CapitalBox

Capitalbox

CapitalBox är en långivare som erbjuder finansiering för företag i form av företagslån och företagskrediter på upp till 3,5 miljoner kronor.

71% Vårt betyg

CapitalBox Fakta

Låna3,5 milj kr
RäntaIndividuell

CapitalBox 2022

CapitalBox marknadsför gärna att de erbjuder företagslån till stora belopp samt att alla villkor och regler som gäller för dessa lån är tydliggjorda på förhand. 

Med ett CapitalBox företagslån har man en avbetalningstid på upp till 48 månader och fasta avbetalningar varje månad, vilket gör det enkelt för låntagaren att få koll på hur dennes företag ligger till med lånet.

CapitalBox lån

Processen för att ansöka om ett CapitalBox lån är väldigt snabb och smidig.  Det första du behöver göra för att ansöka om ett CapitalBox lån är att surfa in på CapitalBox hemsida och klicka på knappen som leder till ansökan.

När du har gjort det kommer du till en ny sida där ansökan om ett CapitalBox lån tar sin början. Här skriver du först och främst in vilket belopp ditt företag vill låna. Det lägsta beloppet som går att ansöka om är 20 000 kronor och det största är 3,5 miljoner kronor.

När du har fyllt i hur mycket pengar din företag vill ansöka om i ert CapitalBox lån går du vidare ned på sidan för att där fylla i företagets uppgifter. 

CapitalBox frågar då efter bland annat företagets e-postadress, telefonnummer till kontaktperson hos företaget samt företagets organisationsnummer.

Att ansöka om ett CapitalBox lån tar bara några få minuter och processen är väldigt enkel och smidig. När din ansökan om ett CapitalBox lån sedan är inskickad går processen med att få ett svar snabbt. CapitalBox bedömer din ansökan och tar ett beslut baserat på ditt företags kassaflöde. 

CapitalBox företagslån

CapitalBox erbjuder finansieringslösningar för företag som behöver det. Bland annat via sitt populärt CapitalBox företagslån där företag kan ansöka om lån på upp till 3,5 miljoner kronor. 

Något som kan vara bra att känna till om CapitalBox företagslån är att lånet är ett företagslån utan krav på säkerhet. Det är endast personlig borgen som gäller för att få teckna ett CapitalBox företagslån.

När ansökan om ett CapitalBox företagslån är inskickad är det bara att invänta att en representant för CapitalBox hör av sig och ger ett erbjudande om företagslån. Du får då mer information om vilka villkor och regler som gäller samt vilken ränta som ditt företag erbjuds.

CapitalBox företagslån är en produkt som främst är framtagen för att hjälpa ägare av små och medelstora företag att få fram rörelsekapital snabbt. 

CapitalBox har möjligheten att snabbt kunna godkänna låneansökningar tack vare att processen är digitaliserad, samt att de använder avancerad teknik för att snabbt kunna bedöma ansökningar och dessutom har skickliga och utbildade lånerådgivare.

Viktigt att känna till är att för att kunna ansöka om ett CapitalBox företagslån så måste ditt företag omsätta minst 420 000 kronor om året.

CapitalBox omdöme

Hos TrustPilot som förmodligen är den kändaste sidan där privatpersoner kan recensera olika företag, produkter och tjänster har CapitalBox fått betyget 4,8 av 5, vilket är ett väldigt högt betyg som får anses vara utmärkt. 

Det finns flera anledningar till att CapitalBox och deras låneprodukt fått ett sådant högt betyg. En sak som många användare nämner som något positivt som har bidragit till att betyget blivit högt är att de har bra kommunikation med företagen som ansöker om ett CapitalBox företagslån samt att de hanterar varje ärende snabbt.

Något annat som flera företagare är väldigt nöjda med är att allt kring CapitalBox företagslån är väldigt tydligt och kommunikationen är rak. Detta innebär att det är väldigt enkelt för företagen att veta vad som gäller kring ett CapitalBox företagslån och därmed få mer tid över till att fokusera på sin verksamhet.

Bland de recensenter som gett ett mer negativt CapitalBox omdöme nämns räntan som något som är ett stort minus med ett CapitalBox lån då dessa recensenter anser att den är väldigt hög.

Detta är CapitalBox AB

CapitalBox AB grundades 2015 och ingår i Multitude Group som erbjuder företagslån till företagare i flera länder, bland annat Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Litauen och Storbritannien.

CapitalBox riktar sig specifikt till små och medelstora företag och har verkligen specialiserat sig på att förstå deras behov.

Ansökningsprocessen är smidig och helt och hållet digital vilket underlättar för de företag som vill få tillgång till lånet snabbt. Uppföljning görs av CapitalBox AB:s utbildade och kompetenta personal och detta sker vanligtvis kort efter att ansökan har skickats in.

CapitalBox AB erbjuder företagslån från 20 000 kronor och hela vägen upp till 3,5 miljoner kronor vilket gjort att de blivit en populär långivare bland svenska företag.

Kort om CapitalBox AB:

  • Grundades år 2015
  • Ingår i multinationella koncernen Multitude Group
  • Inriktar sig främst till små och medelstora företag
  • Har en helt och hållet digital process för att ansöka om lån
  • Erbjuder företagslån på upp till 3,5 miljoner

Hur ansöker man om ett CapitalBox lån?

För att ansöka om ett CapitalBox lån börjar man med att surfa in på CapitalBox hemsida. Väl där klickar man på knappen “Ansök om företagslån” och tar sig således vidare till formuläret där man genomför själva låneansökan.

För att inleda ansökan behöver man välja hur stort belopp ens företag vill låna. Det lägsta belopp som går att ansöka om hos CapitalBox är 20 000 kronor och det högsta beloppet som går att ansöka om är på 3,5 miljoner kronor. När man valt hur stort belopp man vill ansöka om att låna går man vidare till att fylla i uppgifter om sitt företag.

Uppgifter som man behöver få med i sin ansökan är bland annat företagets namn, företagets kontaktperson, kontaktuppgifter till företaget samt företagets organisationsnummer. 

När man har fyllt i alla uppgifter och skickat in sin ansökan återkommer CapitalBox genom att en kontaktperson hör av sig och kommer med ett erbjudande om företagslån. I det skedet får den som ansöker om ett CapitalBox lån mer information om lånet, exempelvis vilken individuell ränta som företaget erbjuds.

Krav för att låna hos CapitalBox

För att kunna ansöka om ett lån hos CapitalBox måste ditt företag nå upp till vissa kriterier som CapitalBox har som krav för att bevilja ett företagslån. Ett av kriterierna som CapitalBox har är att det företag som ansöker om ett företagslån måste ha varit aktivt i minst sex månader innan ansökan skickas in.

Ett annat krav från CapitalBox sida är att det företag som ansöker om ett företagslån måste ha en årlig omsättning på minst 420 000 kronor.

Utöver detta kräver CapitalBox att företaget som ansöker om ett företagslån är registrerat i Sverige och innehar ett svenskt bankkonto. Alla ägare i företaget ska dessutom vara bosatta i Sverige.

Vad kostar ett lån hos CapitalBox?

Hur mycket ett lån hos CapitalBox kostar är individuellt och skiljer sig från lån till lån. Olika företag erbjuds olika villkor och detta beror helt på företagets förutsättningar, hur stort lånet är samt vilken individuell bedömning av ansökan som CapitalBox handläggare gör.

Därför är det svårt att ge ett generellt svar kring hur mycket ett lån hos CapitalBox faktiskt kostar, eftersom detta är något som bestäms individuellt och skiljer sig från företag till företag.

Kundtjänst hos CapitalBox

CapitalBox erbjuder en ambitiös och lättillgänglig kundtjänst som kunderna kan kontakta på flera olika sätt. Bland annat via e-post till [email protected]. När en kund kontaktar CapitalBox kundtjänst via e-post har CapitalBox som mål att besvara mailet inom loppet av tolv timmar. 

Ett annat sätt för kunder att komma i kontakt med CapitalBox är att ringa in till deras kundtjänst via telefon. För att komma i kontakt med CapitalBox kundtjänst via telefon ringer man in till nummer 020 018 00 20.

Kundtjänsten hos CapitalBox är öppen varje helgfri vardag från klockan 9 på morgonen till och med klockan 17 på eftermiddagen.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Små och medelstora företag som klarar av CapitalBox kriterier kan ansöka om ett företagslån. Dessa kriterier innefattar bland annat att företaget måste omsätta minst 420 000 kronor om året. Företaget måste också vara registrerat i Sverige, ha ett svenskt bankkonto samt ägas av en eller flera personer som alla är bosatta i Sverige. Dessutom måste företaget ha varit aktivt i minst sex månader.

CapitalBox erbjuder företagslån i spannet mellan 20 000 kronor och 3,5 miljoner kronor med en återbetalningstid på upp till 48 månader.

Nej, du behöver inte lämna någon pant eller egendom som säkerhet för lånet. Det räcker med personlig borgen.

CapitalBox har som mål att alla låneansökningar som inkommer ska behandlas inom en arbetsdag. När lånet har blivit beviljat ska utbetalning ske inom 24 timmar, enligt CapitalBox egen målsättning. I vanliga fall har du pengarna på ditt konto inom två arbetsdagar efter att du har godkänt och undertecknat låneavtalet.

Ett CapitalBox lån betalas av månadsvis. Som låntagare får du en faktura varje månad skickad till din e-post. Du får också en egen företagssida på CapitalBox webbplats där du kan se ditt företags återbetalningsplan.
This site uses cookies to enhance user experience.