Capcito

Capcito logga

Capcito är en digital långivare som erbjuder företagslån upp till 15 miljoner kronor.

Det som utmärker Capcito är deras snabba utbetalningar. När en ansökan om företagslån hos Capcito blivit godkänd har ditt företag pengarna på bankkontot inom 24 timmar.

90% Vårt betyg

Capcito Fakta

Låna3 milj kr
Lånetid3 - 48 mån

Capcito lån

Capcito beskriver sig själva som en digital utmanare som utmanar de traditionella långivarna när det gäller företagslån: banker, etablerade finansbolag och myndigheter.

Ett Capcito lån kommer utan dolda avgifter och med snabb och effektiv service. Eftersom processen för att ansöka om ett Capcito lån är helt och hållet digitaliserad och automatiserad går det snabbt för ett företag att ansöka om ett företagslån.

Att ansöka om ett Capcito lån är ett bra alternativ om du som företagare vill ha snabb finansiering baserad på er aktuella försäljning. Jämförelsevis brukar en traditionell bank bedöma er låneansökan baserad på historisk företagsdata.

Traditionella banker gör också oftast en helhetsbedömning och väger in vilka som driver företaget. I den tittar de på erfarenhet, utbildning, privatekonomi samt tidigare bokslut.

Om ditt företag är i en uppstartsfas vill banker ofta se en affärsplan och veta hur långt ni har kommit.

De kan även vilja se ägarstruktur, likviditetsbudget och projekterad säljplan. Detta gör såklart att det tar längre tid att få sin ansökan om ett företagslån beviljad hos traditionella banker jämfört med Capcito

Detta sammantaget kan göra att det är svårare för företag att få tillgång till större lån hos banker än hos digitala långivare som Capcito.

Capcito företagslån

Capcito erbjuder företagslån med en löptid på upp till 48 månader. Att ansöka om ett Capcito företagslån går snabbt och görs helt och hållet digitalt.

Capcitos automatiserade tjänst analyserar ditt företags försäljning och kan på så vis erbjuda en gratis offert på mindre än en minut. Ansökan är heller inte bindande.

När du som företagare har godkänt offerten återkommer Capcito med ett besked inom 24 timmar. Om du blir beviljad ett företagslån hos Capcito så sker utbetalning så fort lånet har blivit godkänt.

Vilka är Capcito?

Capcito är en svensk långivare som erbjuder företagslån upp till 15 miljoner kronor. Företaget är välkänt inom företagsfinansiering och har en bred mix av expertis. Bland annat är de mycket kunniga inom finans, företagande, teknikutveckling och matematik.

Företaget bakom Capcito grundades 2015 och har sitt säte i Stockholm. Fortnox har klivit in som majoritetsägare i Capcito. Bland delägarna finns också bland annat Collector Ventures och SEB Ventures.

Tack vare samarbetet med Fortnox har du som företagare möjlighet att koppla ditt företags bokföringssystem till Capcito.

Vid dagens datum har fler än 13 000 svenska företag blivit beviljade företagslån hos Capcito.

Kort om Capcito:

  • Erbjuder företagslån med löptid upp till 48 månader
  • Betalar ut företagslån inom 24 timmar efter att lånet blivit godkänt
  • Amorteringen vid företagslån sker veckovis
  • Erbjuder företagslån med en månadsränta från 0,9 procent och uppåt

Hur ansöker man om ett Capcito företagslån?

När du som företagare vill ansöka om ett Capcito företagslån börjar du med att gå till Capcitos hemsida och klicka dig fram till företagslån.

Där kan du fylla i vilket belopp ni vill låna samt önskad lånetid. I beräkningsverktyget ser du då direkt vad din uppskattade ränte- och amorteringskostnad blir. Du får också en uppskattning på hur mycket du behöver betala per vecka.

När du fyllt i dessa uppgifter klickar du på knappen “få ett erbjudande”. Du kommer då vidare till nästa sida där du fyller i ditt företags uppgifter. När du gjort detta får ditt företag en gratis offert.

Denna är inte bindande på något sätt och att du fått en offert är inget som kommer att synas på din kreditvärdighet.

För att se offerten klickar du dig vidare till “Se erbjudande”. Där kan du se ditt företags individuella ränta och låneutrymme. När du sett ditt företags erbjudande kan du med ett enkelt klick skicka in en låneansökan.

Capcito är snabba på att hantera ansökningar. När ditt företags ansökan har blivit godkänd sker utbetalning till det konto ni angett i er ansökan redan inom 24 timmar.

Krav för att låna hos Capcito

För att bli beviljad ett företagslån hos Capcito behöver ditt företag först och främst ha en giltig bolagsform. Capcito godkänner ansökningar från aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag och enskilda firmor.

En personlig borgen också behöver tecknas för lånet.

Här är grundkraven för att ansöka om ett företagslån hos Capcito:

  • Företaget ska ha en giltig bolagsform (se ovan)
  • Bolaget ska ha varit aktivt i minst fyra månader
  • Bolaget får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden
  • En personlig borgen behöver tecknas för lånet

Vad kostar ett lån hos Capcito?

När du blivit beviljad ett företagslån hos Capcito så kommer lånet helt utan dolda kostnader eller avgifter. Ditt företag betalar endast ränta.

Räntan anges som månadsränta och betalning av lånet sker veckovis. Räntan sätts individuellt och varierar från 0,9-4,2 procent. 

Hur hög ränta ditt företag får baseras på er kreditvärdighet och vilka förutsättningar ni har. Detta bedömer Capcito baserat på de uppgifter ni skickat in vid ansökan.

När ni fått ett företagslån hos Capcito har ni alltid möjligheten att betala tillbaka lånet tidigare utan extra kostnad.

Capcito företagslån villkor

När ditt företag ansöker om ett företagslån hos Capcito har ni möjlighet att få en löptid på lånet mellan 3 och 48 månader.

Ett Capcito lån är ett annuitetslån, vilket innebär att ni betalar in samma belopp varje vecka för ränta och amortering. Lånet skall betalas tillbaka veckovis via autogiro.

Capcito utbetalning

Ett av Capcitos signum är dess snabba utbetalningar. När ditt företag blivit beviljade ett företagslån hos Capcito så sker utbetalningen till det bankkonto ni har angett inom 24 timmar.

Utbetalningen sker via en digital överföring så att den går snabbt och smidigt. Det underlättar också för dig som företagare eftersom du inte behöver göra någonting extra, pengarna förs automatiskt över till ert bankkonto.

Capcito kreditbedömning

En sak som är riktigt bra med Capcito är att ditt företag har möjlighet att se vilket låneerbjudande ni får utan att Capcito tar någon kreditupplysning på er.

Detta görs via beräkningsverktyget på Capcitos hemsida. Där fyller ni i hur mycket ni vill låna och vilken lånetid ni önskar. I nästa steg fyller ni i företagets uppgifter. Capcitos automatiserade tjänst räknar då fram ett erbjudande till er helt gratis.

Ni kan då granska erbjudandet och se vilken ränta ni erbjuds helt gratis – och utan att Capcito tar någon kreditupplysning på er.

När ni sedan ansöker om lånet begär Capcito ut en sedvanlig kreditupplysning på företaget och dess borgensman. Dessa görs via Creditsafe och är standard i lånebranschen.

Capcito omdöme

Capcito är en långivare som fått mycket goda recension. Hos TrustPilot, som är den just nu största sajten där användare kan betygsätta olika tjänster, har Capcito fått betyget 4,8 av 5 möjliga.

Betyget baseras på över 170 recensioner. Detta är givetvis ett toppbetyg och en fjäder i hatten för Capcito.

Av användarna som lämnat en recension har hela 85 procent gett Capcito det högsta möjliga betyget, “Utmärkt”.

Endast två procent av användarna har gett Capcito det lägsta möjliga betyget, “Mycket dåligt”.

Några saker som användarna som gett Capcito det högsta betyget lyfter fram är att de anser att Capcito har snabb handläggning, en proffsig och trevlig kundtjänst samt att tjänsten är snabb och smidig att använda.

Kundtjänst hos Capcito

Capcito skyltar inte med några öppettider för sin kundtjänst på sin hemsida och har heller ingen live chat-funktion, vilket är synd eftersom det är något som många andra konkurrerande långivare på marknaden erbjuder.

Dock går det att komma in kontakt med Capcito både via telefon och via e-post. Via telefon så nås Capcitos kundtjänst på nummer 010-157 80 00.
Vill du kontakta Capcito via e-post så är det ​​[email protected] som gäller.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Räntan bestäms individuellt för ditt företag baserat på uppgifterna i din ansökan samt den bedömning som Capcito gör baserat på information om ditt företag.

Räntan anges som månadsränta och sätts någonstans i spannet 0,9-4,2 procent.

Ja, enskilda firmor kan ansöka om ett företagslån hos Capcito.

Nej. Endast aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag kan ansöka om Capcito företagslån.

Nej. Endast aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag kan ansöka om Capcito företagslån.

Nej, när ni blivit beviljade ett Capcito företagslån betalar ni bara ränta. Inga dolda avgifter eller kostnader tillkommer.

Nej, det kan du inte. Ditt bolag måste ha varit aktivt i minst fyra månader innan du kan ansöka om ett företagslån hos Capcito.

Det innebär att en eller flera personer går in som säkerhet för betalning om företaget inte skulle lyckas betala tillbaka lånet. I värsta fall kan alltså denna eller dessa personer bli personligen återbetalningsskyldiga om företaget inte kan betala tillbaka lånet.
This site uses cookies to enhance user experience.