Aros Kapital

Aros Kapital

Aros Kapital är en långivare som inriktar sig på entreprenörer och erbjuder företagslån på upp till tre miljoner kronor.

75% Vårt betyg

Aros Kapital Fakta

Låna3 milj kr
RäntaIndividuell

Aros Kapital AB

Många entreprenörer och företag behöver ibland extra kapital för att genomföra en satsning. Det är dessa entreprenörer och företag som Aros Kapital AB i första hand riktar sig till. Aros Kapital erbjuder företagslån på upp till tre miljoner kronor med återbetalningstid på upp till 60 månader.

Aros Kapital AB erbjuder också möjligheten till ett större lån genom sin produkt “Stora företagslånet” där entreprenörer och företag kan ansöka om upp till 80 miljoner kronor.

Aros Kapital företagslån

För att ansöka om ett Aros Kapital företagslån behöver du som företagare surfa in på Aros Kapitals hemsida och gå till rutan där man påbörjar ansökan om ett företagslån.

Där kan du välja om ditt företag vill ansöka om ett enkelt företagslån, med vilket man kan ansöka om upp till tre miljoner kronor, eller om ni vill ansöka om stora företagslånet där man kan få låna upp till 80 miljoner kronor.

Om ditt företag vill ansöka om ett enkelt företagslån hittar du rutan för detta direkt på Aros Kapitals hemsida, högst upp på startsidan.

Där väljer du först och främst hur stort belopp ditt företag vill låna. Det lägsta belopp som går att ansöka om är 30 000 kronor och det högsta som går att ansöka om är tre miljoner kronor.

När du har valt hur stort belopp ditt företag vill ansöka om att låna när ni tar ett Aros Kapital företagslån är det dags att gå vidare till nästa steg. Där får du välja hur lång återbetalningstid ditt företag önskar.

Den längsta återbetalningstiden som erbjuds med ett Aros Kapital företagslån är 60 månader, det vill säga fem år, och den kortaste tiden som går att välja är tolv månader, det vill säga ett år.

När du har valt hur lång återbetalningstid ditt företag önskar ser du direkt i samma ruta en ungefärlig uppskattning kring hur stor månadsräntan förväntas bli.

Aros Kapital företagslån stora

Om ditt företag vill låna mer än tre miljoner kronor finns möjligheten att ansöka om stora företagslånet hos Aros Kapital. Med detta företagslån har ditt företag möjligheten att låna upp till 80 miljoner kronor.

För att ansöka om stora företagslånet behöver du först klicka dig in till formuläret där man ansöker om det på Aros Kapitals hemsida. Detta är enkelt att hitta på startsidan. När du klickat dig fram till formuläret behöver du fylla i uppgifter om ditt företag.

Fyll även i hur mycket pengar ni önskar låna samt vad syftet med det aktuella lånet är. För att ansöka om stora företagslånet behöver du också ange vilken säkerhet ditt företag lämnar för lånet samt delge uppgifter om ditt företags ekonomi.

Detta gör du genom att ladda upp dokument som visar ditt företags bokföringsrapporter för de perioder som inte framgår av offentliggjorda årsredovisningar och den aktuella balansräkningen.

När du har fyllt i formuläret och skickat in ansökan om ett stort företagslån hos Aros Kapital är svarstiden omkring en till två veckor. Du blir sedan kontaktad av en representant för Aros Kapital via telefon.

Aros Kapital omdömen

Hos Trustpilot, som är den största sajten på nätet idag där användare kan betygsätta och recensera olika företag, produkter och tjänster, har Aros Kapital fått betyget 4,2 av 5 möjliga vilket får anses vara ett mycket bra betyg. 

Fler än 100 personer har i skrivandes stund recenserat Aros Kapital. Hela 67 procent av dessa har gett Aros Kapital betyget utmärkt, vilket är det högsta möjliga. Bland kommentarerna lyfter flera användare fram att Aros Kapital har en bra och snabb service samt att de är väldigt kunniga om marknaden när det gäller lån till företag.

Nio procent av recensenterna har gett Aros Kapital lägsta möjliga betyg. Bland de negativa kommentarerna påpekas det att Aros Kapital har dålig struktur och att vissa fakturor som de hanterar inte har skickats rätt.

För att sammanfatta omdömena hos Trustpilot är de allra flesta kunder nöjda med Aros Kapital och många vittnar om att de fått professionell hjälp med finansiering. Ett litet fåtal är missnöjda och detta är för de flesta långivare något oundvikligt.

Värt att nämna i sammanhanget är att Aros Kapital gått in och svarat på alla negativa kommentarer och bett de missnöjda kunderna kontakta dem för att reda ut ärendet.

Detta är Aros Kapital AB

Aros Kapital AB är ett svenskt bolag som inriktar sig på lån till företag. Bolaget erbjuder företagslån upp till 80 miljoner kronor och har sitt säte i Göteborg.

Aros Kapital AB är experter på företagslån för små och medelstora företag. 

Kort om Aros Kapital AB:

  • Erbjuder företagslån upp till 80 miljoner kronor
  • Ett svenskt bolag
  • Har sitt huvudkontor i Göteborg

Hur ansöker man om ett Aros Kapital företagslån?

För att ansöka om ett Aros Kapital företagslån behöver du först ta reda på om du vill ansöka om en summa upp till tre miljoner kronor, eller en summa mellan tre miljoner och 80 miljoner kronor.

Beroende på hur stor summa du vill ansöka om går processen för att ansöka om ett Aros Kapital företagslån till på olika sätt.

För att ansöka om ett vanligt Aros Kapital företagslån, där ditt företag kan låna upp till tre miljoner kronor, behöver du först surfa in på Aros Kapitals hemsida. Direkt inne på sajten finns en ruta där du kan ansöka om ett Aros Kapital företagslån.

För att börja ansökan behöver du först välja hur stort belopp ditt företag vill ansöka om. Det lägsta belopp som går att ansöka om vid detta Aros Kapital företagslån är 30 000 kronor och det högsta är tre miljoner.

När du valt detta behöver du välja hur lång återbetalningstid ditt företag vill ha. Den kortaste återbetalningstiden som går att välja är 12 månader och den längsta är 60 månader.

Vill ditt företag däremot ansöka om en summa som överstiger tre miljoner kronor kan ni ansöka om stora företagslånet. Detta gör ni genom att klicka er fram till detta formulär på Aros Kapitals hemsida.

Där behöver ni fylla i en rad olika uppgifter om företaget. Ni behöver också uppge hur stor summa ni vill låna samt beskriva vad lånet ska användas till, exempelvis om ni ska investera i ny utrustning. Ni behöver också bifoga dokument om företagets ekonomi, bland annat aktuell balansräkning.

Vad kostar ett lån hos Aros Kapital?

Hur mycket ett lån hos Aros Kapital kostar är individuellt och skiljer sig från företag till företag. Efter att en låneansökan är gjord lämnar Aros Kapital ett erbjudande där ditt företag får reda på vilken ränta som erbjuds för just er.

Vilken ränta som Aros Kapital erbjuder beror på flera faktorer. Bland annat av hur stort belopp ditt företag har ansökt om att låna samt vilken återbetalningstid ni önskar, men också av ert företags kreditvärdighet och ekonomiska situation.

I sina prisexempel har Aros Kapital en månadsränta på 0,75 procent för ett mindre lån och en månadsränta på 0,9 för de större lånen. 

Kundtjänst hos Aros Kapital

Aros Kapital erbjuder alla sina kunder kundtjänst alla helgfria vardagar från klockan 09 på morgonen till klockan 16 på eftermiddagen. Dock håller kundtjänst lunchstängt mellan klockan 12 och klockan 13.

Kundtjänst nås i första hand via telefon. Alla kunder kan kontakta kundtjänst via nummer 031-83 36 70. Det går också bra att kontakta kundtjänst via e-post. För den som vill göra det är det adressen [email protected] som gäller.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Det beror på om du ansöker om ett vanligt företagslån eller om du söker om stora företagslånet. Med ett vanligt företagslån kan du låna upp till tre miljoner kronor. Med stora företagslånet går det att ansöka om ett lån på upp till 80 miljoner.

Det beror på hur lång återbetalningstid ditt företag har ansökt om. Den kortaste återbetalningstiden som går att söka är 12 månader och den längsta är 60 månader.

Det beror på vilket företagslån du ansökt om. För stora företagslånet, det vill säga lån som överstiger tre miljoner kronor, är tar processen att ansöka omkring 1-2 veckor. Vid ansökan om ett vanligt företagslån, det vill säga ett lån upp till tre miljoner kronor, får du besked direkt efter ansökan och pengarna betalas ut till ditt konto inom en till två bankdagar så fort lånet blivit godkänt.

Ja, Aros Kapital tar en kreditupplysning via UC på dig vid personligt borgensåtagande. Detta gör Aros Kapital av säkerhetsskäl. Aros Kapital tittar även på företagets finansiella ställning som ett komplement till kreditupplysningen som görs på bolaget.

Ja, detta är möjligt att göra och Aros Kapital tar inte ut någon extra avgift för detta.

Aros Kapital tittar på ditt företags finansiella data och kontrollerar att allt står rätt till ekonomiskt genom att ta en kreditupplysning. Detta för att kunna göra en kreditbedömning utifrån ditt företags historik och er återbetalningsförmåga.
This site uses cookies to enhance user experience.