs en individuell kreditbedömning innan långivaren beslutar vilken ränta du ska få.

Collector Bank gör kreditbedömningen genom att begära ut en kreditupplysning på dig från UC. Detta är för att vara säkra på att du har förmåga att betala tillbaka det lån du har ansökt om.

Collector ser också över de uppgifter du har fyllt i för att göra en samlad bedömning av din ekonomiska situation. När de sedan har gjort bedömningen meddelas du vilken individuell ränta du får.

Räntan baseras på en helhetsbedömning. Ju bättre ekonomi du har, desto lägre ränta erbjuds du. 

Kundtjänst hos Collector Bank

Collector Bank har en särskild kundtjänst för dig som tagit ett privatlån. Denna kundtjänst nås mellan klockan 10 och 15 från måndag till fredag, med undantag för röda dagar.

På sin hemsida flaggar Collector Bank för att det är många som ringer mellan klockan 10 och 14 och att det därför kan ta längre tid att komma fram mellan dessa tider.

Collector erbjuder också kundtjänst med säkra meddelanden via sin hemsida. Där kan du kontakta Collector och blir sedan informerad via mail när det finns ett svar att läsa.

Collector har också en chat-funktion på sin hemsida och i sin app, men den är tyvärr automatiserad och det är svårt att få ingående svar på sin fråga såvida det inte är en enkel fråga som man lika gärna hittar svar på bankens FAQ-sida.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Som mest 500 000 kronor. Collector erbjuder privatlån på mellan 20 000 och 500 kronor.

Ja, det gör du genom att göra en betalning och uppge samma bankgiro och OCR-nummer som på befintliga fakturor från Collector.

Ja, räntorna de erbjuder är ofta relativt höga och deras kundtjänst har fått dåliga recensioner.

Ja, det går att göra relativt enkelt. Du behöver fylla i samma ansökningsformulär som när du ansökte om det första lånet och sedan invänta en ny kreditbedömning.
This site uses cookies to enhance user experience.